Odkedy môže bábo chodiť plávať?

13. okt 2021

Odkedy ste chodili s babom na plávanie? Niektoré plavárne majú od 6m ale videla som už aj od 4m. Tak neviem či to nie je skoro.

pribinak
13. okt 2021

My sme plávali od 3 mes. Cela skupinka sme boli 3-4 mes. bábätka

jgk24
13. okt 2021

od 4m

jana_eyre_2
13. okt 2021

Máme plaváreň pre detičky vedľa domu, kurzy majú od 4mesiacov.. môj najstarší chodil od pol roka.. pre deti je voda prirodzena, preto sa môže začať aj tak skoro.. keď kurz vedie niekto skúsený, tak je to pre dieťa prinos..

autor
13. okt 2021

Supiš, tak sa nemusím báť aj skôr. Ja sa nejako neviem dočkať:D

anamaria75
13. okt 2021

asi normalne je od 6 mesiacov (my sme tak chodili) ale ak je voda napriklad cistena ifraziarenim a nie chlorom, tak asi je mozne aj skor. zas na plavaren verejnu kde aj dospeli v tejplejsej vode chyti infekciuu by som male babatko nedavala, ale v specializovanych na plavanie babatiek kde oni vedia ako sa staraju o vodu, a povedia ze mozu mensie tak asi mozu

katkaseiner
13. okt 2021

vacsinou co viem tak od ukonceneho 4. mesiaca sa da chodit na detske plavanie. Samozrejme voda je specialne osetrena aby detickam neskodila a je kontrolovana pravidelne ( aj moja mamina kontroluje detske vody a maju velmi prisne normy).

jazula
13. okt 2021

Kurz bol oficiálne určený pre 3-5 mesačné deti (ukončené 3mesiace), malá mala 2 mesiace a 3 týždne, keď sme tam začali chodiť. Akurát dnes vyberám už tretí kurz za sebou 🙂. Síce bola najmenšia a najmladšia, ale nevadilo to a naučili ma aj niektoré “chmaty”, ohladom manipulácie s bábätkom, čo som veľmi ocenila 🙂.

pumi21
13. okt 2021

Tusim, ze tie kurzy zacinaju od nejakych troch mesiacov. Planujes zacat chodit?

dajna8
14. okt 2021

Od troch mesiacov, čo som videla, ale teda je na tebe kedy uznáš, že je to vhodné, kamoška chodili od pol roka, na tom nič nie je, hlavne aby si sa cítila na to, že to bude v pohodke 🙂

autor
14. okt 2021

@pumi21 určite, veľmi sa teším na spoločnú aktivitku mimo domu

autor
14. okt 2021

@dajna8 kým otvoria kurz tak bude mať trošku viac zas,tak asi to vyjde na kompromis cca 4m 🙂 cítim sa na to, však hádam nás budú poriadne inštruovať čo s tým mrňusom robiť

denda007
14. okt 2021

Existuje aj vanickove plávanie tam chodia aj úplne malé detičky.

jazula
14. okt 2021

4m už bude úplne v pohode, tieto kurzy na začiatku sú hlavne o tom, že si bábätko chytíš do určitej polohy (to ti ukážu a aspoň nám ukazujú aj ako si ich prehmatnut), prechádzaš sa po bazéne a spievaš detské pesničky 😁. Maximálne ty zabubleš do vody, alebo ponoríš tvár, alebo je bábo na vode, na doske…tieto malé sa ešte nepotapaju ani nič, len si zvykajú na vodu 😊. Bábo trochu pocvičí svalíky, mama má socializáciu, za mňa super vec 😁

autor
14. okt 2021

@jazula to znie veľmi milo 😊 myslím že ja sa tam budem viac vytešovať ako malý, presne ako vravíš hlavne kvôli socializacii 😀 a čo tam všetko nosíte? Plienky na kupkanie, uteráčik a ešte niečo?

juliet86
14. okt 2021

kazdy klub to ma inak urcene. od 4mesiacov mas aj mudrehranie.sk

jazula
14. okt 2021

Veľmi príjemná aktivitka je to podľa mňa veru 🙂. Nosím pre seba plavky, uterák, kupaciu čiapku. Pre malú uterák, plavky neoprenove (alebo plienku na plavanie, po tom, čo sa mi raz rozlepila v bazéne som kúpila tie neoprenove 😁) a klasika veci na prebalenie po kúpaní. Ja chodím do Plaveckej akadémie v BA, oni dávajú svoje crocsy, takze prezuvky nenosím.