Ahojte maminky,rada by som vedela o aktivitach,ktorým sa venujú Vaše detičky..mám 3,4 ročnú dcéru,ktorá je extrémne živá,jediné čo ju uspokojuje je pohyb,behanie,plávanie a vyflusnutá padnúť večer do posteľe..to je jej..chodievame na túry,do prírody a dlhé prechádzky,kde sa môže malá vybehať,vyslovene si žiada pohyb,lenže každý deň sa niečo takéto podnikať nedá,kvôli práci a aj iným povinnostiam..Baví ju aj tanec,ked jej doma pustím hudbu,tak dokáže tancovať aj 3 hodiny v kuse..rada by som túto jej kondíciu využila v jej prospech,aby sa mohla prípadne niečomu priučiť,preto by som bola vdačná za rôzne Vaše typy a námety na kurzy tanca,plávania,iné športové aktivity,prípadne aj jazdy na koni,kde by mohla pravidelne chodiť a spalovať energiu,adrenalín a zároveň sa niečomu priučila..dakujem pekne za Vaše skúsenosti s kurzami 🙂
@kikina84 no ly sme na tej pre nas ukazkovej hodine zazili nieco ako rozcvicku,potom tam aj triedili a lepili pasiky od najmensieho po najvacsi, "hrali" na hudobne nastroje,tancovali,potom mali,nieco take ako telesna,boli spravene rozne prekazky,robili kotule a tak. Neviem este,ako to vyzera stale,lebo prvu hodinu sme kvoli mojej chorobe vynechali,ale mne sa ta hodina zdala dost dynamicka,hlucna a deti stale,nieco robili.
my sme,vsak chodili na,jogu,lebo jednak tam na babybalance uz nemali miesto v tom,kurze a jednak si,maly aj tak vybral tu jogu,hoci bola taka,skor pokojnejsia.
@kikina84 napr. plavanie kurzy http://www.plaveckaakademia.sk/devinska/plaveck...
Ahojte, my chodíme na babybalance už veľmi dlho - chodila som s prvým synom od 1,5 roka - pozajtra s ním idem vyskúšať aj level "senior", to je pre 3-4 ročné deti. Teraz tam chodím aj s druhým synom, chodíme od 5mesiacov, teraz bude mať 2 roky a určite budeme pokračovať až do "seniora" 🙂 cvičí to Saška a tá podľa mňa neskutočne dobrá, ja som vyskúšala aj iné cvičenia pre deti, ale nikde ma to neoslovilo tak, ako u Sašky (babybalance) a aj deti ju majú strašne radi, čiže ja môžem len všetkými desiatimi odporúčať..nie je to také to cvičenie v štýle zabíjania času, len nech sa tvárime, že cvičíme, ale všetky aktivity sú cielené, Saška vie aj vždy povedať prečo robíme, čo robíme, čo tým sledujeme a čo nemáme robiť..takže tak 🙂
hodina trvá 60 minút, na začiatku sa vždy budí macko..je tam taký plyšový macko, spinká v takom košíku a hovorí sa mu taká kratučká básnička, aby sme ho všetci spolu zobudili (deti majú tento rituál vždy a vedia, že sa začína hodina). potom sa väčšinou cvičí kolo, kolo, mlynské, klasika, všetci za ruky a spievame, tancujeme..potom sa to rôzne obmieňa, ďalšie aktivity, závisí aj od veku dieťaťa - ak by si napísala, aké máš staré dieťa, napíšem Ti bližšie, čo sme v tom veku robili..ale rôzne básničky hovoríme, k tomu sú kratučké jednoduché "choreografie", ak sú deti ešte veľmi malé, samozrejme to za nich viac-menej robia maminky, väčšie detičky sa krásne chytajú.veľa sa robí s pesničkami spievankovo. niekedy sa zas rozdajú pastelky a deti majú čmárať, potom priliepame nejaké aplikácie a pod..závisí fakt od veku, ale saška to prispôsobuje aj ročnému obdobiu, niekedy robí bubliny z bublifuku a deti ich chytajú, a tak..sú aj aktivity také, že sa deťom rozdajú hudobné nástroje a robí sa rytmizácia...fakt je toho veľa..deti sa učia robiť úklony, prešľapovať z nohy na nohu, skákať...všetko v podstate na hudbu a vždy sa upozorní, na čo si treba dať pozor, ako dieťa usmerniť..alebo sa používajú aj fitlopty, ako kedy...potom je vždy dráha..klasika, rôzne stanovištia, chodenie po nízkej lavičke, prekračovanie, podliezanie...potom sa "prší"..to už je v podstate záver hodiny, pesnička prší prší, všetci do kruhu držíme takú plachtu a spievame, na konci deti vlezú pod plachtu a maminy ju dvíhajú hore-dole, deti sa jašia..potom sa uspáva macko, tiež pesničkou...hotovo 🙂 ak ťa ešte niečo zaujíma, kľudne sa opýtaj.
My sme boli dnes a vlastne to prebehlo tak,ako pisala cattca.len,tvoja je vo veku mojhi 3-4roky,tak tam su maminy mimo,teda ako sedia v miestnosti,ale nie,priamo pri detickach. Ja som mala vynimku,lebo maly by bezo mna necvicil.az na,zaver sa pripojili mamy-s tou plachtou a tie cvicenia na,tych stanovistiach.
mne aj malemu sa paci aj joga,aj toto,preto som to synovi vystriedala. Joga je trochu menej hlucna a miestami pokojnejsia.
ja to asi budem,striedat 🙂) a neskor pripojim aj dceru. Pred nami sice bola skupina deticiek vo veku mojej dcery (okolo tych 20m),ale moja miluje vodu,tak este pojdeme na plavanue na,jar a od jesene by sme sli na,taketo volaco. 🙂)
😀 ja so starsim chodim teraz tie stredy - teda od vcera, boli sme vyskusat,lebo ku saske sme chodili do jeho 2 rokov a 2 mesiacov a potom sme mali prestavku..tak teraz zaciname odznova 🙂 a s mladsim chodim od 5 mesiacov, takze sme v Rafaeli pečení-varení 🙂
Ahojte mamicky ...... Chcem sa vas spytat neake tanecne kruzky pre 4 rocne dievcatko s dobrou cenou pretoze som nezamestnana takze je to zlozite dakujem za tipy 🙂
My chodime na detsku jogu ( trosku pokojnejsie) a zacneme od bud.tyzdna s baby balance -,raz sme,boli na,ukazkovej hodine a to bolo take zas dynamickejsie.
a viem,ze sa robia kurzy plavania i pre starsie deticky,len moj ma s vodou problem..