Ahojte maminy, prosím poraďte mi nejaké kvalitné retroodrazadlo za rozumnú cenu. Len z vlastných skúseností prosím. Viem že od Little Dutch moc neodporúčajú kvôli ťažkej váhe odrážadlá. Ďakujem
@pallacinka lebo niektoré maminy proste majú štýl ;)
@ladybug6 odporúčam ti stránku originálnehracky.sk, tam majú perfektné drevené a všelijaké fajnové, aj retro hračky. úplne ti rozumiem, ja osobne by som takú plastovú harabudru nekúpila - nepáči sa mi to, ale že vôbec.
@maud13 Aha, tak potom mi raz deti verím poďakujú, že pre ich mamu je ich zdravie a pohodlie prednejšie ako nejaký štýl. A celkovo mi príde predstava, že moja štýlovosť závisí od odrážadla, celkom úsmevná 😊
@pallacinka jaj :D to je ťažká debata s niekým, kto to nerieši. jednoducho - predstav si, že tvoje dieťa je oblečené v ľanových šatočkách, barefoot topánkach, druhé dieťa má v šatke, v ruke látkovú tašku, ... a tvoje dieťa sa odráža na plaste. Po prvé - vyzerá to otrasne. A po druhé, myslím si, že dieťaťu ťažšie odrážadlo neublíži.. Aspoň neviem o tom, že by s tým bol nejaký problém. Tieto hračky väčšinou musia prejsť riadnym testovaním, stačí si trošku overiť..
No baby neviem, ale taketo dvojkolesove odrazadla a plastove som tusim ani nevidela😃 ved normalne jednofarebne odrazadlo s nafukovacimi kolami... skor by mi islo o to ci je odpruzene a kadial bude dieta jazdit. A povedzme si pravdu, zalezi aj na vahe...deti vymyslaju a ked zrazu ani za svet uz nebude chciet ist a budete ho vlacit domov napr... my mame 3kg Kokua a je vyborne, ale zas nasho nebavi jazdit po rovnej ceste, tak preto by mu nestacilo nejake obycajne alebo retro
@maud13 Neviem, prečo spomínaš plast, naše deti plastové odrážadlo nikdy nemali. Ako keby neexistovali iné materiály. Skutočne dobré odrážadlá, v zmysle ľahké a kvalitné, sú vyrobené z hliníka alebo karbónu a stoja niekoľkonásobne viac ako tie dizajnové. A práve matky, ktorým záleží na ekológii a pohodlí dieťaťa budú pozerať skôr na kvalitu a trvácnosť ako na dizajn, aspoň z mojej skúsenosti. Nikdy by som nekúpila odrazadlo od firmy, ktorá vyrába hračky, lebo odrážadlo ani za hračku nepovažujem, teda pokial ho nechcem mať ako dekoráciu na fotkách detskej izby 😄
roztomile, len som taketo odražadlo ešte nikdy nikde nevidela
tiež premyšlam, že prečo zrovna retro. Kvoli vzhladu? vyzera podobne ako odražadlo early rider
davate detom na bicykel a odražadlo aj nejake blikacie svetlo, aby ich bolo dobre vidno?
@ladybug6 my mame wishbone už tri roky- je to trojkolka ale dá sa to prerobiť aj na dvojkolku má to vydržať do 6 rokov tak uvidíme - zatiaľ má mala 4 a rada na tom jazdi má to veľké nafukatelne kolesa- takze je na tom aj celkom rýchla- zatiaľ stále chce tu verziu trojkolkovu.. Negatíva- už sme mali dvakrát defekt, vo verzii trojkolka je to celkom veľké a je to z dreva- čiže sa o to aj treba asi trocha starať- aj keď my sme to ešte ničím neosetrovali a slúži dobre.
A prečo musí byť retro? Všetky retroodrážadlá, ktoré poznám, sú ťažké, plus čo je možno ešte horšie, nemajú dobrú geometriu.