Nemate niekto skusenost s kurzom nemciny v BA pre tak male dietko? Zijeme za hranicami v Rakusku a pred tym, ako dam malu do Rakuskej skolky by som chcela, aby rozumela zakladnym prikazom, nech nechyti blok. Dakujem za vsetky tipy 🙂
Moja trojročná teraz chodí a je to formou hry. Kreslia slniečko- východ slnka=ráno takže povieme guten morgen a tak 🙂
@liavan presne tak nejako hravou formou si to predstavujem, ako pise rudkocam. Moja mala je socialny bojko, ma respekt z novych ludi, takze pre nu vseobecne bude nastup do skolky tazky. Ucitelky su rakusanky, ked na nu spustia po nemecky a nebude im rozumiet, nemusi to dobre znasat..
@sara22 Blok môže chytiť rovnako na kurze, ako v škôlke (veľa ľudí, všetci od nej niečo chcú, rovnaký princíp). Tiež žijeme v zahraniči a hovorím - ani nebudeš vedieť ako, a dostane sa do toho. Dokonca rýchlejšie ako by si to zvládla ty sama. Kurz v tomto prípade nebude vôbec efektívny, lebo to, že si budú kresliť slniečko a povedia si pritom "Guten morgen", ju jednoznačne nepripraví na to, čo ju čaká v rakúskom kolektíve (v prípade, že tam bude nemčina ozaj prevažovať).
Pokiaľ to však berieš tak, že máte čas, nudíte sa doma, a chceš malú prihlásiť na nejaký krúžok,a do toho si hrozne entuziastická, že nastúpi do rakúskej škôlky, tak vám stačí aj to kreslenie so základnými slovíčkami 🙂 Ale moc si od toho z jazykovej stránky nesľubuj, takéto malé deti sa učia jazyk inak ako veľké, čo dokážu jazyky diferencovať. Na to, aby sa na ňu ozaj niečo chytilo, museli by sa tam napr. hrať a rozprávať o všetkom čisto len v nemčine s človekom, ktorý by to viedol. To by efekt malo.
Neskusala si nemecké pesničky s farbami,číslami a tvarmi napríklad,či odtiaľ nepochytí niečo.Myslím,že na YouTube je aj fíha tralalala po nemecky.Ja púšťam mojim babám anglické pesničky a vedia rátať do 10,farby aj tvary,a majú 2,4r.
@liavan mne ide o to,aby ked na nu vybehne ucitelka v rakuskej skolke po nemecky,nezacala pizerat ako puk. Vidim jej reakcie v obchode,ked sa jej niekto nemecky hovoriaci prihovori,takze si viem predstavit,ako bude reagovat,ked ostane s cudzimi ludmi,ktorym ani nerozumie a ktorych rec bude pre nu uplne neznama.. na kurze,ktory vedie slovenka,je predsalen ine to,ze moze na nu hovorit aj po slovensky,ked je treba. V skolke sa to neda..
🙂 To vážne? Netreba jej žiadny kurz, malá sa veľmi rýchlo naučí, čo treba. A ak bývate blízko za hranicami, tak tam v škôlkach často hovoria viac po slovensky, než po nemecky.
A len tak mimochodom - fakt by ma zaujímalo, ako si taký jazykový kurz nemeckých pojmov pre 2ročné deti predstavuješ 😀