Poraďte bojové umenie pre syna

seemani
6. dec 2013

Ahojte, chcem sa spýtať mamičiek, čo dali svoje detičky na bojové umenie, aké majú skúsenosti? Syna veľmi chcem dať na nejaké bojové umenie, ale neviem, od akého veku je to vhodné.. A na aké. Ja sama som chodila na capoieru, bolo to super, tak som zvažovala aj tú, ale tak isto ma napadlo aj klasické karate, viem, že tam chodia aj úplne malinké deťúrence.

marmete
6. dec 2013

@seemani V jednej relácii hovoril tréner Aikida, že od 4 rokov je vhodný čas dať deti na nejaký šport. Aikido, karate, teakwondo, podľa asi okolia čo ponúka a pre aké vekové kategórie. Takto malé deti sa ešte len okukávajú, čiže ich treba hlavne zaujať a tak nejako dostať do "formy", skús pozisťovať aké sú u vás možnosti a aj si nejaký detský tréning pozrieť a prípadne zobrať malého na skúšku 🙂

severankasr
6. dec 2013

u nás berú na aikido od piatich rokov detičky, na buduci rok chceme prihlasiť dcérku, teraz by ju ešte nevzali

seemani
autor
6. dec 2013

@marmete
@severankasr no ja si ešte len zisťujem , máme ešte dosť času, len chcem mať premyslené dopredu, keďže sme istý vtom, že bojové umenie, už len vymyslieť, aké 🙂 a samozrejme to musí drobca baviť.

severankasr
6. dec 2013

@seemani my sme tiež prezisťovali, u nás nie sú iné možnosti, ale aj aikido sa nám pozdáva pre malú, len musí ešte dorásť a tiež veríme, že ju to zaujme a bude sa tam tešiť 😀

daniela242
6. dec 2013

@seemani Najvhodnejší vek na bojové umenia je od 5. rokov. V prvom rade treba vyskúšať či dieťa dokáže udržať pozornosť. Niektoré detičky sú ešte hravé, nedokážu udržať pozornosť a potom samozrejme vyrušujú aj ostatné detičky 🙂 Takže najlepšie je prísť na tréning a vyskúšať 🙂
Ja určite odporúčam ako základ karate- je to najtechnickejšie BU. Tam sa naučí perfektné základy, od postojov, cez údery, bloky a kopy.. Neskôr keď ho začne baviť nejaké iné BU tak bude mať fakt najlepší základ + v karate sú aj súťaže čiže tá motivácia je časom ešte väčšia 🙂

janinah
6. dec 2013

syn chodí na karate,ale u nás rozhodovalo aj to,čo je najbližšie a nekríži sa čas treningu s inými krúžkami,ktoré máme už od skoršieho veku

aduskatt
6. dec 2013

Syn chodi na taekwondo, spokojnost🙂

nivi
6. dec 2013

ja mam sice babu ale chodi na aikido a su tam deticky od 4 rokov. no ale ak sa namylim tvoj ma 4 mesiace. trosku priskoro a mozno ho to vobec nebude tahat tymto smerom, i ked ty chces

barcelona94901
6. dec 2013

nám sa páči konkrétne wu shu,
lenže v našom meste nie je pre začiatočníkov (deti) a naša veková skupina 😖 a miešať to nechcu ,čo sa nám aj páči..
no najbližšie máme až NZ a tuším Trnavu 😖

karate je všade ,tam je kopec klubov ,snad na každej škole,ale to sa nám teda nepáči..

vulka
6. dec 2013

No my chvalabohuhu nemáme široké možnosti a tým pádom ani problémy s voľbou. Obidve deti sa venujú cyklistike a behu.

sisaka
6. dec 2013

@nivi niektorych rodicov nezaujima, co deti chcu. Autorka pise, ze ONA chce, aby chodil na bojove umenie, tak je uz asi rozhodnute.