Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

michalag
autor
25. aug 2011

😕 😕 😕 😕 😕

pipera
27. aug 2011

ja mam v plane, prave pozeram a studujem ake ferby si mam kupit a ake nie. chcem zacat najprv na bielom body malovat kitty, to hadam zvladnem :D ty si uz zacala? aky je prvy vytvor?

michalag
autor
27. aug 2011

@pipera zacala som smolka, ale nedokoncila, zlozity obrazok a navyse chcem este kupit 3D konturu tak zatial to mam odlozene, ale uz mam na body kitty 😀 , je to lahky obrazok tak bude tiez "prvy" no len cakam na konturu

pipera
27. aug 2011

a ake ferby mas? je lepsie si kupit tu 3 d konturu? ja chcem hlavne malej prekryt fliacky na trikach :D

michalag
autor
28. aug 2011

@pipera ja som si kupila farby od Nerchau farby aqua, india + bielu a čiernu. Ta kontura je vraj lepsia lebo neprejdes za nu

myreason
28. aug 2011

@michalag ahojky,ja sa tomu venujem už dlho..stráááášne ma to baví 🙂 kuk môj album! 😉

michalag
autor
28. aug 2011

@myreason nedas nejake tipy a rady??? .... robis krasne vecičky 😵

myreason
28. aug 2011

ďakujem..no kludne sa pýtaj,čo ta zaujíma konkrétne. Maľujem s obyčajnými farbami na textil,objednávam si ich vačšinou cez net alebo v papiernictve kupujem..a ked je dielo hotové,tak to prežehlujem z rubovej strany-tým to viac zafixuješ 😉

pipera
28. aug 2011

@myreason krasne :D no moje farby su len na ceste ku mne, ked pridu zacnem :D ale potrebujem na to klud a toho pri troch detoch moc nemam :(

pipera
28. aug 2011

@myreason ja idem objednat niejke farby a predavajuca tvrdi,ze sa nerozpijaju,ze netraba konturu,tak udivim. uz mam nachystany obrazok kittinky, tu urcite zvladnem :D :D :D

michalag
autor
28. aug 2011

@pipera a ake farby si si objednala?

pipera
28. aug 2011

volaju sa nerchau. nechcela osm na skusku dat vela za farby. su aj 3-4 eura za farbu, tak ked ma to bude bavit potom asi budem dokupovat uz iba oddtiene co budem potrebovat.

pipera
28. aug 2011

@michalag pisala som ti o prispevok vyssie,ale zabulda som dat odpovedat :D

pipera
28. aug 2011

@michalag este som zabudla napisat,ze zakladna sada stala 9 eur a budu to 6*20 ml
na skusku staci, potom uviidm co dokupim dalej.
@myreason nevies mi poradit, ci sa da kombinovat farba a fixka? ze by som obrys dala fixkou a vyfarbila farbou? dakujem

michalag
autor
28. aug 2011

@pipera ja mam tiez Nerchau, ale treba ich trochu rozriedit lebo su dost huste, aspon podla mna. Ja som dala za farby 25€ 🤐 😅

michalag
autor
28. aug 2011

@pipera ja si robim predlohu na tricko fixou na textil

pipera
28. aug 2011

@michalag ale asi mas vacsie. toto je sada 6,ale su malinke, 20 ml. myslim si ze aj tie zakladne odtiene zatial stacia. riedis ich normalne vodou?

pipera
28. aug 2011

@michalag a potom tu predlohu premalujes farbou ci uz nie? tej sa bojim najviac :D

michalag
autor
28. aug 2011

@pipera zatial som robila jeden obrazok .... ja som si prekreslila obrazok na papier na pecenie, obtiahla fixou na textil a potom prezehlila, len treba dat pozor aby obrazok bol smerom k tricku a nie k zehlicke a treba dat pozor lebo ked ho prezehlis mas ho otoceny zrkadlovo. Neviem ci je toto uplne spravny postup, ale obrazok bol na tricku 😀
ja mam tieto farby
http://www.e-vytvarnepotreby.sk/malovany_svet/e...
http://www.e-vytvarnepotreby.sk/malovany_svet/e... + som dokupila bielu a ciernu tie su 50ml

@myreason v com si riedis farbu? a ked sa smiem spytat aky pomer asi?

pipera
28. aug 2011

@michalag vidis,musim dokupit aj ja este tu bielu a ciernu,. ja som zatial na tmavy textil nekupovala,mame vsetko blede. tak uz som zvedava, od dalsieho pondelka,ked deti nebudu doma,ale budu v skole budem mat na to cas :D

cucuriedka
28. aug 2011

ahojky, ja malujem na tricka, ale zatial len pre rodinnych prislusnikov 🙂

cucuriedka
28. aug 2011

Pouzivam farby marabu, a zatial som spokojna

lussy23
28. aug 2011

ahojte. Mňa maľovanie na textil uchvátilo. Videla som to u jednej kočky z koníka. Podľa mňa je to krásnny spôsob šetrenia. Kpite si farby, biele tričká a kreslíte obrázky. Omnoho lacnejšie ako bežné obrázkové tričká.

pipera
28. aug 2011

@cucuriedka ake mas sablony? co najviac malujes?

pipera
28. aug 2011

@lussy23 aj biele tricka su riesenie a aj na zatieranie fliackou sa chystam :D
ake farby pouzivas a ake techyniky? porad zaciatocnikovi :D

cucuriedka
28. aug 2011

@pipera Sablony moc nepouzivam, moc sa mi neosvedcili, bud niekedy podtekali (takze to nebolo pekne), alebo by som ich potrebovala zo desat, aby som vytvorila nieco podla mojich predstav.
Co robim je, ze si najdem pekny obrazok na nete... vzdy podla povahy rodinneho prislusnika a potom podla toho malujem (bohuzial nemam taku schopnost vymyslet si nieco v hlave a potom to dat na 'papier').

Malovala som uz indiansky motiv manzelovi, boba a bobka malemu na bodynka, mame tricka, otcovi ponozky, bratovi velku chilli papricku, svagrovi obrazok podla jeho oblubeneho serialu, svagrinej konika, ked ich ma rada... ale nie som spokojna este so svojou technikou. raz mi rodicia doniesli tricko s phi phi ostrova, kde rucne maluju tricka... a to bolo hotove majstrovske dielo - ako obraz na stenu....

no a najnovsie sa chystam robit podusky (chcem kupit farebne latky, plus bielu (ako podklad na farbu)) a trocha zabrdam aj akrylom na platno... a planujem si pomalovat jeden ram na zrkadlo... kiez by bolo na to casu... ma vzdy po veceroch svrbia ruky 🙂 a nakoniec skoncim aj tak zehlenim, upratovanim, chystanim jedla na druhy den 😒

pipera
28. aug 2011

@cucuriedka no nanete mam par tipov :D ja som rozmyslala aj nad tou fixkou na predlohy,co do 24 hodin zmyzne,ale co ak to nestihnem namalovat a budem to musiet robit zas :D tak tu zistujem, studujem na nete kym mi pridu farby :D manzel sa tu uz chyta za hlavu zo mna :D pozerala som aj na voskovaniem,ale nikde sa neviem dopatrat k tym voskovkam na textil.
nemate niekdo skusenost aj s tym?

michalag
autor
28. aug 2011

baby a nehodite sem par foto vasich malovanych???

cucuriedka
28. aug 2011

este ma tak napadlo, kupila som si take 3D metalic liners, a popravde vzdy ked ich operiem tak divno spenovateju a odpadavaju... tak tie neodporucam... alebo mozno ja robim nieco zle 😀 tu je link na tie o ktorych hovorim
http://www.e-vytvarnepotreby.sk/malovany_svet/e...

cucuriedka
28. aug 2011

@michalag odfotim a potom postnem 🙂