Ahoj maminky... V akom veku ste začali učiť vaše deti lyžovať? Ďakujem za odpovede 🙂
Zacneme sa za cat tuto sezonu,lyze zatial nekupujeme,bude to iba zoznamka...Dcerka bude mat 3 roky 🙂
my sme zacali ako 4 rocny ,ale tam kde zijeme sa lyzuju uz deticky co sa prave naucili len chodit
My ideme skusit tiez tento rok prvy krat postavit maleho na lyze, ma 4 a pol roka. Chceme skusit lyziarsku skolku na Donovaloch 🙂 lyze budeme poziciavat, este nema svoje.
Ahoj, my sme začali s obidvoma detmi ked mali tak 3,5-4 roky, myslim, ze to bolo tak akurat. Zevraj sa odporuča najskor od 3 rokov, ale velmi zaleži aj na dietati, ci ma aj chut, lebo ak nie je chut, tak by som to velmi nesilila.
my sme začali ked mala 20 mesiacov( na dvore a miernom briežku) a o rok na to už bola v lyžiarskej školke a tento rok jazdí už ako šarkan sama
3,5 roka - ale sme len skusili, ci ho to uz bude bavit, nenutili sme ho a zvladol aj vlek sam + somarsku lucku
My sme oboch začali učiť v 4 rokoch.
Naša má 8, na Vianoce dostala lyže, tak snáď ich túto zimu prvý krát vyskúša. Dúfam, že to nedopadne tak ako so sánkami,ktoré dostala na prvé Vianoce a tiež snehu nikde.
My sme zacali tuto sezonu, dcera ma 3 roky
Mladší syn v 4 rokoch, bolo to pre nás tak akurát, z môjho pohľadu.Starší sa učil od 7 rokov, tiež o nič neprišiel ale menšiemu sa to učí ľahšie.
čítala som odb. článok,ktorý šport od akého veku sa odporúča,pre lyžovanie to bol vek 4r.,naše deti tak začínali
s malou sme zacali v 3och - ale realne zacala az v 4roch...
malinky ma teraz 2.5 roka a uvidime ci vyskusame lyziarsku skolku ale mam pocit ze je este skoro - cisto z anatomickeho hladiska😉
my v 3 rokoch, a super 🙂 ..... samozrejme mna neposluchali, mohla som si pluca vykricat, ze chyt si kolienka a pod .... 🙂 jasne, ze skolka o nicom, vela deti, super zabava ale o lyzovani ani reci, takze one to one s instruktorom s riadnymi dokladmi, poistenim a pod na NIZSIU cenu ako taky obycajny studentik na svahu co nas oslovil 🙂 no a max spokojnost 🙂
moj mm zacal v 34r a moj sef v 48 a v pohodicke davaju aj tazke terany 🙂
inak bude uz sneh??? ci len akademicka otazka? 😀
ahoj, syn mal 5 rokov ked bol 1x na ozajstnych lyziach, dovtedy iba tie našuchovacie ale to sa o lyzovani neda ani ovedať! stačilo mu par dni a lyzoval ako diabol... 🙂 ale dcerka ma o mesiac 3 roky a ideme tiez na donovaly lyzovat , skusim ju dat do skolky tak uvidime ako jej to pojde. 🙂
2 roky aj 10 mesiacov 🙂
u nas nemala dcerka ani 3 roky, tak tesne. sme zaciatocnici aj mi dospelaci ale mala 1 hodinu u instruktora a super 🙂 aj tento rok ju chceme zobrat aj ked pojde len ona 🙂 ma normalne detske lyze s lyziarkami...nasa je strasne na sport
Dcera zacala ve 4 letech. Se synem to zkusime pristi zimu v jeho 3,5 letech.
My sme kupili ked mal 2 roky ale to bolo len tak na kopčeku a teraz ma 3 aj 3 mesiace,lyžovať sme ho učili my s manželom, najprv ho to nebavilo lebo padal a stále že ho bolia nožky a na 3 deň na svahu mu to už išlo fakt super doslova lyžuje skoro zarovno nami 🙂 Myslím si že dieťa potrebuje aj vidieť rodiča na lyžach aby malo vzor.
mala dostala lyze na jeziska ked mala 3 roky a 3 mesiace, hned aj na silvestra 1x postavila, za 3 dni uz zlyzovala kopec sama, modra zjazdovka, najlepsie ked ide skupina rodicov s detmi, decka sa predvadzaju jedno pred druhym, ziadne take ze nejdeeem lyzovat, muz naucil lyzovat ale dietattu pomoze aj velmi lyziarsky instruktor 1 na 1.
My sme začali v 4 rokoch, lyžiarskou škôlkou, ale tam to nebolo nic moc 😒 . Rok nato sme ho učili sami a teraz má 7 a nestíham za ním 😀 . Mladšieho ideme učiť teraz (má 4,5) keď bude sneh 😀 . Tak uvidíme
Moja sa učila s jej bratrancom, je medzi nimi 5-mesačný rozdiel. so sestrou sme ich minulý rok dali do týždňovej lyžiarskej škôlky, začínala ako 5-ročná, synovec už mal nadbehnuté. sestre som vďačná, že sa o nich postarala, keďže ich vozili do a zo škôlky, obliekali, vyzliekali a pod., to mali tuším po dve hodiny denne, ale naučila sa. v sobotu sme boli za ňou, keďže sestra býva 100 km od nás, a to už išla naša hviezda aj sama na vleku, aj padala, kým si zvykla... zhodnotili sme, že nás to stálo síce peniaze, ale v škôlke aspoň počúvali 🙂)) a naučili sa minimálne tie základy. a tento rok už lyžovali dvaja, manžel sa dal tiež nahovoriť 😀
Dcéra má 8 rokov a na Vianoce dostala lyže 🙂, takže by sme s tým mali začať 🙂