Ahojte. Chcem sa spýtať, mám už za krátučkú dobu 6 ročného chlapca 😉 no a mam otázku. Cez prázdniny by som ho rada brávala na výlety na bicykli ale z klasického nosiča už vyrástol, a nie je až taký dobrý cyklista aby chodil na vlastnom. Je nejaká sedačka aj pre staršie deti? Ďakujem za všetky odpovede
možno sa mýlim, ale nepríde mi už veľmi bezpečné voziť také veľké ( ťažké ) dieťa. Ide aj o jeho, aj o tvoju bezpečnosť, už to nebude ľahké. Bežné výlety predsa zvládne, možno sú prázdniny super čas, aby sa z neho stal dobrý cyklista. Ale to je môj pohľad, náš totiž bicykluje veľa, v pohode stačí za manželom v teréne, to ja často nevládzem pri ich dlhších výletoch v kopcoch. Samozrejme sa vypracoval postupne, ale 6 ročný je už veľký na vozenie, nech si užije jazdu na vlastnom stroji
Kup mu tahaciu tyč a hotovo
@simsalabim tak tak, aj u nas
Ťahacia tyč je super vec 🙂
nasa bola na tyci od 3,5 roku a zatial spokojnost, do sedacky nech ta ani nenapadne, bezpecnost nula bodov, vsak ma uz mlady pan svoje kila, dokedy ho budes vozit? urcite potrenovat a na vylety chodit s kamaratmi v rovnakom veku, davova psychoza urobi svoje, ani nebudes vediet ako a prejdu deti 20km....
kde sa da kupit ta tahacia tyč za bicykel
@damoska napr. tu https://www.decathlon.sk/p/8009064_tazna-tyc-tr...
je tazke hodit to do googla? 🙄
myslela som že niekto poradi niečo čo my vyskušané. Ale dakujem za radu.
@damoska to si sa nepytala...ale ak ti to pomoze, tak my sme mali presne tuto znacku a velka spokojnost.
dá sa to kupit aj niekde inde? Čo nejake eshop? Ja som to našla na https://www.cyklospeciality.sk/sk-detske-sedacky/ a prijde mi to dost drahe, ale zase ak je to kvalitne, tak sa oplati investovat. Mate niekto skusenosti?
takeho chlapca by som posadila na bicykel a nie do sedačky. Ved už je dost velký na to, aby sa sam bicykloval
@gab_riella tak každý nech si robi ako sám uzná a ako jemu vyhovuje.... To čo robíš ty,nemusia druhí a pod. Niekto dal otázky a to mimochodom v roku 2016😀 a ajhľa https://www.citybikes.sk/prislusenstvo/sedacky-...
tiež by som 6 ročne dieta už posadila na bicykel. Vy ale musite vediet, či to dieta zvladne
zaleži na rodičoch.Niektore deti od troch rokoch kazdia na bicykli a niektore neskor. Ide aj o to, ako je dieta šikovne a ma silne nohy, aby dokazalo krutit pedalami
nedokažem si predstavit, aby som 6 ročne dieta mala na bicykli v sedačke. Moja 5 ročna dcerka už na bicykli jazdi sama, alebo na kolobežke. Ma to podla nalady.
6 ročne už by malo na bicykli jazdit samo
@simsalabim prosim vas nemali ste dieta naklonene?
@tatiana26 nie
@jancecka ahoj, tak mozno ta nepotesim, ale podla mna by ste mali radsej kus zatrenovat aby bol lepsim cyklistom. nosit 6 rocne dieta na nosici to uz je riadna fuska a priznam, ze mne by bolo aj divne keby som take velke dieta este nosit mala. o vahe ani nehovoriac. moja dcera ma 7 rokov, ale minule leto ako 6 rocna tiez uz vsade sla sama, vpredu otec, na nosici mala, za nou dcera na svojom , a posledna som sla ja, zase na nosici mala. je to aj o pohodlnosti dietata, radsej ho motivovat, robit mensie vylety aby to zvladal a pojde to cim dalej , tym lepsie. alebo este dalsia moznost je ten pridavny bicykel, ktory sa da napojit na rodicovsky, , ziskas nieco ako tandem, na tom ti maly bude stacit, pretoze ho budes vlastne moct za sebou aj tahat, ked uz nevladze. to by bolo este lepsie riesenie ako nosic a pritom by aj maly ziskal vacsiu istotu.