Odev pre 20 mesačného chlapca na plávanie

anjika42
13. jún 2017

Dobrý deň, chcem sa opýtať, že čo potrebuje 20 mesačný chlapec do detského bazénika - či špeciálnu plienku alebo špeciálne plavky, prípadne oboje. Ďakujem

dominika6
13. jún 2017

@anjika42 iba plienku

eeffka
13. jún 2017

@anjika42 specialne plavky ani plienka nezadrzia ani moc a ani riedke... tie detske bazeny su v podstate zachod ked to mam prehnat. cize to mas jedno. sluzia na zachytenie tuhej stolice.

anjika42
autor
13. jún 2017

eefka, no fuj... máš s tým skúsenosti? lebo tvoja odpoved ma zarazila

jasminet
13. jún 2017

@anjika42 ma pravdu predseda.... naozaj tie plienky zachytia iba tuhu stolicu, ked sa vycika dieta, tak to pretecie komplet... plavky snad iba happy nappy, ale nastastie tuhe ani riedke sa u nas v nich nekonalo... a dieta co ma plienky cika proste instinktivne, takze az to na neho pride, pusti a cika rovno do bazena...

myskahryzka
13. jún 2017

@anjika42 To vazne myslis, ze ta zarazila, ci zo srandy? Ved nenapisala nic, co by nebola pravda. V detskych bazenoch, kde sa kupu aj kojenci je pomaly viac mocu ako vody. A v podstate vseobecne kde sa kupu male deti.. pri hre sa jednoducho vycikaju a neriesia nejaky zachod.

anjika42
autor
13. jún 2017

Zaujímavé, že v článkoch o plávaní bábätiek sa také čosi vôbec nespomína...Nemám ho teda brávať do bazénu, alebo? Lebo sa bojím nákazy.

katulienkax
13. jún 2017

Ano male deti cikaju do bazénov to je pravda ale tie ciky by mi až tak nevadili sak ked je babatko zdrave veď tu vodu nepijes. Ale treba sledovať ako je bazén filtrovany. Moderne detske bazény su filtrované ale napriklad taký detsky bazenik na kúpalisku matador v Bratislave, tam ráno vodu napustia a vecer vypustia. Fuj hnus a v tom sa tie male deti kúpu a vecer to smrdí mocom!

eeffka
13. jún 2017

@anjika42 samozrejme ze mam skusenost ved mam 2 deti 🙂, v takej vode by som sa ja veru nekupala a ak sa tomu dalo vyhnut ani moje deti

anjika42
autor
13. jún 2017

no mňa konkrétne zaujíma kúpalisko Delfín a potom plavecký klub Mobik

anjika42
autor
14. jún 2017

Ako je to s čistotou detských bazenov na kupalisku Delfin v BA a v plaveckom klube Mobik? Dakujem

anjika42
autor
18. jún 2017

Dobrý večer - takž eešte raz sa opýtam - netreba aj špeciálnu plienku, aj plavky? Stačí len jedna vec? Lebo tuším v klube mobik mi tak vraveli.

anjika42
autor
18. jún 2017

A či niektorá nevie, ako je to s čistotou detského bazénika na Delfine v BA.

anjika42
autor
29. jún 2017

Chcem sa opýtať, ako to robíte, keď chcete ísť s deťmi, mladšími ako tri roky, k vode. Lebo tie deti by sa priamemu slnku vystavovať nemali. Idete k vode napríklad až po 17tej, ked slnko už nie je tak agresívne, alebo deti natierate každých 5 minút? Lebo dieťa môže ležať v tieni - aj tam vraj opaľuje - ale istý čas bude v bazéniku na slnku.

eeffka
29. jún 2017

@anjika42 neprezivas to trochu nad mieru? normalne idem s dietatom a sedim v tieni pod stromom, ked ide do bazena ho natriem dam klobuk a vybavene
ak mas biele dieta kup mu celotelove plavky

yanni
29. jún 2017

@anjika42 tak ja neviem, co riesit.
Plienkove dieta bud plavecke plienky alebo "gumove" plavky, popripade daj aj obojo, to je tvoja vec.
Apropo, ked sa tu riesi cikanie v detskych bazenoch, tak myslite, ze v "dospelackych" nic nie je. By ste sa cudovali, kolko aj dospelych "pusti".
Nato je dezinfekcia a filtracia.

Co sa tyka slnka. Neprezivaj to tak. Ze ako to riesime. Zijeme v krajine kde je v lete vyse 50 stupnov, momentalne 46-47 a slnko svieti stale. mame vlastny velky 25 metrovy bazen a este aj detsky. No ako to riesim: natriem kremom 50+, dam UV plavky a hotovo. Jasne, ze o 12tstej na obed nejdem s deckom na priame slnko. Ved to da rozum.

yanni
29. jún 2017

Inak, nie je pravda, ze plavecke plienky prepustia riedke. S nasou najmladsou (teraz takmer 2 roky) sme chodili od jej troch mesiacov na babyplavanie. Hned na prvej hodine si to fajne pustila do "gati" v bazene. A cuduj sa svete, nic sa nestalo. A ako je zname, stolica plne kojeneho babätka je riedkaaaa.
Treba len vybrat tu spravnu velkost.

anjika42
autor
5. júl 2017

Tak boli sme s manželom amalým na delfíne, no synak už keď stál v detskom bezéniku tak strašne plakal, o tom, že by si sadol, sme mohli len snívať ☹ a rada by som ho prihlásila na plávanie pre bábätká...len či to má zmysel, keď on takto ☹ mala som na hranie takú krhličku, ale ani tú nechcel

yanni
6. júl 2017

@anjika42 no 20 mesacny uz nie je babätko. Takze ten typicku babtkovsky kurz uz mozes zabudnut. Pre take deti su kurzy uz ine, ale su aj pre zaciatockikov, pokrocilych, zvykacie na vodu atd. Porozpravaj sa s trenerkami, tie uz vedia ako na "bojkov".
Ono velka skoda, ze si nezacala s nim uz skor. Su deti sice rozne, ale je dokazane, ze cim skor sa zacne, tym je dieta smelsie. Preto su vo svete kurzy od dvoch mesiacov (my sme s nasou najmladsou, terza 23 mesiacov, chodili od cerstvych troch mesiacov), na SK robia od 4roch mesiacov.
Ale ako vravim, ludia su rozni, a niektori nemusia vodu cely zivot, a niektori sa ako "plavci" uz narodia.
Ale za pokus nic nedas, prihlas ho na jeden kurz, popripade pred tym skus jednu skusobnu hodinu, dobry trener plavania deti vie ako na taketo deti.
Ono je este maly, ale v dnesnej dobe je velmi dolezite, aby sa aspon ako tak naucil plavat. Ked sa to ale bude oddalovat s tym navykanim na vodu, moze (ale aj nemusi) to byt este horsie. Podla nasej trenerky je najlepsie vek naucit dieta poriadne plavat do nastupu do skoly. Potom je to tazsie naucit techniku a este tazsie navyknut na element, ked sa boja.

simca06022011
6. júl 2017

@anjika42 on uz je na babatkovske kurzy aj clapkacky velky. Kup mu napr. cerek kolieska a sup s nim do bazena riadneho aj s vami a hrajte sa, nech si zvykne na vodu, poskace si do vody atd. S tymi kolieskami vie pekne plavat na vode, aj sa hybat, nenauci ho to ale plavat. To vyriesite potom kurzom, treba ho podla mna zvyknut na vodu 🙂 Mozno prvy raz sa mu nebude pacit a potom sa mu to zapaci 🙂) neprezivajte to tolko... Je tu o tom aj ina diskusia na konovi. Alebo potom sa porad s nejakymi trenermi plavania.. ale neviem, vsetko chce svoj cas :D Ja som malu vlacila po plaveckych, 100vky eur tam isli a plavat sa naucila az ked ona chcela, tj teraz 6 rocna :D

anjika42
autor
6. júl 2017

no hej, len vlastne on si nechce ani len vo vani sadnúť od istej doby - len som myslela, že na kupku ho zaujme to, že sú vo vode aj in´deti a že sa bude čľapkať

yanni
6. júl 2017

@anjika42 fuuuu tak to je "tazky pripad". Väcsina deti totiz na rado vodu. Treba s nim chodit, nenutit ho, nech sa pzera trebars len z kraja, mozno sa po case osmeli, ked bude vidiet, ze ine deti sa zabavaju, santia.
20 mesacny je este maly, keby mal 5 rokov, to uz by bolo ine kafe. S tak starym dietatom uz velmi nepohnes.

siska53
6. júl 2017

@anjika42 pokojne sa popytaj v mobiku..ja som chodila s dcerou od jej roka do jej 26mesiacov alebo mozno 27mala.. Na to babyplavanie.. A kebyze sa nerozhodnem.pre suchozemske cvicenie s detmi,tak tam este zopar kurzov absolvujeme..
A stale aj v tom veku ako je tvoj syncek,je to zoznamovanie sa s vodou a urcite zaklady aj plavania.
My sme mali plavacie plienky,kedze vacsina este nebola odplienkovana..na plavanie a matky sa musia povinne a deti tiez pred vstupom do bazena vyumyvat.