Už viackrát som kúpila deťom pastelky, ktoré kreslili veľmi slabo. Poradili by ste mi , prosím, kvalitné pastelky alebo farbičky, ktoré normálne kreslia a kde sa dajú kúpiť? Ďakujem.
tiez odporucam maped - trojhranne a hrube - nelamu sa vobec - tie tensie sa trosku lamu, kupite v papiernictve, myslim, ze aj v tescu, v metre ich tiez mavaju 🙂
@viliama aj ja odporucam maped.kupujem ich synovcom aj do ambulancie pre deticky. Pre pacientov dokonca kupujem aj obycajne maped ceruzky. Ergonomicky je ten trojhranny tvar najlepsi aj ked sa vase deticky budu ucit pisat.dokonca aj vela dospelych mi povedalo, ze ake fajn ceruzky ako sa s nimi dobre pise (s firmou maped nemam nic spolocne)
U nas su najoblubenejsie gelove voskovky z lidla. Mavaju ich, ked su skolske alebo umelecke potreby. Su velmi syte, nadherne farby, su v obale, vysuvatelne, takze sa nelamu, dlho vydrzia a nespinia ruky. Bonus je, ze su vodou rozmazavatelne, takze sa da vytvorit pekny obrazok so zapustenymi farbami. Stoja 12 ks 3,99€. Uz som ich doporucila viacerym kamaratkam a velmi si chvali a kreslime nimi aj na dielnickach v materskom centre. Neviem, ci " pastelky" myslis take drevene, ale aj tieto stoja za vyskusanie.
aj ja odporúčam maped,farby sú jasnejšie,žiarivejšie,dajú sa kupit v tescu,sme s nimi velmi spokojný🙂
ja tiez odporucam trojhranne maped...dieta sa vobec nemusi namahat a tlacit a kreslia uzasne...maju ich akurat v akcii v Tescu..idem ich kupit dcerke do skoly 😉
maped hrube trojhranne taktiez doporucujem a tak isto do skoly obycajne ceruzky maped su super (tesco). a este namiesto obycajnych vodovych farbiciek su paradne anilinove vodovky (sevt?) - ale pozor, z detstva si pamatam, ze su jedovate? Neviem, ci sa stale vyrabaju rovnako. ale farebne su uzasne. A voskovky - tiez maped su vynikajuce.
ahoj mamicky viem ze je to uz stara diskusia ale tak tema stale aktualna. Pouzivame Maped farbicky kreslia fajn ale velmi sa lamu. od zaciatku školského roka potrebujeme uz tretí balik. velmi rozmyslam ci kupim další...poradte nejaké, ktore kresla pekne ale nelamu sa tak. dakujem
Ja odporúčam Faber-Castell alebo Stabilo.
Maped trojhranne sa nelamu a Stabilo trojhranne su tiez super.
My mame trojhranne easy od stabila,nelamu sa vobec a preto su kvalitne,ale najdrahsie.
Mapedky sú strašné, kedysi to bývali kvalitné pastelky, ale posledné roky majú polámané tuhy, máme ich doma x najrôznejších balení, prakticky sa nedajú zastrúhať, nelámu sa len tie najhrubšie a tie sú pre väčšie deti už prihrubé. Nám odporúčali tieto na foto, práve pred pár dňami sme ich kúpili, drobcovi ich dáme o pár dní. Majú mäkkú tuhu, tvrdá tuha, s akými sa vychvaľujú u Maped a pod. sa po buchnutí, alebo spadnutí pastelky vo vnútri lámu. A cena tiež celkom fajn, oproti mnohým.
dakujem za rady...urcite vyskusame ine
@lenka369 ja som teraz kúpila v lidli "bic" dcérke do školy a je s nimi spokojná, aj čo som pozerala po dvoch týždňoch, tak nestrúha ich ako besná (čiže tuha vnútri sa asi neláme), tak som včera utekala ešte kúpiť jedno balenie do zásoby. Mali to v rámci kancelárskeho sortimentu, u nás boli ešte včera nejaké zvyšky, tak som si vyhrabrala ešte jedno balenie.
@mikadooo po tých som tiež poskuľovala. Aj v Kik a Tescu som ich videla. A farbia dobre? Dosť pigmentu?
@belasy_motylik Dcéra je spokojná. Ale zas predtým mala nejakú hroznú Čínu, lebo narýchlo som kúpila čo sa dalo pred začiatkom školy (všetko vybrakované 😁), takže neviem povedať či je to rovnaké ako napríklad mapez alebo koohinoor atď. Ale keď som videla že dve eurá tak som si v tom Lidli povedala že to risknem za tú cenu 🙂
maped