Ahojte, chcem sa spýtať mamičiek, čo dali svoje detičky na bojové umenie, aké majú skúsenosti? Syna veľmi chcem dať na nejaké bojové umenie, ale neviem, od akého veku je to vhodné.. A na aké. Ja sama som chodila na capoieru, bolo to super, tak som zvažovala aj tú, ale tak isto ma napadlo aj klasické karate, viem, že tam chodia aj úplne malinké deťúrence.
u nás berú na aikido od piatich rokov detičky, na buduci rok chceme prihlasiť dcérku, teraz by ju ešte nevzali
@marmete
@severankasr no ja si ešte len zisťujem , máme ešte dosť času, len chcem mať premyslené dopredu, keďže sme istý vtom, že bojové umenie, už len vymyslieť, aké 🙂 a samozrejme to musí drobca baviť.
@seemani my sme tiež prezisťovali, u nás nie sú iné možnosti, ale aj aikido sa nám pozdáva pre malú, len musí ešte dorásť a tiež veríme, že ju to zaujme a bude sa tam tešiť 😀
@seemani Najvhodnejší vek na bojové umenia je od 5. rokov. V prvom rade treba vyskúšať či dieťa dokáže udržať pozornosť. Niektoré detičky sú ešte hravé, nedokážu udržať pozornosť a potom samozrejme vyrušujú aj ostatné detičky 🙂 Takže najlepšie je prísť na tréning a vyskúšať 🙂
Ja určite odporúčam ako základ karate- je to najtechnickejšie BU. Tam sa naučí perfektné základy, od postojov, cez údery, bloky a kopy.. Neskôr keď ho začne baviť nejaké iné BU tak bude mať fakt najlepší základ + v karate sú aj súťaže čiže tá motivácia je časom ešte väčšia 🙂
syn chodí na karate,ale u nás rozhodovalo aj to,čo je najbližšie a nekríži sa čas treningu s inými krúžkami,ktoré máme už od skoršieho veku
Syn chodi na taekwondo, spokojnost🙂
ja mam sice babu ale chodi na aikido a su tam deticky od 4 rokov. no ale ak sa namylim tvoj ma 4 mesiace. trosku priskoro a mozno ho to vobec nebude tahat tymto smerom, i ked ty chces
nám sa páči konkrétne wu shu,
lenže v našom meste nie je pre začiatočníkov (deti) a naša veková skupina 😖 a miešať to nechcu ,čo sa nám aj páči..
no najbližšie máme až NZ a tuším Trnavu 😖
karate je všade ,tam je kopec klubov ,snad na každej škole,ale to sa nám teda nepáči..
No my chvalabohuhu nemáme široké možnosti a tým pádom ani problémy s voľbou. Obidve deti sa venujú cyklistike a behu.
@seemani V jednej relácii hovoril tréner Aikida, že od 4 rokov je vhodný čas dať deti na nejaký šport. Aikido, karate, teakwondo, podľa asi okolia čo ponúka a pre aké vekové kategórie. Takto malé deti sa ešte len okukávajú, čiže ich treba hlavne zaujať a tak nejako dostať do "formy", skús pozisťovať aké sú u vás možnosti a aj si nejaký detský tréning pozrieť a prípadne zobrať malého na skúšku 🙂