ahojte,chcela by som si kupiť pletací stroj,no neviem nikde vygooglovať aký je dobrý,aký je najnovší typ doplety...a kde by som taký kupila v košiciach a blízkom okolí.Aký je rozdiel medzi jednolôžkovým a dvojlôžkovým?chcela by som taký aj na hrubšiu vlnu,veľa vzorov.....
Bola by som veľmi rada keby sa ozval niekto kto plietol alebo pletie na stroji.Ďakujem za každu odpoved🙂
ahoj aj ja mam... starý ešte po starej mame, a už dlho na nom nerobím.. ja mam len na tenkú vlnu, jednoložkový... musím si v rukáh urobiť patent, potom to ponahadzovať na stroj a už len pletiem.. pár svetríkov som urobila ale ako vravím je to len na tenkú vlnu.. a jeden mame doma ešte zvyšný 🙂 ale našla som ti toto 🙂 http://ostatne.bazos.sk/inzerat/21862160/Pletac... a ked si kukneš, tak ich tam maš veľa a v rôznych cenách.. možno by stálo za to sa tam popýtať ľudí čo to predávajú...
Zdravím diskutujúcich,ja pletiem na dvojlôžkovej Doplete už 26 rokov.Začiatky sú náročné doslova mravenčia práca.Kto to chce skúsiť musí rátať s tým,že všetko sa treba učiť s maximálnou trpezlivosťou.Teraz som už úspešná a svoje výrobky predávam za veľmi prijateľné ceny www.sashe.sk/pletenavyroba
Som s Dopletou spokojná,lebo tým,že môžem iba tenké priadze spotreba je nízka,úplet je príjemne ľahučký a akrylové priadze,ktoré používam sú ozaj hrejivé.(Margareta,Gloria...)Tenšie priadze nevytvárajú žmolky.
Dvojlôžková môže pliesť patent,jednolôžko nie.
e-mail:pletiarstvo@gmail.com
@majkabujnakova Majka, zdravím Vás. Netušila som, že ste aj na MK. Pozerám Vaše videá. Sú super pre začiatočníkov. Ja mám dvojlôžkový. Takto cez prázdniny mám na to čas, ale to je asi len na šál a čapicu. Môžem sa spýtať: Dá sa nejako docieliť, aby sa na netočili - nerolovali okraje pleteniny na jednolôžkovom stroji?
na tomto videu si všimnite postup, ako docieliť, aby sa okraje nestáčali. Je to ale pomalšie. Pekný deň🙂
a ešte toto
Ďakujem. Vy ste poklad. Idem si to pozrieť. Dnes skúsim čiapku.
Ahoj moja teta, má ten stroj, ale len jeden vzor moze pliect, kupila si ho cez internet, viac informácií neviem.