Škola lyžovania pre 6 - 10-ročné deti

martina374
1. okt 2023

Ahojte, chcela by som sa spýtať ohľadom lyžovania u detí. Chcela by som, aby sa naučili lyžovať. Teda aspoň stáť na lyžiach a možno nejaké základné veci. Nečakám, že po pár hodinách budú vedieť perfektne lyžovať, ale aby aspoň mali nejaké základy. Len neviem kde začať. Je lepšie keď budú mať už zakúpené lyže a výstroj k tomu alebo radšej sa poradiť až na svahu s inštruktorom a tam vybrať z požičovne niečo? Kde na akých svahoch ponúkajú kurzy pre deti a za akú cenu. Keďže nemáme ani výstroj takže to bude dosť položka zaplatiť výstroj a všetky veci k tomu potrebné plus inštruktora. Neviete mi poradiť kde majú prijateľné ceny týchto kurzov? Neviem možno by to túto zimu bola 1 alebo 2 lekcie podľa toho ako by im to išlo. Neviem ako to funguje. Poraďte kto má s tým skúsenosti. Ďakujem.

luliu
1. okt 2023

@martina374 na každom svahu kde je vlek je väčšinou lyžiarska škola. Deťom som dávala 1h doobeda a 2h poobede. Naučili sa lyžovať. Lacné to nie je. Lyže a lyžiarky sme mali požičané

pribinak
1. okt 2023

Takmer každé lyžiarske stredisko má svoju školu, inštruktorov
Odporúčam si vopred zavolať a zajednat di inštruktora na tŕň ktiry deň, abysa nestalo že prídete na svah a inštruktori budú vybookovani

patka06
1. okt 2023

V každom stredisku je lyžiarska škola aj požičovňa výstroje, aké budú aktuálne ceny vždy pred sezonou a počas nej najdeš na nete, vo všeobecnosti platí, že menšie strediská sú cenovo výhodnejšie ako veľké.
Lyže, lyžiarky a prilbu si požičiaš, dieťa by malo mať vhodné oblečenie, rukavice a kuklu pod prilbu
1 - 2 lekcie za zimu sú veľmi málo
My sme / od 3 rokov dcéry// chodili na pobyt min. 7 dní a každý deň mala hodinu doobeda a hodinu poobede - teda 14 hodín za týždeň, aby to malo efekt a niečo sa naučila.

sissy27
1. okt 2023

@martina374 normalne v lyziarskom stredisku, instruktor na 1 hod cca 20€, vystroj poziciate tam, to byva tak 10-15€ na den, kupovat sa to neoplati. Jedine co budu deti z domu potrebovat, je oblecenie - a to tiez vies vybavit za lacny peniaz z bazaru, lidlu a decathlonu.
Ak nie su deti uplne dreva, tak po par hodinach budu vediet zlyzovat “somarsku luku” uplne v pohode. 1-2 lekcie za sezonu su nic, ja som dcere platila 2-3 hod denne, pomedzi to jazdila sama. Po 20min v skolke ju bral uz na normalny kopec, ale teda dcera uz mala tusim 9 rokov a od 4 rokov sportuje, cize svaly a koordinacia fungovali.