Dobry den chcem sa spytat odkedy ste vasim detom dovolili hrat hry na play station alebo odkedy je to vhodne
Môj synovec hráva hry na počítači a na tablete asi od štyroch rokov ale ja s tým, veľmi nesúhlasím. Nemôžem sa do toho montovať ale mám pocit, že to na tom dieťati je veľmi vidno, že od malička hráva nejaké strielačky a bitky a neviem čo. Ja by som to dovolila až keď dieťa pôjde do školy ale nie tak, že na hraj sa ale normálne hodinka denne maximálne a kontrolovať to.
Este nemam deti ale viem, ze teraz uz prichadzaju deti do kontaktu s technologiami v podstate od malicka. Beriem to tak, ze je to asi nevyhnutnost kedze teraz uz je ina doba a budu s nimi musiet vediet pracovat ovela skor ako sa to ocakavalo napriklad od nasej generacie. Aj tak si ale myslim, ze to treba vsetko kontrolovat a hlavne co sa tyka hier. Deticky su velmi ovplyvnitelne a velakrat som uz citala na internete clanky o detoch, ktore si mysleli, ze nieco nie je nebezpecne len preto, ze to videli urobit postavicku v hre. Idealne vek asi nie je a nemam nic proti tomu aby sa hrali deti na playstation aj od 4 rokov ale hry, ktore su primerane ich veku a popripade ich mozu aj nieco naucit
dcery maju 4 a 6 rokov... na tablete maju 2 hry, avsak tablet je stary a nefunguje uplne super takze ich to ani nebavi. na mobile nemaju ziadne hry...
celkovo si myslim, ze nie je dobre dat detom moznost velkeho vyberu hier pretoze stravia vela casu, ked si ich obmienaju,
takto ked maju k dispozicii napr. len 2 hry tak sa kus pohraju a potom to odlozia.
@usla35 hraním hier sa o technológiách toho veľa nenaučia. My sme mali na vyber Playstation a programovatelneho robota od Lego. Vybrali sme robota. Toho musí aj poskladať, pričom sa naučí aj základy mechaniky a konštrukcie, lebo musí premýšľať ako umiestniť napr. kĺby a kolieska. A tiež ho musí naprogramovať. Bol s tým už aj na súťaži, síce nevyhral, ale ani nebol posledný
Píše redaktor Jakub>
Chyba je priamo v otázke.
Pozerať televíziu o 22:00 je iné ako pozerať ju v sobotnom rannom bloku rozprávok.
Tak isto existujú hry na playstation, ktoré sú vhodné pre deti a tie ktoré vhodné nie sú. Pre lenivých rodičov je tu systém ESRB, ktorý hodnotí "vhodnosť" podľa obsahu násilia a iných grafických vyobrazení nevhodných predmetov či situácií v hrách. Nájdete ho na zadnej strane každého obalu od hry, prípadne by mal byť na CDčku.
Pre zaujatejších rodičov píšeme články, kde hry odporúčame. Filter som v tomto linku nastavil na playstaton 4 a hry do 10 rokov, ale viete si to upraviť podľa vôle: http://vlcata.dennikn.sk/kategoria/recenzie?_sf...
Najideálnejšie je však si ku každej hre s dieťaťom sadnúť a diskutovať o tom, prípadne nájsť takú, ktorú s ním môžete hrať spoločne. Aspoň v mladom veku.
syn má 10, dcéra skoro 16 a vlastne robíme všetko pre to, aby počítačové hry hrali čo najmenej. Doma máme jednoduchú konzolu z LIDL, syn ju dostal predminulé vianoce, ale velmi sa s tým nehrá, to už naozaj musí byť velká nuda, alebo ak tu má kamoša na návštevu a vonku je škaredo, tak sa pár hier zahrajú.
Na počítači a mobile sa občas hrá také tie športové (futbal, autá), ale veľmi to kontrolujeme a obmedzujeme (max. polhodinka hrania), lebo v tom nevidím nič prospešné, je to mrhanie časom. Radšej nech si číta, skladá niečo, programuje ...