Ahojte
Chodíme plávať. Dieťa ss ešte nevie pýtať na WC,ale keď ide kakat vidím to na ňom čiže viem v tom momente dieťa zobrať z bazéna a ísť vykonať potrebu.
Moja otázka znie, treba dieťaťu dávať plienky na plavanie? Veď ten moc tie plienky aj tak nezachytia.
Na baby plavanie sme nosili plavky od nich neoprenove a to tiež moč neudrzalo.
Ďakujem
@lenka280821
nie kazdy vie, kedy to babo kaka - a to ta plienka, plavky zachytia a o to ide. Keby pliekna zachytavala moc, zachytavala by aj vodu a dieta by malo hned aj kilo v plienke 🙂
Myslíš tým, že keďže vieš odhadnúť, že ide kakať, tak by si chcela nechať dieťa plávať nahé? To sa mi teda nezdá vôbec vhodné, okrem toho nehoda sa môže pritrafiť.
Ja dávam tiež tie neoprénové plavky. Ale dnes na plávaní bolo dievčatko, ktoré malo na plienke na plavanie pekne kvetinkové gaťky (vyzeralo to ako vrchné gatky používané pri látkovaní).
@svetlonos ved ako píšem, že keď vidím na mojom dieťati ze ide kakat vyberiem ho z vody vykaka sa na WC
@jazula zle som to napísala, dieťa má plavky ale také obyčajne
@pribinak dieťa má na sebe obyčajne plavky
To chceš tvrdiť, že na 120% ho stihneš vybrať a utekať na záchod? Stačí malá nepozornosť a utekáš aj s nákladom v rukách. Ostatné mamičky sa určite potešia.
Neide o udrzanie mocu pri špeciálnych plavkach/plienkach predsa. Ale nehoda sa moze velmi rychlo stat, obzvlast malým detom. Na to su urcene, na zadrzanie, preto treba používať ich
@januska12323 moje dieťa keď chce kakat musí mať cumel v ústach a držať sa ma pritom 😅 a to kakanie je u nás na dlhšie a k tomu ta stolica byva raz za cca 3 dní takže viem odhadnúť ze kedy to príde a kedy mame pokoj od toho
A su teda aj neoprénové plavky pre vacsie deti, nemusíš plienky pod ne davat uz
@enoula čiže tie špeci plavky ci plienky sú na tie stolice? Ide o to ze u nás sa ta stolica nemôže rýchlo stať je to vždy na dlhšie kým to vyjde
Najlepšie bude spytat sa tam kam chodite plavat, ake maju pravidla a nemusis to riesit tu, lebo zjavne mate na to iny nazor ako väčšina
@lenka280821 Nám na plávaní hovorili, že plienky na plavanie aj neoprenove sú hlavne na zadržanie stolice pri nehode a proti znečisteniu bazéna týmto spôsobom. So zadržaním moču nikto neráta a citujem “veď u tých bábätiek je to len taká vodička”. To som sa pýtala, keď sme začínali pred 3m dcerky.V každom prípade by som mu plienku/neoprenove dala, stačí že ti chytí nejaký vírus, čo sa prejaví riedkou stolicou (ani hnačka to nemusí byt) a budú všetci utekať z bazéna a ty budeš mat hanbu a zbytočné náklady. Tam kde chodíme plávať my, majú v cenníku 50€ poplatok pre takéto prípady.
Moja dcerka má skoro 2 roky, v živote sa mi do vody nevykakala, ale nedovolila by som si už kvôli ostatným, jej dať len obyčajné plavky (čiže vlastne gaťky len z pevnejšej látky). Možno keď bude dlhšie odplienkovaná a bez nehôd.
@lenka280821 nemyslím si že toto bude stačiť
Pozri ak chceš chodiť s babom plávať budeš musieť akceptovať ich pravidla. Proste to tak je
Nerozumiem prečo robíš zbytočne dramu z takej veci sko je toto
A je nejaký zvlášť problém mu proste dat plienku na plávanie alebo neoprénové plavky? Lebo podľa mňa zbytočne to riesis, daj mu to a hotovo. Prečo riešiť, či pusti, či nepusti, sledovať ho, či náhodou mu netreba a podobne? Zbytočne si vyrábas problémy. Navyše co viem, tam plavárne majú svoje požiadavky a pravidlá, keď raz vyžadujú neoprénové plavky pre bábätko, tak mu ich dať musíš a hotovo.
@lenka280821
no ja ti rozumiem ale oni predsa nebudu koli zebe menit zasadne pravidla. Je to nevyhnutne.
@lenka280821
a este jedna taka drobnost, ktoru fakt neodhadnes, jedine ak si jasnovidna. Co by si robila, keby dieta dostane hnacku?? Nemas sancu reagovat bez plienky.
u nas na plavani, deti, ktore sa uz vedia pytat na wc take plavky nosit nemusia, ak ma tvoje dieta 6M tak ti neuveria, ze sa pyta (logicky) a darmo im budes vysvetlovat, ze to spozorujes - vyzadovali by ich
spytaj sa v konkretnom zariadeni a povedia ti
@lenka280821 tiež chodíme na baby plávanie a dcéra má obyčajné plavky od kedy je úplne odplienkovaná čiže od jeden a pol roka. Sama sa vypýta aj keď jej treba cikať ale pokiaľ nosila plienku tak mala neoprénové. Aj keď sa odplienkovala tak sme ešte počkali určitý čas aby sme mali istotu.
Áno, musí niečo na sebe mat, plienku či neoprén