Maľovanie na hodváb. Ako začať?

lili_mia
17. júl 2011

Venuje sa tomu niekto? Chcem s tým začať a neviem, či mi stačia iba rady z internetu, alebo je vhodnejšie si zaplatiť kurz, cena je okolo 35eur. Stránku na nákup pomôcok už mám.

mamalina
28. nov 2012

@lili_mia Ahoj, az dnes som nasla Tvoju temu. Tak uz malujes, dari sa? Ja sa tomu intenzivnejsie venujem niekolko mesiacov, bola by som rada, keby sme si mohli navzajom vymienat rady a skusenosti 🙂

lili_mia
autor
28. nov 2012

@mamalina pfúúúú to bolo teda dávno 😉 aj som na to zabudla .. nejde ani o samotné maľovanie, zistila som, že má problém s roztieraním farieb do postupného prechodu, ja robím ostré prechody .. ale iba na papieri ako tréning, na hodváb som ešte nemaľovala

mamalina
29. nov 2012

@lili_mia jeeej, som rada, ze si sa ozvala 🙂 ono na papieri sa farby spravaju inak ako na hodvabe. V tom je caro hodvabu, ze farby sa na nom krasne rozpijaju. Prechody na hodvabe robim tak, ze namalujem najprv jednou farbou, tesne k nej druhou a este to stetcom trochu "premiesam". Mensie plochy sa robia lahsie, pri vacsich treba aj rychlost, lebo to rychlo schne. Ja malujem cca. kazdy den, je to taky moj relax popri tych kazdodennych povinnostiach 🙂

A este k tej Tvojej povodnej otazke, radsej ako ist na kurz si kup material a skusaj malovat podla videi na youtube 😉