Musí dieťa navštevovať v škole krúžok?

medvedik21
2. okt 2014

Co ak nechcem aby na kruzok chodil?Citala som si ze vlasne kazdy ziak ma narok na vzdelavaci poukaz v hodnote 29€ na rok.Takze asi preto na to skola dupr aby som ho niekam prihlasila!Mam narok jednoducho odmietnut..ze ho nechcem vyuzit..???Mozu ho niekam zaradit aj napriek mojmu nesuhladu?

blumka
2. okt 2014

nemusi chodit, kruzky su dobrovolna zalezitost

zuzub
2. okt 2014

v škole ťa URČITE nemôžu nútiť , aby tvoje dieťa chodilo na krúžok pokiaľ s tým nesúhlasíš

kankam
2. okt 2014

Ja som sa dozvedela( kedze som dceru prihlasila na iny kruzok v ramci CVC na inej zs), ze ak mas zaujem o iny kruzok na inej skole, mas narok aby ti ten poukaz dali a pouzila si ho inde a tam mala kruzok zdarma.Ja to tak o rok urobilm,lebo malej sa ten kruzok(tanecny) viac paci ako ten na jej skole.Ak ho nechces vobec vyuzit, jednoducho im povedz nech ho vyuziju pre ine dieta.

loliki
2. okt 2014

Skus sa opytat v skole, preco na vas tak tlacia. Ci sa to neda vyriesit sposobom, aby aj vlk bol syty aj koza zostala cela. Ked tak velmi chcu, tak dieta prihlasis, s tym ze tam chodit nebude. Napises ospravedlnenku a je to. Znamkovat sa to neznamkuje, a pohadat sa kvoli tomu sa neoplati. Skola zaraba ako vie a moze. Kazdy centik sa zide.

katarinamarkova
2. okt 2014

ano deti maju narok na vzdelavaci poukaz na kruzkovu cinnnost- maju narok, to znamena, ze ak chcu mozu ho uplatnit. mozu, nemusia.
kruzok je nieco dobrovolne.
skola ,,nuti,,lebo ak je dieta zapisane na kruzok ma z toho peniaze.
ano, mozes ho na zaklade pouzkazu prihlasit aj na inu skolu na iny kruzok.ale tie poukazy rozdavali na skolach uz zac. sept.nemylim sa?
🙂 mozno sa len ucitelkam stalo, ze automaticky predpokladali v ramci skupinoveho blaha to ze maly bude chodit na kruzok, tak ho uz niekam zapisali a teraz len potrebuju tvoj podpis aby im to papierovo sedelo 🙂 lebo ved kruzky sa riesia zac. sk. roka, ci u vas az takto po mesiaci?

matulinuska
2. okt 2014

Na strednej sme tiez dostavali tieto vzdelavacie poukazy na nejaky kruzok,samozrejme boli pouzitelne aj v inych instituaciach nielen priamo u nas v skole. Na druhej strane,komu by sa chcelo este o hodinu dlhsie trcat v skole tak sme sa dohodli s urcitymi profesorkami,ze im poukazy dame s tym ze sa ich kruzok otvori,oni budu dostavat peniazky za nas no my tam nemusicpme chodit i ked sme tie poukazy na ten kruzok odovzdali. Oni dostali peniazky a my sme tym spravili dobry skutok 🙂

Na druhej strane nemozu vase dieta nutit chodit na kruzok ktory ponuka prave skola ktoru dieta navstevu ako som pisala vyssie je to pouzitelne aj v inych instituciach. Ako zakonny zastupca mate narok si tento vzdelavaci poukaz vyziadat a pouzit nato,co vy uznate za vhodne.

selema
2. okt 2014

nemusí chodiť na krúžok, nemôžu ho donútiť a už vôbec ho nemôžu zaradiť na nejaký krúžok bez Tvojho súhlasu ... jednoducho vzdelávací poukaz nepodpíš!

saskarisko
2. okt 2014

@medvedik21 - nie nemusi. ak chces dat dieta na kruzok do cvc (aj taky, ktory nespolupracuje so skolou, treba to oznamit a vypytat si ich). skola okrem kruzkovej cinnosti tieto vzdelávacie poukazy vyuziva aj pri navsteve kina (je tam 1 euro zlava), popr. divadla alebo sa mozu vyuzit ako zapisne do kniznice, .... u nas si ich nechava triedna, cast z nich dava na 1 kruzok, ak tam dieta prihlasime, cast sa presuva na kino, divadlo, .... ak sa nevyuzije, tak nam ich na konci roka odovzda, ich platnost je do zaciatku novembra nasledujúceho skolskeho roka

lauricka
2. okt 2014

samozrejme, ze tam nemusi chodit. Mozes im rovno povedat, ze ak chcu tie prachy, mozu ho niekam zaradit do poctu, ale chodit tam nebude. Alebo im tie prachy nedas vobec. Alebo ho odovzdate niekam inam na kruzok, napr. do ludovej skoly umenia a pod. Ale kruzky zacinaju uz teraz v oktobri a poukazy sa uz v septembri odovzdavali. Dako neskoro Ta s tym obtazuju.

kakika007
2. okt 2014

nútiť ťa nemôžu, je to na dobrovoľnosti či dieťa na krúžok na škole dáš alebo nie. ale ak ho nechceš dať na žiadny krúžok ani mimo školy, tak ten vzdelávací poukaz môžeš venovať škole,oni syna papierovo prihlásia na nejaký krúžok a budú mať zaň nejaké drobné..škole je každé euro dobré.
@saskarisko to o čom píšeš ty nie sú vzdelávacie poukazy, to sa nedá rozkúskovať na eurá.. to čo píšeš ty, sú tzv. kultúrne poukazy, to je trošku zase o niečom inom.. 😝

annazozelenehodomu1
2. okt 2014

Ak dieťa je prihlásené na krúžok v škole, tých 29 eur ide pre školu. Ak dieťa nie je prihlásené v škole na krúžok 29 eur prepadne v prospech štátu. Preto školy chcú aby deti chodili na krúžok do školy. Rodič sa môže sám rozhodnúť, či dieťa bude alebo nebude chodiť na krúžok. Ak poukaz nepodpíšeš dieťa na krúžok chodiť nebude.

aksuram
3. okt 2014

Urcite nemusim, ani nas syn v skole nechodi a vzdelavaci poukaz sme mohli pouzit inde ako v jeho ZS.

martina28p
3. okt 2014

Baby,ja mám otázočku,tiež som syna nikde neprihlásila v rámci školy,lebo chodí na karate a nechem aby mal toho vela,tak ma napadlo,ten poukaz som podpísala a teraz čo z toho vlastne vypôýva? môžem si tie peniaze pýtať,alebo oni tie peniaze nedávajú,len ten poukaz je akoby peniaz a tým sa preukazuje na dajme tomu na inom krúžku v inej škole...? alebo to automaticky využije pre iné dieťa?

tvorivachalupka
3. okt 2014

za mnou tiež príde riaditeľka - poukaz podpíšem ale deti na krúžok nedávam.

danculik
3. okt 2014

Ahoj, nemusis ho prihlasit na ziadny kruzok pokial dieta nechce...a ten poukaz ak ho nikde neprihlasis neviem ci prepadne alebo sa niekde pouzije, lebo na tom poukaze je napisane aj meno ziaka...

Ak by si ho predsa len zapisala...tak ho pouzijes na kruzok ci uz na skole ktoru navstevuje, ale mozes ho vyuzit aj na inej skole, ci inom zariadeni, kde dieta navstevuje kruzok.

evabb35
3. okt 2014

Mňa by zaujímalo, či sa dá vzdelávací poukaz použiť v letnom dennom tábore.

nikawero12
3. okt 2014

Nie, dieťa nemusí v škole navštevovať žiadny krúžok, nie je to súčasťou povinnej školskej dochádzky. A čo sa týka vzdelávacích poukazov, tie každý žiak základnej a strednej školy môže využiť na krúžkovú činnosť v tej škole, kde chodí na krúžok / nemusí to byť len škola, ale aj cvč, alebo základná umelecká škola/. Ak dieťa poukaz nevyužije, peniaze zaň prepadnú v prospech štátneho rozpočtu. Takýto poukaz nemôže využiť ani iné dieťa, lebo na VP je meno konkrétneho žiaka. Skola dostane za tento VP peniaze od štátu len vtedy, ked žiak bude mať aspoň 60 hodín krúžku za školský rok.

jamabe
5. okt 2014

@evabb36 nie, vzdelavacie poukazy mozu prijimat len CVC a ZS-ky
@martina28p preukaz tebe nik nepreplati... Nemoze.

katarina644
5. okt 2014

ahoj, u nas v skole sa nemusi prihlasit na kruzok, moja dcera chodi na dva, ale pani ucitelka u nas vravela, ze nemusi. ale neviem ako to moze byt na ostatnych skolach. asi je to individualne.

titkovamiriam
5. okt 2014

samozrejme že to nieje povinne ,vela deti ma kruzky mimo skolu

7rebeka11
5. okt 2014

@medvedik21 môžete ho použiť na krúžok nie len vo vašej škole. Ak nechce chodiť na žiaden, samozrejme nemusí!!! Ponechaj vzdelávací poukaz škole, škoda aby prepadol...

fomarik
5. okt 2014

Nemusí keď nechce. Skola na to dupe, lebo za každého žiaka má peniaze. Ten poukaz môže využiť ale aj mimo svojej školy,napr. v ZUŠ.

adulla2
5. okt 2014

Nútiť určite nemôžu, moja dcéra chodí na krúžky prevažne v škole, tak som tie poukazy nechala tam. Mali sme na výber či ich necháme škole alebo ich dáme inde. Kamarátkyna dcéra chodí na krúžky aj v škole ale aj v inom CVČ a ona si tie poukazy zobrala a použije ich tam kde chce.