Oplatí sa ísť zo škôlky na kurz korčuľovania?

16. nov 2023

V skolke maju moznost byt tyzden na kurze. Trva to kazdy den jednu hodinu. Cena je 65 eur plus zapozicanie prilby a korcul tam nejakych 10 eur... Ale otazka oplati sa to vobec ? Budu mat z toho aspon pekny zazitok ?

nelinka888
16. nov 2023

To vážne za to platíte? My sme mali v škôlke zdarma a trval dva týždne 🙈

hortenziaj
16. nov 2023

Ja by som nedala za taký peniaz. Chod s nou ty a máš to lacnejšíe a viac sa naučí. A navyše iba ak to hodinku trvá.

stanulienkat
16. nov 2023

@hortenziaj je to upla hlupost, co pises.
Autorka-cena je dobra, urcite dieta daj. Aj my sme mali a veeeela ju naucili. Sama by sa nenaucila. Vedela dopredu, dozadu, skakat, padat, zatacat, jednoduchu piruetu. Okrem toho mali deti hry a zazitky... 65 e je dobra cena.

ana82
16. nov 2023

za mňa áno oplatí, naučila sa super korčuľovať, tiež sme s ňou chodili, ale my by sme ju nenaučili to čo sa naučila tam, pri synovi už taká možnosť nebola a ani tak dobre nekorčuluje

veronikacernickova
16. nov 2023

Áno, oplatí sa a určite budú mať aj pekný zážitok. Pokiaľ tam budú mať profesionálnych lektorov, ktorí ich aj niečo naučia, nie je o čom rozmýšľať. Viem, o čom hovorím, obidve moje deti takéto kurzy absolvovali. Prilbu mohli mať aj lyžiarsku (nie cyklistickú!), takže ak máš možnosť od niekoho požičať zadarmo, dá sa niečo ušetriť.

sandri
16. nov 2023

Za mna ano, naucil sa zaklady. My sme kupili korcule v Decathlone - take tie, ktore sa daju posuvat (ze je to viac velkosti v jednom), vydrzali mu 3 roky. Nestali vela a prislo mi to lepsie ako platit za pozicanie korcul.

annm81
16. nov 2023

@stanulienkat Toto sa ale reálne nenaučili za 5 hodín skupinového kurzu, nie? 65 eur za 5 hodín je na SK bežná cena? Môj prvák má teraz kurz inline korčuľovanie v rámci školy v zahraničí, kde sú platy o dosť vyššie, ale teda prispieva škola a združenie rodičov (peniaze sú z dobrovoľných aktivít, ako je predaj vianočného pečiva, či burzy oblečenia a hračiek), takže za 15 hodín platíme dokopy 10 eur. Pri takých cenách sa nedivím, že veľa detí na Slovensku nechodí na podobné kurzy (dokonca som tuším čítala, že dnešná generácia detí má omnoho viac neplavcov a nelyžiarov ako je medzi rodičmi).

ibrunova
16. nov 2023

Otázka je: Ak tam nepôjde, naučíš ju korčuľovať ty?

19mmm71
16. nov 2023

Urcite budú mať zážitok, moje detri išli na všetko čo školka organizovala-korčulovanie, plavecke,lyžovanie či školky v prírode milovali a dodnes na to spominajú a radi si pozerajú fotky-videá z toho

pribinak
16. nov 2023

Môj syn chodil na vserky taketo kurzy, podľa mna výborne
Dieťa inak spolupracuje s rodičom a inak s trénerom.
Ja si to veľmi pochvalujem

borabalazova
16. nov 2023

Dcera aktualne kurz absolvovala za 66 eur, a to na profi stadione s trenermi v malych skupinkach po styri deti na jedneho trenera. Bola to jej prva skusenost a velmi si to uzila, naucila sa zaklady a vie sa pekne hybat na lade, teraz uz budeme pokracovat spolu my dve.

maminkasisa
16. nov 2023

Záleži na tom, koľko budú mať inštruktorov. My sme síce v školke neplatili nič, ale mali týždenný kurz, kde ich učili hokejisti, boli 4 na cca 20 detí, boli rozdelení do skupín, boli deti, ktoré vedeli korčulovať a aj deti, ktoré nikdy nestáli na korčuliach. Posledný den koručulovali samostatne všetky deti....

autor
16. nov 2023

A este sa opytam kde potom vyuzivate to ze sa naucia zaklady ? Hlupa otazka ale kde potom s nimi chodite ?

maminkasisa
16. nov 2023

na klzisko, my aj na vodné plochy, máme blízko domu a ked primrzne, tak využijeme

dzina007
16. nov 2023

nasi boli na kurze ako prvaci a dost sa toho naucili... boli tam treneri ktori im vysvetlili zaklady, prisposobili hry a pocas roka boli na dvoc tyzdnovych kurzoch a pekne sa naucili zaklady korculovania, ako padat, ako vstavat... o to lahsie sa mi s detmi ide na klzisko teraz....

tiezjedna
16. nov 2023

@autorka ak nekorčuľujete aj vy, alebo to nemáte v pláne, tak sú to zbytočné vyhodené peniaze.

autor
16. nov 2023

@dzina007 a na ake klzisko niekde v meste / dedine ?

autor
16. nov 2023

@tiezjedna preco ? Ved sa mozu oni korculovat nie ? Syna by som chcela aj na hokej dat ak by chcel

tiezjedna
16. nov 2023

@autorka ak doteraz na korčuliach nestál, tak nečakaj, že za 5 dní sa z hodiny denne naučí korčuľovať tak, že ho potom vypustíš na klzisko medzi ostatných len tak.

dankabetka
16. nov 2023

ahoj, moj syn bol prvy krat minuly rok ( mal 6 rokov) platilo sa 65eur, tiez hodina denne a tyzden. Na korculiach predtym nestal ( nas nerespektuje - takze sme to ani s nim neskusali, hoci korculujeme oba ) , po skonceni kurzu sme ho zobrali na lad, nech nam teda ukaze co sa podarilo a ja som kukala ako puk....on naozaj korculoval 😀 a bez mojich znicenych nervov... tento rok idu zas a uz je nahlaseny.( 62 eur sme platili) . Ked sa ucil lyzovat .. tiez s nami mu to neslo , " chceme od neho vela..vraj " tak sme ho supli k instruktorovi a za dva dni zjazdil kopec.....a uz lyzoval 2 zimu .... tento rok pojde zas na " rozcvicku" k instruktorovi na zaciatku sezony 😀 mne to teda za tie nervy nestoji..takze ja som urcite za kurzy - hociake 😉😅

stanulienkat
16. nov 2023

@annm81 v cene bola aj doprava autobusom, tie deti sa tam museli nejako premiestniť. Áno toto všetko sa naučila za jeden týždeň, čo sme boli veľmi veľmi prekvapení. Učia ich tam skúsení inštruktori, ktorí zrejme vedia ako na to. Deti si to naozaj veľmi užili, išlo jej to výborne na ľade a potom sme pokračovali už len tým, že sme chodili pravidelne na klzisko. Doteraz z toho čerpá. Či býva aj inde taká kvalitná výučba, to neviem, ale my sme boli veľmi spokojní. A to som ju na začiatku tiež nechcela dať kvôli tomu, že sa mi to zdalo drahé, ale peniaze do dieťaťa sú dobrá investícia. Keď si zoberieme aké hlúposti ľudia kupujú v obchodoch. A hlavne teraz pred Vianocami si všímajte, čo ľudia nakupujú a koľko zbytočnosti je z toho, či už strava, kopa plastu, alebo inych nevyužitých hlúposti.

stanulienkat
16. nov 2023

@tiezjedna Ale áno, ver mi, že ho vypustí na klzisko aj medzi dospelých len tak. A to dieťa pôjde ako formula..

autor
16. nov 2023

@dankabetka a lyziarske kurzy sa kde organizuju ? Ja som z kosic

19mmm71
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tiezjedna
16. nov 2023

@stanulienkat ja by som decko bez mojej prítomnosti vedľa neho na ľad nepustila ako začiatočníka. Sama si pamätám ako som ja ako malá začiatočníčka capla a baba mi preletela po ruke korčuľou... K tomu, aby mi amputovala malíček nebolo ďaleko. Takže za mňa asi toľko - korčuľovať určite áno, ale pravidelne a zo začiatku, kým sa padá viac, tak pod dozorom.

abbies
16. nov 2023

Syn chodil, naučil sa korčuľovať. Dcérka šla tiež, ale cez inú "agentúru" a otras. Ochorela, peniaze nám nevrátili, dali len akože náhradnú hodinu, kde ju rovno postavili na ľad, napriek tomu, že sme vypisovali, že nemá žiadne skúsenosti. Potom nám odporučili jej dokúpiť navyše ďalšie hodiny, samozrejme zasa bez možnosti vrátiť peniaze. Takže 15 min. na ľade nás vyšlo 75E... Samotná škôlka sa vyjadrila, že ich už viac nezabezpečia. U syna pred rokmi nebol problém s ničím.

19mmm71
16. nov 2023

tak ak sa to naucili,alebo základy tak na klzisko,aj na jazero-no to už je zázrak ak zamrznú...

19mmm71
16. nov 2023

@annm81 plavecké a lyžiarske dotuje štát tam je celkom malý doplatok no veru deťom sa dnes nechce..a čím su staršie tým ich chodí menej,u syna na lyžiarskom z 22 spolužiakov išlo 12

borabalazova
16. nov 2023

Moja skúsenosť je podobná, ako tu popisujú aj iné ženy: aj na plaveckom kurze, aj na korčuliarskom kurze, naša dcéra na slovo poslúchala trénerov, ktorí predsa len vedia s deťmi profesionálne pracovať. Má 4,5 roka a naozaj "korčuľuje" po jednom týždennom kurze, my sme dostali ako dokumentáciu videá z kurzu a videli sme, čo sa naučila. Na konci kurzu dostala medailu a je naozaj namotivovaná pokračovať ďalej.

dankabetka
16. nov 2023

@autor ...Sme z Ba a lyzovanie moj na skole este nemal, lyzovat sme ho chceli naucit my... ale vobec nerobil co mal...az bol zduty a nahnevany na nas. Tak sme ho dali do lyziarskej skoly priamo na svahu.. jeden instruktor na jedno dieta... velmi sme boli spokojny, naucil ho lyzovat, chodit na pome aj kotve, aj lanovkou. Keby som nevidela ..co s nim spravil za dva dni tak neverim... syn ho posluchal na slovo a uz lyzoval 2 sezonu a teraz ide tretiu, lyzovanie ho strasne chytilo a vikend co vikend sme boli na kopci. Tento rok ho planujeme tiez dat k instruktorovi na zaciatku sezony nech si zopakuje a potom az s nami. A uz aj mensi 4,5 rocny chce na lyze tento rok... tak som zvedava ako to pojde jemu 😉