Od koľkých rokov ste dali deti na lezenie na stenu? Klasika s istenim, a kedy aj na skaly?
Od 4 rokov v interiéri s viazaním.na skale sme zatiaľ neboli.
Mam pocit ze odjakziva 😃
Starsi chodil asi od 4 na stenu, samozrejme na boldri sa liepal uz predtym a od cca 5 r. na skaly a mladsi chodi cca od 3 na stenu a asi od 4 na skaly.
Oni s tym vyrastaju, skor ja som to brzdila, bala som sa o nich.
Od troch rokov
Teraz by sme chceli s nou zacat. Mala v auguste 3,5. Zatial iba indoor, takto jesen/zima mi to pride super aktivita ked sa uz da vonku menej sportovat.
Vďaka a iseenie nejaké špeciálne treba pre deti?
@stvura ďakujem, ide o to ze my s mužom sme vyskúšali lezenie a zapáčilo sa nám, ale nie sme profíci ani nic,len sa do toho dostávame. A mame dieťa 3roky,tak na stenu zatiaľ ale vôbec neviem ako a co, ci treba špeciálne vybavenie pre neho detské ci ako.
Moja dcéra chodí od tohoto roka - má 10r.. ale boli všetky moje deti na lezeckom tábore a zvládol to výborne aj najmladší vtedy 6r (on je ale dosť športovo nadaný, tak neviem ako to býva s mladšími deťmi, nemám skúsenosť.. vtedy zvládli aj skaly).. chalani si len vybrali iné športy, lezenie je však výborne a dcéra je nadšená..
Ak si ba a okolie odporucam k2 je to pri letisku, ja chodim s krpatym od 3r, vsetko ti tam daju takze nemusis nic kupovat/nosit, su tam rozne urovne od najmensich deti po profi lezcov
@basulaak vďaka, ale som z Oravy, možno nájdem dačo aj tu
@stvura ja to nechcem ze ako pravidelný šport, ale tak vyskúšať a raz za čas zatiaľ, ale neviem posúdiť.
@stvura ale nasla som v Žiline aj pre deti, v k2tak pôjdeme vyskúšať vrámci výletu.
Mame kamarata lezca, synovia sa s nim liepali po stenach uz ako trojrocni.