Dcéra (12) aktívne pláva, počas menzesu samozrejme vynecháva tréningy. Vynechá vtedy cca 1 týždeň z tréningov. No všimla som si, že ostatné dievčatá a aj staršie absencie nemajú. Vraj aj počas menzesu chodia plávať, dajú si tampón. Máte s tým skúsenosť? Skutočne bežne plávajú vaše dcéry s tampónom? Obyčajné tampóny asi nie, viem, že tie napustené vazelinou sú vhodné pri končiacej menštruácii, ale počas prvých dní si to neviem predstaviť.
A preco by neplavali? Ved tampony su na to, aby si aj pocas menzesu mohla pohodlne sportovat a podobne. Normalny klasicky o.b. tampon, nic specialne jej na to netreba. Ak s tym nema skusenost, moze skusit najprv tie s aplikatorom. Dolezite je zaviest ho poriadne dovnutra, ako sa ma. V jej veku velkost mini.
Moja má 14 a ešte si nevie predstaviť dať si tampón, skúšala ale nešlo to no, ideme kúpiť kvôli dovolenke menštruačné plavky, možno by to bola možnosť aj pre vás
@marcellka32 vďaka za tip
@vikusjk sama tampóny používam, ale v 12 by som to dcére neodporúčala.
@pribinak len s jednou sa dokáže o tom baviť a tá tiež neplával počas jej dní.
@vikusjk ešte mi napadlo, že klasické ob tampóny sú určené na športovanie, ale na plávanie sú určené tie s vazelinou. Viem, že reklamy urobia svoje, ale aj po tej snurke sa dokáže voda vzostupne nasať do tampónu.
@marcellka32 ahoj, mohla by som poprosiť konkrétny tip na tie plavky? Asi by som dcére pre istotu kúpila na leto. Našla som narýchlo Perties... nejaké overené? Ďakujem.
Ja tiez pouzivam tampony od 12, na tu kratku dobu, kedy ma trening, sa jej voda nenasaje tak, ze by to sposobilo sarapatu. Cely zivot sa kupem s klasickymi tamponmi, nikdy som nekupovala ziadne s vazelinou.
Baby ti poradili, aby sa dcera opytala kamosiek, myslim, ze tak ziska najrelevantnejsie info, ako to dievcata v jej veku robia a co pouzivaju 😉
Bežne tak fungujem roky rokúce (ak počítam cca 19 rokov, prvýkrát som tampón mala v 13tich), obyčajné o.b. aj na plávanie, žiadne špeciálne tampóny. AJ chodím plávať raz do týždňa na plaváreň, nikdy som neriešila, či mám alebo nemám menzes, tampón to istí, veď aj na to to je.
ako som písala, o intímnych veciach sa rozpráva len s jednou. Keď bude staršia a bude chcieť do tamponov ísť, budem otvorená tejto možnosti, vďaka všetkým za názory.
@km007 áno perties, ale plavky nemáme, kúpila som jej na menštruačné nohavičky odtiaľ, s tými je spokojná, tak kúpime aj menštruačné plavky, vychádza jej to na dovolenke keďže ideme nadlho k moru
@marcellka32 daš mi link na tie plavky ? dakujem 🙂
@marcellka32 ďakujem, práve to pozerám, moja má zatiaľ z lekárne Saforelle. Ktorý typ má z Perties ak môžem vedieť ? Chcem jej ešte jedny kúpiť a neviem sa rozhodnúť či Beli alebo Bathory alebo?...🤪 Plavky asi teda vyskúšame tiež.
@km007 no moja krváca veľmi, tak ma Bathory
@marcellka32 ďakujem 😉
Ja by som tie menštruačné plavky s dcérou skonzultovala, či má záujem o niečo take. Nech zbytočne nekúpiš niečo čo nechce
@pribinak zatiaľ som našla len spodok bikín a to na tréningy určite nie. Celé som našla, ale vždy ma to hodí cez Aliexpress a tam neviem, ako je to s kvalitou, neobjednavam odtiaľ. Tie plavky mi prídu vhodnejšie ako tampóny, hlavne u menších dievčat. Samozrejme, že to prejednam s ňou, jej to zatiaľ vyhovuje tak, ak to je.
Iste že sú lepšie ako tampóny, ale dcéra môže mat iný názor
Moja tiez aktivne plava, ale zatial je este mala. Ja pouzivam bezne OB, sice nie od 12tich (to u mna este dlho nebolo treba) , ale od takych 17-18 som skusala aj tampony. Ono na zaciatku je to "fuska", to je jedno, kedy skusy zaviest prvy krat. Ale plavam uplne normalne, nemam ziadne vazelinove. Prezili aj viacfazove treningy.
Moja dcéra hneď nabehla na tampóny, tiež aktívne športovala, vysvetlili sme si, skúsila a vložky viac nechcela. Týždeň bolo dlho vymeškať, tampóny sú fajn.
Uplne v pohode som pouzivala standardne tampony aj plavala pocas menstruacie odjakziva… mala som ju od 11r
Mozno, kedze je plavkyna, by si jej mohla kupit tie tampony s aplikatorom. Nie ze by to hned skusila s nim plavat, ale mohla by ho skusit aj iba tak, ci jej bude vyhovovat a sadnut si ked tak vo vani aby sa s nim zoznamila. Pamatam si moje zaciatky s tamponmi a tie s aaplikatorom boli vazne super 🙂
Dcére vložky nevyhovovali, od začiatku teda od 12. rokov používala tampóny, tie s aplikátorom, nemala žiaden problém si ich zaviesť. Nerozumiem tomu, prečo by 12 ročná nemohla používať tampóny …
Modibodi ma aj cele menstruacne plavky https://eu.modibodi.com/collections/swim-red/pr...
Nech sa dcéra spýta kamosiek, 12 ročne baby bežne debatujú o menstruacii a vecmi okolo toho