Poraďte terariové zvieratko pre 10 ročnú slečnu

eridia
21. jan 2013

ahojte, viete poradit vhodne terariove zvieratko pre 10-rocnu slecnu? zvazujeme moznosti, malo by to byt nenarocne na chov, nejaky druh jastericky, ktoru by si mohla vybrat aj von bez toho, aby jej usla 🙂 .. mate niekto nejake skusenosti alebo tipy? dakujem 😎

qwen
21. jan 2013

Ja som chovala chameleona ! Je to taký samotár, ale dá sa s ním chodiť keď je na pleci, na hlave a tak 🙂 Dokonca bývaval celý deň v kuchyni na záclone, keď som bola v robote, tam sa vyhrieval na slniečku. Raz som ho nemohla nájsť a on sám trafil z kuchyne, cez veľkú halu do obyvačky do svojho terárka , to som bola v nemom úžase. Starostlivosť nie je zložitá, len zimné obdobie musíš kupovať svrčkov, švábov, koníkov a iné mrchy 🙂

irriss
21. jan 2013

@eridia
Ahoj! My mame zelvicku..a kralicka..
Jen bych Ti k tomu rada napsala, ze deti se chteji se zviratkem i mazlit...to tezko pujde se zviratkem, ktere mate na mysli 😉
Prave proto my mame i trpaslicciho kralicka 😉
chodi na obojku jako pejsek i venku 😉 a nebo se nosi v tasce...

eridia
autor
21. jan 2013

dakujem 🙂 .. no, my sme kralicka mali tiez, ale dost smrdel, ked mal 5 rokov, zobrali sme ho na farmu tu u nas v meste, kde ma vacsi vybeh, je v prirode a chodievame za nim 🙂 .. ano, je to riadny "mazlik", nas sa choval ako psik, vsade za nami hopkal... korytnacku asi nie, skor uvazujem nad nejakym chameleonikom alebo tak nejak.. 😉

eridia
autor
21. jan 2013

@qwen no super, take nieco mam na mysli... do akej velkosti narastol? ake terarko je pre neho vhodne?

irriss
21. jan 2013

@eridia
kdyz se kralicek cisti obden, nesmrdi...nesmis mu dat cas ke"smrdeni" 😀
Jinak my mame kralicka uz 5 let..a ma i svuj vybeh venku,to je dulezite😉
p.s. neni lepsi aby si Erika vybrala sama?Copak ji se libi?? 🙂

qwen
21. jan 2013

kúpili sme ho od chovateľa z Cífera, mal 8 cm. Narástol za 3 roky asi na 25 cm so zatočeným chvostom. Terárium som mala cca výška 50cm, šírka 35 cm, dlžka 50 cm. To len odhadom.. Všetko sa dozvieš na http://www.chamaeleo.sk/

zvedavamt
21. jan 2013

Hlavne si treba uvedomit, ze terariove zvierata potrebuju stalu teplotu a vlhkost prostredia. Svagor v Grecku mal taku zelenu jasterku a furt ju niekde vlacil a chvalil sa s nou. Vsimla som si ,ze sa jej supa koza na zadnych nohach,postupovalo to dalej. Doma sme potom kukli na net a bolo to nevhodnym prostredim a stresom, az nakoniec posiel. Rovnako ako susedke chameleon, praskla jej ziarovka - jediny ohrev a kym kupila novu bolo po nom. Taketo zvieratka moc na maznanie nie su.
Moja ties kcela zase dake ine ,ale korytnacku cistim ja, voda smrdi za par dni ako das, mame kraba, no s tym sa moc nepohra a je to nocny tvor,tak do rana prebera strk a buchoce o sklo.
Ono je to to tom, ze kazde zviera,ktore papa tak aj cika a kaka a to nikomu nevonia. A obycajne potom mamy maju na starosti cistenie. Treba sa ist poradit do predajne ,kde by ste zverika kupili.

kobrtko
21. jan 2013

pavúky možno až tak nesmrdia a žrať potrebujú len raz za čas 😀

sympa1
21. jan 2013

@eridia nas sused chova leguany...vo velkom, aj malicke sa liahnu a tak...dospele su dost velke..s chvostom dokopy aj 40-50 cm ..niekto tu spravne povedal..tieto jašterice potrebuju stalu vlhkost teplo a všeliaku haved na papanie...ktora ked sa kupuje ze aj dosť vyjde draho...a potom treba davat čerstvu zelen a samozrejme čistit budu asi rodicia...ale najlepšie informacie vam daju určite v obchode so zvieratkami

eridia
autor
21. jan 2013

@irriss uvazuje nad tym chameleonom 😀 .. my sme nevedeli taky vybeh zabezpecit, byvame v panelaku a von sme si ho netrufli pustit..

eridia
autor
21. jan 2013

@qwen dakujem, pokukam 😉

eridia
autor
21. jan 2013

@kobrtko tak to by som ja isla z domu 😀 😀 .. nedajboze by usiel 😅

luciaaak
21. jan 2013

@eridia s tymi terariovymi zvieratami je trochu problem, oni zeru vacsinou zivych cvrckov, pavukov, muchy... tie mu bude treba pravidelne kupovat alebo ich chovat doma. a niekde som sa docitala, ze pre chameloeona treba cvrckov obalovat vo vitaminovom prasku, co by mne teda prijemne nebolo. a hlavne sa s nim dcera az tak nezahra ako napriklad so skrceckom alebo s kralikom. ak sa pravidelne skreckovi cisti kliletka, tak nesmrdi, citit je len seno. ja som tiez mala kralika a ked sa dodrzi par pravidiel, tak nesmri (resp, jedine co smrdi je seno a drevo). treba aby mal vo wc drevene pelety a inde v klietke kobercek, tym zabezpecis aby chodil cikat len na jedno miesto a to mu budes 1-2x denne cistit. niekedy zacnu trochu smrdiet v puberte, vtedy pomoze kastracia. ak smrdi kralik ako taky, tak mu treba skontrolovat take kutiky na tele, a poutierat. kralik ako taky by smrdiet nemal. este mi napadla korytnacka, ci uz vodna alebo suchozemska, s tymi sa da trochu zachrat. celkom zaujimavy by mozno mohol byt axolotl mexicky, vyzera to ako taka priserka, ale toho zase nemoze z vody vybrat. s papagajmi nemam skusenost vobec, neviem ci smrdia alebo nie ale pustaju pierka

eridia
autor
21. jan 2013

@luciaaak papagajov nikdy v zivote 😀 .. ked som bola mala, nasi susedia mali s nami "prijemne" skusenosti, hlavne ked boli po nocnej, papagaje im dali zabrat.. ale aj nam, cez vikendove rana 😀 .. my sme davali zajovi piliny, o tych peletkach nevedela, az ku koncu, ked sme uz boli rozhodnuti dat ho prec.. no a naozaj si neviem predstavit obalovat svrcky (iny hmyz) v hocicom 😅 .. dakujem 😉

kobrtko
24. jan 2013

inak keď som bola malá, mali sme škrečka Lilinku. Každý večer chcela zdrhať, napchala si líčka potravou a už sa štverala von z terárka...ale von sa nedostala, len keď som ju šla vyvetrať na dvor... Bola fakt zlatučká a vôbec nesmrdela, naopak voňala senom, lebo sme jej ho dávali na podstielku. Potom sa doňho zahrabala a tak prespala skoro celý deň. No a raz mi zdrhla, čo som ju bola venčiť v záhrade a niekde som odbehla a položila ju na zem...no a ona na mňa nepočkala 🙄
bolo mi za ňou dosť smutno, ale bolo to milé zvieratko 😉

ondra2010
21. mar 2014

Já jsem pořídil našim domů agamky páreček a byl pokoj. Děti spokojené, zvířátka nejsou agresivní a ani nesmrdí. Objednal jsem si terárko odsud http://www.akteraria.cz/ , máme ho v pokoji, zapadlo do dětské stěny a i manželka mě pochválila že jsem neobjednal nějaké celoskleněné heblo 🙂

hemetre
21. mar 2014

Odporučam agamu, mame doma agamu bradatu cca 2 rocnu, v drevenom terarku - ako sucast nabytku, je nenarocna na chov, je zvyknuta aj na nas ze si ju vyberieme a je s nami na gauci, starsi si ju nosi na tricku, cez den je bud na vyhrevnom kameni alebo na konari pod ziarovkou.

Brat chovat volakedy pavuky- jedovate, takze tie boli stale v terarku, len ich krmil a menil kokos. podstielku, radoval sa ako rastu a kedy sa budu zvliekat, pretoze ked ich kupil boli male ako spendlikova hlacika a narasti az do vekosti dlane- tiez to nebolo zle, ale z jasterky sme viacej nadsení.

martinka30
9. okt 2017

@eridia aj ste niečo kúpili? Viem už stará téma celkom ma zaujala my sme kúpili gekoncika nočného super jastericka to je celkom dlho sme uvažovali uvidíme ako bude syn 8 ročný sa o ňu starať

miluna777
9. okt 2017

za mňa pagekon ušatý - rhacodactylus ciliatus - veľmi milá príšerka, aj keď nie tak známa ako napr. gekončíky nočné, agamy a chameleóny. Ale treba vziať 2 - sú spoločenské.

eridia
autor
30. máj 2018

dievcata, nakoniec sme kupili psika :D

petrofka
30. máj 2018

Super, psik je super terariove zvieratko 😂
Ja inak odporucam, aj pre male deti, lebo slimak africky neujde (ani nesmie, na to pozor), je dooost velky na pozorovanie a to je fakt zaujimave! Prezije snad vsetko 🙂 Netreba mu ziadne granule, papa ovocicko a zeleninku ako my 🙂 a stoji asi 20centov na burze, abo par eur v obchode ;) a je to kamoss na viac rokov, nie ako skrecok.

monakub
18. aug 2022

já doporudučuji chameleona jemnenského https://mojeterarko.cz/chameleon-jemensky-a-jeh...