Ahojte maminky, snad ma niektora z vas podobnu skusenost.
Nas maly bude mat v auguste 6 rokov a je celkovo pohybovo velmi schopne dieta. Dlho jazdil na odrazadle (velkost 12"), ktore vyzeralo celkom ako bicykel, len bez pedalov. Minuly rok uz odrazadlo velmi nepouzival (dovolenky, pocasie, choroby) a tak sme ani nezbadali, kedy z neho vyrastol a "prepasli" prechod na bicykel. Ten sme mu kupili tuto jar s tym, ze kedze bol na odrazadle velmi rychly, s nim "zzity", tak bude stacit zopar jazd a bicykel uz z ruk nepusti.
Prislo ale nieco, s cim sme neratali. Strach. Sedel na nom zopárkrát, dvakrát spadol a uz sa na neho odmieta posadit. Problem je iste i to, ze sme rovno kupili velkost 20", nakolko mu velkost 16" je na jeho vysku uz prilis mala...
Vcera sme sa vratili z liecenia, kde si mal moznost pozicat bicykel velkosti 16", na ktory vysadol a aj sa na nom vozil, ale len vtedy, ked mal na nom pomocne kolieska. Ak bol tento bicykel prave pozicany a vedla stal presne taky isty, ale bez týchto koliesok, tak na neho ani nesadol.
Moja dilema teraz je, ci kupit nejaky starsi pouzity velkost 16" s pomocnými kolieskami na toto leto (netusim, kam by som ho ulozila, pivnica je plna a peniazky by som tiez radsej pouzila pre babatko, co cakame) alebo kupit na jeho bicykel, ktory uz ma, pomocne kolieska. Na nete som nasla univerzalne na velkost kolies 12"-20". Netusim ale, aku by mal stabilitu, ci su tie kolieska naozaj vhodne pre tak velke bicykle...
Viete mi niekto poradit, ktoru variantu zvolit, nech tento strach prekoname?....
@majkapatko osobne by som pomocné kolieska určite nekupovala,je podľa mňa už veľký na to,aby mal pomocné.skúste ho skôr nejako namotivovať,ak to zvládne,tak bude nejaká odmena (napr. nejaký super výlet,kam by chcel ísť zoo,hrad,zábavný park),kúpte mu chrániče,aby mal na začiatok pocit,že ak spadne,nedoudiera sa až tak veľmi.možno sa mýlim,ale už je veľmi veľký,aby mal pomocné kolieska,treba prekonať ten strach,to bude najlepšie riešenie,len musíte mať pri tom trpezlivosť.tým,že sa vozil na odrážadle,rovnováhu udržať vie,tá v človeku zostane,len hold tie pády ho zneistili a tak sa bojí.bojujte,naberte si koooooooooopec trpezlivosti a pôjde to 😉 😉
PS: ak môžte,kúpte ten menší,môžte aj starší,či si od niekoho požičať,možno vám to postačí len na pár dní,či týždňov
Ahoj. Nie som expert, ale asi kúp tie pomocné kolieska, nech má aspoň nejakú istotu, že ho niečo drží. Uvidíš, že sa len musí osmeliť. Aj moja dcéra keď mala 6 rokov dali sme dole pomocné, nech sa už naučí bez nich, ale ona neudržala rovnováhu, stále ju to nakláňalo, a prestala sa voziť. Tak som jej tie pomocné dala naspäť a vozila sa tak. Manžel zúril, že čo ak sa nenaučí, tak sa nenaučí a čo s ňou mám robiť. A o rok sme ich dali dole a za pár minút sa naučila bicyklovať bez nich. A druhá dcéra, má 4, aj my sme boli v kúpeľoch a požičala si odrážadlo, a myslela som si, že si na ňom poláme ruky a nohy, lebo jazdí len na bicykli a na tomto nevedela, ale postupne skúšala a naučila sa. Ja by som kúpila tie pomocné, ale asi by som sa išla pozrieť do nejakej predajne, kde ti poradia, lebo ďalší bicykel sú ďalšie peniaze.
Ahoj my sme dcèrke ako 6 rocná kúpily '24, a uz to aj vyrastla(v auguste bude mat 10)teraz sme jej kúpily '26-ku,takze radsej kúpte pouzity ako novy lebo rychlo to vyrastie
Tak, babenky, je to na neuverenie, ale moja dilema sa vyriesila sama od seba.... Vcera som napisala do jedneho internetového obchodu, kde predavali pomocne kolieska, ci su naozaj vhodne i pre 20" bicykle. Odpisali, ze ano, ale len ked nemaju prehadzovacku. Tym padom tato moznost padla.
Zostala len druha - kupit mensi bicykel s pomocnými kolieskami.
Dnes sme boli na trhu a kedze sme cestou zahliadli i bazar, zastavili sme sa. Mali tam 16" bicyklik za 35,- EUR, ktory ale manzel odmietol kupit, kedze bol fakt dost spinavy a aj trosku zhrdzaveny. Nedaleko je i predajna bicyklov, kam som sa sla opytat, ci naozaj neexistuje moznost, ako tie kolieska na maleho bicykel namontovat. Nakolko povedali, ze ak tam je prehadzovacka, naozaj uz nie je miesto este i na kolieska, tak som malému kupila aspon chranice, nech sa nedoudiera ako minule, ked z bicykla znova padne. Nevedela som si sice predstavit, ako ho na ten bicykel po tej traume dostanem, aby si na neho aspon sadol, ale povedala som si, ze za pokus to stoji. Riesenie prislo, ked sme dosli domov a maly mi priniesol katalog Lega, ze by si na narodeniny prosil z neho jedno auto. Tak som mu povedala, ze mu ho kupim aj skor, ked sa nauci bicyklovat.
A tak sme o polhodku skusili chranice, hodnu chvilu sa v nich hadzal na podlahu, ci sa naozaj neudrie. 😀 Neudrel, a tak sme sli von. Maly sadol na bicykel, manzel sa s nim rozbehol a ja som o par sekund len neveriacky pozerala, ako uz bicykluje sam.................................. 😀 😀 😀
Nechapem, ale velmi sa tesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim 😀 😀 😀 😀 😀 Ocividne pomohol ten maly bicyklik na lieceni, aby spoznal, co su to pedale a pocit bezpecia, ktory mu dali chranice.
Dokopy ma tie chranice i s Legom stali viac ako ten bicyklik z bazaru, ale tie radostne ocka a pocit, ktory mal maly sam zo seba po zvladnuti "velkeho bicykla", stal za to 😅 😅 😅
vyskúšaj pomocné kolieska, až potom bicykel
ahoj, tak ja by som Ti poradila kupiť menší bicykel, aby na nom dočiahol na zem celou nohou. kamoška tak kúpila dcere väčší a tiež sa nechcela na nom voziť, potom som jej poslala po dcere "12" a hned ako sa na nom naučila voziť (trvalo to týžden) dali jej ten nový a už sa vozí bez problemov. My sme staršej dcere kupili po "12" tiež hned "20" a nemala problem, no pri mladšej sme tiež kupovali "16".