Pes sa stále naťahuje

0kristina0
24. dec 2017

Prosim, kto mi vie poradit. Nas pes vcera vracal, dnes uz nie ale stale mu nechuti jest. Co je pre nas nove je to, ze sa stale natahuje. Zacne sa natahovat ako ked sa zobudi s tym rozdielom, ze v tejto polohe aj zostane (s vypucenym zadkom dohora). Stretli ste sa s tym? K veterinarovi pojdeme, len chcem vediet ci to nie je nieco vazne.

7ammy7
24. dec 2017

Naťahuje sa lebo má kŕče v žalúdku...pre psov je to ulalova poloha pri bolestiach brucha

erickatt
24. dec 2017

Skús mu uvariť ryžu a kúsok kuracie mäsa neochutene. Nech nemá prazdne bruško. Mne tak radili. Alebo napis na FB daktoremu útulku (Senica) . Povedia ti možno inak.

0kristina0
autor
24. dec 2017

@erickatt ryzu ma v miske uz cely den, nechce ju jest, jedine co zjedol bola piskota v ktorej bolo ukryte zivocisne uhlie.

katuskasz
24. dec 2017

skuste trocha sody bikarbony s vodou ( ak mate striekacku najlepsie cez nu), nasmu to pomohlo tiez som minuly rok stresy zazivala kvoli zvracaniu

epsondell
24. dec 2017

Pes ma bolesti. Ak nechce zrat, nenutit ho, ponuknut aspon vodu a cim skor na veterinu-ideal pohotovost. Co jedol predtym? Cim je krmeny? Nedostal varene/pecene kosti?

lilyianka
24. dec 2017

@0kristina0 boli ho brucho..nieco zjedol, nsm sa to stalo ked zozrala kost z kacice...boli sme s nou aj u veterinara a ten povedal, ze aj sama by sa z toho dostala, len by to trvalo dlhsie...

0kristina0
autor
24. dec 2017

@epsondell on je iba na granuliach, varene mu nic nedavame, nevieme z coho to môže mat

epsondell
24. dec 2017

@0kristina0 a granule ake? Vonku pri venceni nemohol nieco zozrat? Aky je tp stary pes? Stolicu mal kedy naposledy a aka bola? Hnavka normal alebo mal problem s tvrdou?

babatkoo
24. dec 2017

@0kristina0 boli ho zaludok. Toto robila aj nasa. A nasledovalo grcanie, jedenie travy a hnacky. Takze s tym natahovanim si oni pomahaju od bolesti zaludka. Asi ma aj palenie zahy. Z kyseliny zaludocnej a z toho ze nejedol. Keby aspon suchu ryzu alebo piskot zjedol.

babatkoo
24. dec 2017

@0kristina0 staci ze vonku nieco olizol. Moja bola nachylna na tieto veci. Vonku je teplo, vlhko. Vo vsetkom miliarda bakterii. Pocasie praje vsetkym moznym virusom. Na par dni dietu a bude havo opat fit

tomiholjubavi
24. dec 2017

vyskúšajte polentu (kukuričnú kašu), to pomáha, ked ma pes zápchu, alebo ho bolí brucho. Tiež ma napadlo, či niečo zlého vonku nezjedol. teraz ludia všeličo vychadzuju...☹

deninka233
24. dec 2017

Z lacných granúl mávajú psy zápal v tráviacom trakte, náš mal zápal a opakovane z pedigree. Tiež ho naťahovalo (je to elvivalent nášho napínania), žral trávu a zvracal.

0kristina0
autor
25. dec 2017

Ma 6 rokov a papa od zaciatku trainer granule. Dnes sa uz nenatahuje, len je este slaby a stale lezi, jedol iba trocha.

sabina_es
25. dec 2017

@0kristina0 ak mozem poradit zmente mu urcite granule. Trainer su hrozne granule. Ja som to kedysi tiez kupovala svojmu. Nastastie len par mesiacov, kym ma neupozornila znama ze je to cisty bordel. Nehovorim ze to ma z granul, ale kazdopadne trainer pre istotu uz nekupujte. Drzim palce psikovi nech je cim skor v poriadku.🙏🏻

miriam108
25. dec 2017

@0kristina0 Ahoj aj my sme si prešli týmto. Máme yorshira. Tiež papá len granule, nič iné mu nedávame. Musel niečo vonku zožrať. Určite treba ísť k veterinárovy, náš dostal nejakú injekciu a lieky domov. Veterinár nám kázal uvariť kuraciu polievku, ale neochutenu s ryžou. Keď mu tam dáš trošku suchého mäska, tak zožere. A musí piť vodu. Trošku medu ale fakt trošku do vody aby mal energiu. To nám poradil. Náš nechcel jesť ani piť, len ležal a stále ho naťahovalo, už nemal čo vracať.

ivanka12311
25. dec 2017

Krče v brusku tu by pomoholi tabletky Atapectin 🙂 za den dva by bol fit 🙂 neviem ci sa daju zohnat v niektorycj lekarnach slus opytak sa..viem vsak ze u veterinara na 100% isto.

prevenar
26. dec 2017

@0kristina0 cim ho krmite ? toto moze byt cokolvek ...ale skus na drono posekan surove maso - hovadzie, alebo bravcove + trochu varenej ryze. 2 diely masa a diel ryze. nedavajte mu granule. ak to neprejde, tak samozrejme zverolekar.

0kristina0
autor
26. dec 2017

Dakujem baby, havino je uz v poriadku.

ivanka12311
26. dec 2017

@prevenar surove meso sa pri takychto problemoch absolutne neodporuca :( ...moj pes to mal tiez a veterinar zakazal co len koliesko sunky...dal vtedy len granule, vyzivne konzervy pre psov, a ten atapektin

cecilia68
26. dec 2017

@0kristina0 Možno niekde vonku niečo našiel a zožral...už sa nenaťahuje?

0kristina0
autor
26. dec 2017

@cecilia68 uz nie, chuti mu uz aj papat, musel nieco zozrat

prevenar
26. dec 2017

@ivanka12311 ktore zviera si vari maso ? ..cize podla zverolekara su granule prirodzenejsie pre masozrave zviera , ako maso . ^^ ok potom . clovek sa kazdy den nauci nieco nove 😉

..konzervy pre psov zvacsa obsahuju 4% masa co som pozeral ..same obilniny, soja , ryza a pod. niet cudo ,ze psy potom maju taketo problemy. ..samozrejme, kazdy si svojho psa moze krmit ako uzna za vhodne.

fokuska
26. dec 2017

@prevenar Ziadne zviera si maso nevari, ale ak ma bolesti a problemy so zaludkom a travenim, tak surove maso nezerie.
Da si "dietu" pripadne zozerie travu kvoli kyselinam.

prevenar
26. dec 2017

@fokuska to je jasne. ..ale ten odbornik neodporucal dietu, ale nieco ine ..citujem " .dal vtedy len granule, vyzivne konzervy pre psov .. "

fokuska
26. dec 2017

@prevenar Nevieme ake granule, na trhu su uz rozne aj kvalitne pre chorych psikov, s nejakymi specialnymi dietami a podobne, ktore su lahko stravitelne s obsahuju ziviny aj vitaminy atd.

kikuleenka
26. dec 2017

@prevenar maso si nevari ale ryzu bezne, co? ;)

prevenar
26. dec 2017

@kikuleenka ...je to mozne haha 🙂 ..v kazdom pripade pointa problemu nie je varene ci ine maso ..ale granule vs maso. granule nikdy a nijaky sposobom nepripominaju a nedokazu nahradit nic co zvierata dlhodobo konzumuju. v prirode masozravce vzdy zozeru obsah zaludka , co je "rastlinna" strava , coho je varena ryza v ramci civilizovanej reality prakticka nahrada 😉 samozrejme, kto chce byt autentickejsi , moze to "vymakat" aj lepsie 🙂 ja vzdy pridavam aj roznu varenu zeleninu, kedze nevlastnim jelena , ci kozu, ktory by to pre mojho psa predtravili. 😀

ako som uz spominal, kazdy si moze svoje domace zviera stravovat ako chce, len sa potom netreba cudovat roznym problemom s traviacim traktom .

ebi88
26. dec 2017

Nas to ma hocikedy, ked nieco ukradne co bezne neje... neje aj tri dni , vidno ze ho brucho boli, polihuje sem tam sadne a zatrasie ho. Prejde to vzdy same, musi sa ukludnit zaludok.

12romi34
3. mar 2019
Používateľ 12romi34 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 12romi34.

mali sme niečo podobne. Može mat aj problem s travenim. SKus mu dat na par dni ,,dietu,, a ked neprejde, určite zajdite k veterinarovi. Možem vediet, čo mu davate za granule?

fokuska
3. mar 2019

@12romi34 Myslim, ze od decembra 2017, kedy bola diskusia zalozena, je to uz vyriesene :D