Ahojte, zaujima ma, ako je to v inych futbalovych kluboch u deti vo veku 10-13 rokov. Syn ma pravidelne trening takmer kazdy den, vonku, za akehokolvek pocasia. Momentalne ma noveho trenera, ktory ma nazor, ze dazd, sneh ani nic ine nie je prekazkou na trening vonku. Vcera prsalo, bolo vonku 10 stupnov a syna som z treningu vyzdvihla premoceneho do nitky (hoci mal nepremokavu bundu, tak ani ta ten napor dazda nevydrzala). Vysledok prisiel rychlo - nad ranom horucka, plny nos, bolave hrdlo. Ked sme sa trenera pytali, ci je vazne nutne trenovat v takomto pocasi, odpoved bola, ze ked syn nepride, tak ho nenominuje na zapas. Rozmyslame ako dalej - ci zmenit klub, alebo aj inde je to rovnake. S tymto pristupom bude chory nonstop az do jari... Pripadne ako riesite oblecenie pri treningoch v dazdi? A existuju nepremokave kopacky? Syn z nich vcera po treningu doslova vylieval vodu...
@mamamasama chlad nebol problem. Problem za mna bolo to, ze bol totalne premoceny.
Naši chalani sa vždy po tréningu prezlečú do suchého. Myslím, že toto je najväčší problém. Podpor imunitu.
@sandri náš síce nechodí na fotbal, ale závodne robí atletiku a prístup ten istý. Podľa trénera neexistuje zlé počasie, iba zle oblečený športovec😀 Zariadili sme sa podľa toho a v prípade, že prší/má pršať si syn berie na tréning náhradné oblečenie aj obuv. Keď už je chcanec až príliš, tak sa tréning preloží, ale to sa stáva málokedy. Syn z toho chorý nie je.
@mamamasama prezlecenie do sucheho je samozrejmost. Ale ked hras premocena az na spodne pradlo a si v tom niekolko desiatok minut, tak to zdrave nemoze byt ☹
@sandri v akom klube hrava? U nas je to tiez tak, aj 8 rocni chlapci, v zime idu z treningu a doslova placu ze si necitia prsty na nohach
@sandri Nehnevaj sa, ale ľutujem vášho trénera, ak je tam viacero mamičiek ako si ty. Som fakt láskyplná matka, ale toto mi príde cez.
@sandri od novembra maju treningy v telocvicni, ked prsi moc, netrenuju, ved aj teraz stala na travniku voda... U nas nie je tolko deti, aby si trener mohol dovolit, nech mu ochorie polka muzstva. Trenuju 3x do tyzdna, plus vikend zapas.
@sandri náš syn 10 ročný hráva vodné pólo a ja zasa vkuse riešim mokru hlavu z bazéna, vkuse plný nos, zima mráz proste idú do studenej vody, vyjdu z nej a môj syn ani v päte nemá, žeby si vyfenoval hlavu, až doteraz plávali vonku, pršalo fúkalo a oni vo vode, my na tribune v softshelkach, po treningu von z vody a len obaleni uterák mi debatovali s trénermi vonku🤣keď sme pýtali na dážď tak, ved chalanom to nevadí, aj tak sú mokri 🤦♀️takže tak pri iných športoch
U nás chlapci tiež trénujú za každého počasia, stretávam susedy ako ich vozia na autách na tréning
Môj 8 ročný syn tento rok začal hrávať futbal. Mávajú 2x za týždeň (starší mávajú 3x). Ale zatiaľ sa párkrát tréning kvôli dažďu zrušil.
Mam 14 rocneho hokejistu a kazdy trening/zapas ma ribano premocene do nitky, na stadione samozrejme zima. Po treningu mavaju este vyklus vonku tiez za kazdeho pocasia, s mokrymi hlavami, cely rozhoruceni.... ja mam naopak pocit, ze odkedy ma intenzivne treningy, prechadza do skoly s mokrou hlavou a pod. lahodky, tak ma ovela silnejsiu imunitu 🙂 💪
Nam zrusili treningy cely tento tyzden (mava 3 krat tyzdenne) + vikend zapasy. Vcera prsalo extremne, hrali by na blate. Aj dva dalsie kluby zrusili treningy. Neviem, ako ano hra sa aj za zleho pocasia, ale toto je moc podla mna. Nemas ziadne take kopacky, len vysusit. Asi ho nieco obchadzalo a len ho to velmi oslabilo.
A inak tiez mam pocit, ze synove zdravie sa velmi zlepsilo odkedy hra futbal
Skús pozriet merino ako spodnu vrstvu, je termoregulacne, ked je mokre, nechladi ako bavlna. Alebo aj hocijake ine funkcne veci.. a na vrch tiez, nech to ma dobry vodny stĺpec a zaroven vysoku priedušnosť..
Trénovali každý deň plus zápasy aj keď bolo -6 aj keď pršalo aj keď fukalo alebo bolo 35 v tieni.
Treba ich dobre obliecť, hneď po tréningu vyzliecť a teplú sprchu a na cestu domov čiapku a dobré oblečenie.
V teple zas piť veľa vody. Nerobme z deciek padavky.
Synovec chodí na futbal, 3x týždenne tréningy, sobota a nedeľa zápas. Aj včera mal tréning, tiež pršalo. Od decembra do februára mávajú tréningy v hale a aj zápasy.
@sandri nas trenuje tak isto, slnko,3x trening, vikendy zapasy. dazd, to je jedno. A to maju kratasy a len natiahnute stucne. Dievcata mali vcera len kratasy, uplne hole nohy aj bez vysokych ponoziek. Mne bolo zima len z pozerania. 😅
Treningy byvaju kvôli dazdu zrusene len vtedy, ak je ihrisko premocene, lebo na tom sa neda hrat.
Treba poriadne obliect, termopradlo + naimpregnuj jeho oblecenie sprejom (kupili sme v Deichmanne - to na topanky) a mm mu nastriekal vsetky veci. Syn si pochvaloval, vôbec to nebolo take vlhke ako inokedy. Po treningu poriadne vysusit vlasy uterakom (nasho vzdy nutim nosit so sebou v akomkolvek pocasi) a hned preobliect do sucheho, lebo najhorsie je ta vlhcina na kludnom tele, kym sa hybu je to ok.
A ked pride domov, do kopaciek davam hned novinovy papier aby odobral vlhkost.
@sandri ono je to sobre na umunitu zvykne si .ja som ninuky rok chodila z detmi plavat peso 2krat do tyzdna cez cele mesto pripadne bike. Na kupalisku zima vodu mame tiez studenu v bazene a ci sa tyka chorob prispelo im to...
Ja stojím na opačnom póle, niekedy zrušia prípravke tréning, keď je veľký dážď. Za mňa len nadnesene monzún je dôvod zrušiť tréning 😅 Najstarší syn má 11, trénujú v každom počasí, zápas majú v každom počasí. Dnes na ihrisku len tak fŕkala voda, ako hrali. V zime si dokonca chalani musia najskôr odhrnúť sneh z umelky pred tréningom, až potom môžu trénovať. Keď je fakt fakt otras počasie, idem aspoň autom preňho, keď len leje, ide domov pešo 15 minút. Už sa aj stalo, že mi cestou volal, či mu môžem napustiť vaňu, že si necíti prsty. A vieš čo? Tak to má byť. Nech vidí, že šport nie je len zábava, ale aj drina. Mladší ešte mrnčí, starší už je na to tak zvyknutý, že chodí na ihrisko trénovať aj mimo tréningov v každom počasí.
@wudz vies, pokial by to bolo len o nejakom nepohodli, tak to neriesim. Lenze moj z toho nasledne zakaždým ochorie. Minuly rok mali turnaj koncom novembra. Lialo ako z krhly, vonku bolo asi 5 stupnov. Cely den na turnaji. Po prvych dvoch zapasoch mal oboje kopacky premocene, cize uz sa nemal do coho prezut. Vysledkom turnaja bolo, ze polka muzstva ochorela... No naco je toto dobre?!
@sandri neviem no. ja ta ako matku chaoem. a najma.ked je brankar hybe sa trosku menej... moj manzel je futbalista a presne ked je burka nehraj inak hraju aj trenuju za kazdeh opocasia. kedy by som ja.ani nos nevystrcila. chory nebyva. najhorsie je ostat v mokrom ja ta chapem. je to na tvojom a synovom uvazeni
@sandri preboha to čo máte za trénerov a systém?? My máme jeden-dva krát tréning a jeden zápas alebo jeden turnaj v týždni. Jedná sa o U11. Keď prší, tréning vonku nie je. Logicky. Ktorý psychopat by poslal dieťa von naháňať sa za loptou do dažďa? Na to máme halu. Rovnako aj cez zimu chodia do haly. No hento čo ty opisuješ...veľmi rýchlo by som to tam upratal. Nevrav mi že ďalších 10-15 rodičov s týmto súhlasí.
@sandri Máš možnosti vybrať si. Ako ti tu písali niektoré ženy, v ich tíme to majú inak. Každý rodič má iné nastavenie, každé dieťa inú imunitu. Proste urob, ako vyhovuje vašej rodine. Popýtaj sa v tíme, či to iným vyhovuje. Niekedy sa stačí ozvať, niekedy si zvyknúť, niekedy zmeniť tím.
Ako som písala - mne vyhovuje, že trénujú v každom počasí. Boli rodičia, ktorí dali deti inam, lebo neboli ok s podmienkami klubu. Každý má svoj štandard.
@wudz ano, prave preto sa pytam, ako je to inde. Nech si viem vytvorit obraz, ci je to vsade rovnako, alebo su aj kluby, ktore to vidia inak. A plus ma zaujima, ako mu pomoct. On je tam spokojny, urobil tam velky pokrok za posledny rok, ale potrebujem poriesit tuto zimnu chorobnost. Preto sa aj pytam na tipy, co obliect, ako postupovat. Ta impregnacia je super napad, to skusim. Len pre ilustraciu, kopacky su od vcera stale mokre, som zvedava kolko budu schnut.
@vazektomia no bohuzial tu rodicia držia hubu a krok... Lebo sa boja, ze im dieta trener nenominuje na dalsie zapasy.
@sandri tak v tom prípade to už zašlo priďaleko. V žiadnom prípade by som dieťa na také niečo nepustil.
Je smutné, že rodičia nevedia narobiť poriadok s týmito ľuďmi. A riskujú zdravie vlastných detí kvôli kopaniu do lopty.
Z chladu neochorieš. Aj ja mám futbalistu. Tréningy 3 krát do týždňa. Dnes, zajtra zápas. Za každého počasia. Aj v -7.