Ahojte. Myslíte že ma význam aby chodila 4 ročná dcéra na tenis? Ma niekto osobnú skúsenosť? Ďalej ma zaujíma, koľko to asi vychádza finančné na mesiac? Ďakujem
@pribinak jasne pohyb ma význam to viem. Chodí uz na iný šport. Ale chcem aby vyskúšala viac športov. Len neviem ci na tenis nie je skoro
Je to tak akurát
@hazelgracegus praveze neviem koľko to celkovo stojí. Preto sa pytam
Treba si polozit otazku, ci ju tenis bavi. Ak ano, vtedy to ma vyznam. Akemu sportu sa este venuje?
Dcerka jazdi na koni 2x tyzdenne, neriesim peniaze, ani cas straveny tam (odvoz, cakanie na nu a pod). Bavi ju to, tak ju v tom podporim.
Je to drahy šport. Musis platiť prenajom kurtu a trénera. Treba zvážiť, či na to mate, ak by malo byt z nej niečo viac, časom vás mesačne vyjdu individualne tréningy 300-600eur. Ale môže tenis navštevovať aj v rámci krúžku, kde je viacero deti, to nie je až tak drahe.a ešte by som sa rozhodovala podľa toho, ako je pohybovo nadaná, aku má disciplínu, ako sa vie sústrediť a pozerala by som sa aj na vysku(nizke ženy musia byt extra mrstne, žiadne body neuhraju z podania, takze si musia všetko vybehat). Dcéra bude mat 4 a vidim, že ziaden šport na profi urovni nebude vediet robit.
@maickamf ja som ochotná obetovať co treba, ale som realista takze ma zaujíma aj finančná stránka
Individualny trening je drahy a tenis je individualny sport.. treba zistit, ci ju to bavi, treneri a aj tenisove skoly poskytuju cvicne hodiny. V 4roch rokoch ak uz robi jeden sport, tak to staci, odporucila by som ako bonus plavanie, cim skor tym lepsie, nauci sa do leta... Moja ma 6 a sli sme na to tiez postupne, zacala gymnastikou, pridala plavanie, hadzanu, trampoliny. Vsetko chodi na normalny profi trening... teda profi - primerane veku, ale s dobrymi trenermi... co tahaju tie decka aj na sutaze a do buducna s nimi planuju... Tenis "hrava" cez vikend s muzom, on je nadseny, ona vobec 😂
Nás syn chodí 2 x týždenne od 5 rokov( skôr neberú) v BA Tenisová akadémia Edmunda Pavlík mesačne 90€. Veľmi ho to baví a sú tam k deťom super.
Tak ak majú krytu halu, rataj cca 20 EUR za hodinu. Ak už hrajú vonku, tak menej.
Môj syn začal takto chodiť na basketbal 🏀, jasné že áno má.to význam
Kľudne vyskúšajte a uvidíš či ho to záujme môj syn začal s hokejom ako štvorročný a hrával ho do štrnástich
Nuz zavisi aj od toho co si predstavujes pod slovom "vyznam". Ked len chces aby si dcera zasportovala, mimo zimy aj na cerstvom vzduchu, tenis je na to vhodny. Ale je to drahy sport, hlavne mimo skupinovych hodin, takze ak dufas ze budes mat z nej prof. tenistku, to sa podari len promile zo vsetkych co makaju a snivaju o tom
je to prilis skoro na specializaciu. Sporty, v ktorych sa musi zacat v 4 rokoch, ak chce dieta pomyslat na profi uroven, su napriklad sportova gymnastika alebo klasicky balet. V inych sa odporuca kludne aj do 8 rokov dietata co najvseobecnejsia sportova priprava. Dovodom su senzitivne obdobia na rozvoj kondicnych a koordinacnych schopnosti dietata (sila, rychlost, vytrvalost, ohybnost, vybusnost, rovnovaha, atd.), ktore koncia velmi skoro - mnohe uz v 6 rokoch veku a najneskorsie do 9 rokov veku. Cize ak sa dana pohybova schopnost netrenuje do konca svojho senzitivneho obdobia, dieta uz nikdy nema sancu ju mat na takej urovni, ako keby ju trenovalo. Specializacia na konkretny sport tym padom vyraduje cely diapazon pohybovch schopnosti a preferuje len urcite. Pre take male deti existuju rozne vseobecne sportove pripravky, pripadne ak to musi byt nejaky sport - najkomplexnejsia je spominana sportova gymnastika alebo parkour, ktory je vlastne takou coolovejsou verziou gymnastiky.
Ceny su rozne podla toho ci individualny trener, alebo skupinove treningy. Ci letna sezona,alebo zimna. A v kazdom meste inak.
Ci to ma vyznam? Ty si poznas dieta. Ak ju to bude bavit, tak to ma vyznam.
Jasne že to má význam. Deti si zašportuju, niečo sa naučia. Takéto deti sa učia veľmi ľahko.