Počítačové hry pre 5 - 7 ročné deti

k_a_j_k_a
9. jan 2015

Dievcata, viete mi poradit nejake pc hry pre deti, 5-7rocne. Najlepsie v slovencine alebo cestine, aby tomu deti rozumeli. Anglictinu zial neovladaju na takej urovni, aby tomu rozumeli. Na vianoce dostali Disney princezny, tie ich bavili. Hladam nieco podobne. Pripadne moze byt aj nieco na PS3 alebo Nintendo DS.

Pre tie, co budu kritizovat, nepytam sa, ci je to vhodne alebo nie. Detom sa venujeme, chodievame aj von a mame doma aj spolocenske hry a nezapadaju prachom. Ale obcas treba deti rozvijat aj inym smerom. Sme IT rodina, preto to u nas nie je nic divneho.

tova
10. jan 2015

ah to je troska pozadu s pc, v dnesnej dobe sa hry hraju na tablete, ipade, a deti vyuziju skusenosti s tabletom v buducnosti viac ako s pc . tam si postahujes hry aj zadarmo a mozes ich menit podla potreby.

k_a_j_k_a
autor
10. jan 2015

@tova zial hry na tablete nemaju a nikdy nebudu dosahovat uroven hier na konzolach alebo na pc. Mame/mali sme uz niekolko tabletov, ale poriadna hra sa na nich zahrat neda. Deti maju dokonca svoj a nebavi ich to. Vzdy sa aj tak vratia k pc/konzole. Nechcem, aby sa hravali hry, pri ktorych sa nemusi rozmyslat. Chcem, aby pocuvali a rozmyslali pri tom, preto sa pytam na hry so slovenskym, pripadne ceskym dabingom.

enka81
10. jan 2015

Mam 7 rocneho syna, ktory je blazon do vsetkeho, co sa da ovladat, ale zase je chalan, co je zaujmami ine ako dievcata, zalezi, co ich bavi, ci nejake arkadovky - plosinovky - tam je celkom dobry Rayman, je viac titulov,. U nas vedie Minecraft, ci uz na pocitaci alebo na xboxe, myslim, ze by to 6 rocna zvladla, ak by ju to chytilo, alebo hry, kde sa stara o zvieratka, mame hru Horses, kde sa stara o koníka v stajni, umýva ho, cese , ...isto je aj na pc. Mladšia ma 4 a ta skôr na tablete hráva už spomínané starostlivosti o zvieratka, babatka. Fajn su aj pexesa, puzzle,. A na pc ma ešte napadá hra Disney Na Vlásku , Tarzan, Vlk a zajac, Macko pu - tygrova vyprava. No neviem ti zarucit, ze su v slovencine, vacsina hier, ktore sa u nas havali su v anglitcine, maly hrava od 4 rokov, mozno aj skor, nikdy mu cudzi jazyk nerobil poblemy, v podstate tie hry pre deti su robene tak, ze pochopia to aj bez citania.Ved mnohe deti hraju a nevedia este citat.

k_a_j_k_a
autor
10. jan 2015

@enka81 dakujem, niektore mame (na vlasku, konikov na DSku) tie ostatne skusim pozriet. A asi nebudu mat na vyber a budu sa musiet ucit tu anglictinu aktivne uz teraz 🙂
Inak, puzzle a pexeso sa radsej hravaju normalne, nie na tablete 🙂

enka81
10. jan 2015

@k_a_j_k_a jasne, ze ano, tiez u nas idu aj spolocenske hy,...ja len dala na vyber, ked napr. ideme dlhsie autom, tak ich to aspon trochu zabavi.