Ahojte. Viem, ze teraz mate asi este vela prace, ale napadla ma myslienka, ci by ste niektora nemala zaujem o vyrobu interaktivnej knizky, nieco ako Lapbook (kuk na MK alebo nete). Chcelo by to velku kreativitu, sikovnost a asi velke pracovne nasadenie 🙂
Najprv sa chcem spytat vas z momentalnej vymeny, az potom ostatnych.
S vyrobou takejto knizky nemam ziadne susenosti, ale posielam zopar info, aku mam predstavu:
- bolo by nas max. 10, pretoze vyroba je casovo narocna
- deadline maj 2014
- vekova kategoria: 1, 5 roka a viac
- temy "kniziek": NAPR.: geometricke tvary, farby, rocne obdobia, zvierata, strava, zdravie, zmysly, povolania, emocie, denny rezim ...
- kto ma pristup k laminovacke - velka vyhoda, nakolko si myslim, ze kvoli setrnosti stran pred detmi je laminovacka potrebna
Knizky by boli interaktivne (vrecuska s kartickami, otacacie kolesa, vlozene leporelka, mohlo by sa do nich kreslit so zmazatelnymi fixkami, rozne skladacky, mozno magnetky, karticky na suchy zips... )
Nikdy som takuto knizku nevyrabala, ale velmi sa mi paci predstava jednej temy v jednom celku - knizke a este mnoho mnoho dalsieho 🙂
Tuto temu zalozila predtym slniecko379, ale stopli to,tak skusam ja 🙂
@slniecko379 @miskanasa @danjelca @lululaila @branki @fufina1 @nicicka @josenka @praznakova @stormie @moninka1 @brulinka @tehulka13 @tinka_21 @lucka23 @gega @majusqwa @nufanek @slniecko379 @darlicka
Ja ešte neviem ako s časom, ale tiež sa pohrávam s touto myšlienkou 🙂 takže vyjadrím sa 🙂... a prečo stopli tú pôvodnú tému????
@iivkaa1 vdaka🙂 snad tuto diskusiu opat nebloknu,stale mi neodpisali... Bola tu prihlasena aj moninka1,a ak sa nas nenazbiera 10,tak drobec87 sa hlasi 🙂
@slniecko379 Veľmi pekná myšlienka, ja som, žiaľ, tento polrok veľmi vyťažená, takže toto kolo vynechám, možno v budúcnosti. Každopádne vás budem sledovať a držím palce, aby sa všetko vydarilo tak, ako si predstavujete. 🙂
tiez sa opat hlasim 😅
ahojte, velmu pekna myslienka, ale bude to asi dost nakladne... rada sa pridam, chcete oslovit aj nejake vydavatelstvo alebo len pre vlastne ucely?
@pezu ahoj. nechceme osloit nijake vydavatelstvo 🙂 lapbooks budu len pre nase vlastne ucely 🙂
myslim, ze knizky by mohli mat max 6 aktivnych interaktivnych stranok.
financnu narocnost neviem odhadnut, pretoze niekomu mozu vytlacit papiere znami - niekto musi toner kupovat, niekto ma pristup k laminovacke - niekto ju musi kupit, niekto musi kupit nejaku latku - niekto si postriha nepotrebne oblecenie 🙂 ...
CHCEM LEN PRIPOMENUT, ABY SI KAZDY ZVAZIL, CI DO TOHO IDE S VELKYM PRACOVNYM NASADENIM, VELKOU KREATIVITOU A CHUTOU "VYHRAT" SA NA DETAILOCH 🙂
a odporucam pozriet na nete nejake info o lapbooks, resp. nejake fotky a obrazky 🙂 ak najdete nieco zaujimave, mozte sem hodit link 🙂
inak uz su aj nejake vymeny na MK, tak sa mozte inspirovat 🙂
@iivkaa1, @lulaila, @moninka1 - s vami ratam, hej? 🙂
@tinka_21 - daj prosim vediet, ci ides do vymeny 🙂
@drobec87 - ak chces, mozes sa pridat 🙂
@pezu - pridas sa? 🙂
@slniecko379 ja sa rada pridam....len si to musim premysliet co budem robit.... a nemam ani tlac ani laminovacku...tak to asi bude drahsie...ale ked je to na viacc mesiacpv rozlozene,tak myslim,ze by to slo 🙂 a nemozeme dat deadline jun???kedze sme to ani jedna nerobila...a aj kvoli financiam 🙂
@iivkaa1 mozeme dat deadline jun 🙂 resp. polovicu juna, aby sme to do prazdnin vsetky mali doma 🙂
@slniecko379 super to sa mi paci....a aj moja kamoska chce tu prist este moze ze???
@iivkaa1 jasnacka, moze aj kamoska 🙂 ved predsa "ty si zakladatelkou temy, ty rozhodujes" 🙂 🙂 🙂
ja sa tiez opytam jednej mojej kamosky 🙂
@slniecko379 ja ?? ale no....som to urobila preto,lebo tvoju stopli a chceli sme v tom pokracovat 🙂...a myslim,ze moja a tvoja kamoska a aj staci ne? 🙂
@iivkaa1 @katuska103 tu je ta aktivitka🙂 pridas sa? :D
@slniecko379 so mnou mozes ratat 😉 paci sa mi aj pocet interaktivnych stran 6 - pripadne spresnime pri navrhoch...
kedze ide o mensie deticky a mensie rucicky, mne by sa asi pacilo keby to bola naozaj knizka na listovanie napr v krebenovej vazbe alebo zviazane takymi kruzkami na kluce.
typ lapbook na nasledujucom obrazku (taky rozkladaci z obalov na dokumenty) je sice zaujimavy, ale mne pride vhodny az pre vacsie deti
mam jednoznacne zaujem...sa pridat na aktivitku
@katuska103 super tesime sa 🙂
@iivkaa1 moja kamoska to casovo nestiha - takze este sa k nam moze niekto pridat 🙂
@moninka1 ja som tiez za knizku zviazanu hrebenovou vazbou alebo kruzkami na kluce 🙂 a za format A4 🙂 material by bol zalaminovany papier alebo latka alebo nieco ine trvacne 🙂
@katuska103 vitaj 🙂
@slniecko379 rada sa pridam 🙂
@slniecko379 hmm to ma mrzi :(.... a baby neviete kolko stoji taka vazba hrebenova???
@iivkaa1 ja som na nete nasla - okolo 50 centov za 1ks 🙂
@slniecko379 ze strana 50centov? fuu tak to je dost...ked das ze 6st
@slniecko379 6stran x 10 mamiciek nie ? 🙂
@iivkaa1 nie - do 20 stran stoji 50 centov 🙂 takze 10 x 50 centov = 5 EUR na kazdu 🙂
@slniecko379 ale fakt??? a to musis nejako i m poslat,ked si na nete nasla?? tak to je super cena 🙂 si ma potesila...a inak kazdu stranku chces laminovanu??? a ty chces robit jar...ako si to predstavujes? ze keby som robila aj ja obdobie rocne, no pohravam sa aj s farbami alebo tvarmi 🙂
@iivkaa1 skus si "vyguglit" - ja som si dala vyhladat hrebenova vazba cennik a nasla som par firiem, kde to stoji cca od 35 do 60 centov - pretoze my by sme chceli len strany - bez prednej a zadnej strany (ktore tam davaju firmy). lenze nenasla som cennik zalaminovanych stran, ale myslim si, ze hrubkou by boli max. ako 20 beznych papierovych stran 🙂
ale ja to budem riesit priamo v nejakej prevadzke, pretoze za postovne my to nestoji 🙂
a co sa tyka tem, ja by som velmi chcela robit jar, ale to len v pripade, ak by "presla" tema rocne obdobia a niekto by chcel robit leto, niekto, jesen, niekto zimu. zda sa mi to totiz velmi pekna a veku primerana tema na lapbook 🙂
@iivkaa1 aka hrubka v mojej sprave - za postovne my to nestoji 🙂 opravujem: "za postovne mi to nestoji" 🙂
@slniecko379 aha ale v predu by mohlo byt napisane ze LAPBOOK a az potom strany ci nie? 🙂 jasne rozumiem skusim vygooglit...a robia aj laminovane dierkovane knihy????????? myslim,ze sa najde 🙂
@slniecko379 nevadiii v pohodke 🙂 stava sa 🙂
Pekne tak sa asi opäť hlásim :D