pozyvam tvorive a sikovne maminky, ktore by mali zaujem vytvarat a vymienat interaktivne knihy/pracovne zosity (lapbook-y) ... tesim sa na napady a inspiracie... http://www.montessoridoma.cz/?p=15517
ahoj aj ja sa pridavam 🙂
zatial mam napady na temu Jesen
Ahoj dievčatá,tiez by som sa chcela pridat ale podobnse ako vy nemam s tym skusenosti..... ale moze to byt zábava, skúsila bysom to..... a temu by som dala prace okolo domu a na stavbe.... paci sa mi ajjar, ale aby sme sa neopakovali:D
@zabkakatka vitame ta...🙂
baby, niekolko hodin som venovala sledovaniu videi, citaniu, pozeraniu obrazkov... je to parada... uz sa tesim na nase vytvory...🙂 ... myslim, ze kazdej jednej z nas je jasne, ze priprava takeho lapbooku zaberie dost vela casu (je to v podstate akokeby subor vrecuskovych aktivit ), preto navrhujem, aby sme vytvorili skupinku 10-12, nech to s prehladom zvladneme vytvorit..., rozmyslala som aj nad temami, ktore by boli vhodne... urcite su to rocne obdobia (idealne kazde jedno zvlast), farby, pocasie, jedlo (napr. zelenina, ovocie), pocitanie, oblecenie, zakladne goemetricke tvary, auta, zvieratka (zijuce na dvore, v lese, vo vode).... no je toho mnozstvo, co sa da vymysliet... (len prilis neprekombinovat).... praca na stavbe, co navrhujes @zabkakatka je tiez super.... este taky postreh - vzhladom k vekovej skupine, pre ktoru ideme vyrabat by bolo dobre dat pozor aj na material, nech to nase ratolesti hned neznicia... (je jasne, ze nemoze byt vsetko zalaminovane, ale aspon bude potrebne volit pevnejsi material
ja mam zatial asi najviac napadov na temu zima...🙂
Ahojte ja by som sa tiež rada pridala (ale vyrobiť viac ako 10ks je už pre mňa veľa). Tému dopravné prostriedky/ hasiči/ autá. To u nás "fičí" najviac. 🙂
@sunsun no, tak to vyzerá, že by som sa mohla pridať 🙂 Viem, že každá z nás tam bude robiť viac aktivitiek, a celé to premyslieť, vytvoriť zaberie čas. Preto si myslím, že tých 10-12 je optimum. Nedá sa do toho ísť ako do vrecúškových aktivít a hlavne, ešte nemáme ani s tým toľko skúsenosti. Keď obstojíme, môžeme ísť ďalej a zlepšovať, čo sa bude dať 😉 Budem sa tešiť a premýšľať..
@sunsun
Nepremyslite si to s tym poctom? 10 je velmi vela, nestihnem urobit taky pocet.
Co sa tyka materialov stym suhlasim. Trebalo by premysliet z coho sa to bude vyrabat a lavne by som poprosila mamicky, aby volili co najmensi pocet otvaraich okienok, nakolko sa urcite velmi skoro odtrhnu. Mame predsa len mensie deti. ( a ako poznam mojho syna, tie otvaracie okienka budu ovela zaujimavejsie ako cely lap )😀
@sunsun Ahoj, ak by ste ma prijali a nebude viac ako 10 ks, snad by som to aj zvladla...budem to tiez robit prvy krat ale myslim ze maleho to uz zaujme. Vedela by som si predstavit nieco o geometrickych tvaroch ci o obleceni- mam skusenosti s pracou s filcom, tam by sa to mohlo hodit...pripadne kludne aj nejake zvysne rocne obdobie ako bude treba.
@misiaksl @pastelka13 @tehulka13 @zabkakatka @zalusa baby, momentalne je nas 6... ak by sa pridali baby, co som hore pozyvala (ktore to riesili v monte skupinke), tak nas je 9.... aky pocet je podla vas prijatelny?
Super skupinka. Vzhľadom na momentálny zdravotný stav dcérenky sa k vám nemôžem pridať ☹ , ale aspoň budem čerpať námety a s vaším dovolením aj "kradnúť" informácie.
ahojte,este by som zvladla aj geometricke tvary,nakolko mi zostalo vela drobnych drevenych geometrickych tvarov z vrecuskovych aktivit 🙂
uz som sama zvedava na vysledok...... mne sa paci hlavne temy o aytach a chlapskych pracach..... to moj starsi zerie,ale aj ostatne su dobre... to ludske telo je super.... a este sice nemam konkr. predstavu, musim nieco nastudovat ale laminovanie je dobry napad
@misiaksl @pastelka13 @tehulka13 @zabkakatka @zalusa baby, takze prva rekapitulacia....
navrhy :
- @misiaksl - rocne obdobia - jar
- @pastelka13 - rocne obdobia - jeden / geo-tvary
- @sunsun - rocne obdobia - zima
- @tehulka13 - ludske telo
- @zalusa - dopravne prostriedky
- @zabkakatka - este rozmysla...🙂
cakame na odpoved @salonkaa @adelajda2012 @lyrrya
@ask je zatial prva nahradnicka - temu navrhla obliekanie/geo-tvary...
@sunsun ahoj, ja som tu vcera nebola, tak len pozeram,kolko odkazov 😀 ano,rada sa pridam, mne sa paci tema rocne obdobia, tak ako citam ostalo este leto a jesen (bolo by fajin,keby to mame kompletne)
no u nas poslednou dobou dost ficia tiez dopravne prostriedky a moc ho zaujima vlacik,lietadlo...
uz som sama zvedava na vysledok...... mne sa paci hlavne temy o aytach a chlapskych pracach..... to moj starsi zerie,ale aj ostatne su dobre... to ludske telo je super.... a este sice nemam konkr. predstavu, musim nieco nastudovat ale laminovanie je dobry napad
@sunsun ja by som teda spracovala tu stavbu alebo dopravne prostriedky... co sa vam viac pozdava
@misiaksl @pastelka13 @salonkaa @adelajda2012 @lyrrya baby, idete do toho?