Ahojte, kupili sme vonkajsi bazen, taky nafukovaci, ale dost velky. Osobne si myslim ze by bolo dobre mat aj solarny ohrev vody, ale MM hovori ze je to blbost. Mate niekto skusenost o kolko zhruba zohreje vodu, resp. ci sa to fakt oplati? Samozrejme bazen este nemame vonku, snad o mesiac pri takomto pocasi uz to riskneme. Mame na zakrytie solarnu plachtu, ale nemyslim si, ze ta vela pomoze. Dakujem za vsetky nazory.
@katkaseiner
@aristka my máme tú solárnu plachtu a je to super! 🙂 naozaj ohraje vodu aj keď vždy je vrelá z vrchu a studená zo spodu, ale keď sa to premieša je akurát fajn! 🙂 takže ja odporúčam na 100% solárnu plachtu
my mame aj solarnu plachtu a aj ohrev vody ... ale mame bazen zapusteny v zemi ... podla mna na nafukovaci bazen co je polozeny na zemi ti ohrev netreba a uplne postaci solarna plachta 🙂
@katkaseiner my mame solarny ohrev a je to super vec voda sa krasne rychlo zohreje
@aristka, @mimi1127,@maznacik007, @trish31 dakujem, tak skusime tuto sezonu bez ohrevu. Kupili sme aj taky uplne mini bazen pre krpatu, tak aj v tom sa budeme macat...tam bude ale tepla voda 🙂
My sme pouzivali tiez solarnu plachtu niekolko rokov, vcelku to fungovalo fajn, ale kedze sme mali bazen cca 9 kubikovy, trvalo to strasne dlho, ky msa to ohrialo. teraz sme presli na ohrev cez klasicke slnecne kolektory a vysledok je uplne fantasticky. montovli nam ho priamo zo ziaru chlapi (mame ziarske kolektory, nie cinske). tusim tito www.hanzelsolar.com
V porovnani so solarnou plachtou je to drahsie samozrejme, ale vysledok stoji za to. 😉
Mi mame solarnu plachtu aj solarny ohrev 180*80 a manzel to zapojil cez filtraciu ale voda je len 28 C povedal mi ze je prietok cez filtraciu 117l/min a nestaci to zohriat vodu.Kamaratka ma ohrev cez hadicu a obycajnim cerpadlo o prietoku 3500l/h a ma stale teplu vodu 30 C.Bud je to o tom aka je tepla voda v bazene? kolko stupnov?Pre koho ako?
@katkaseiner vieš čo aj my sme kúpili bazén a kúpila som aj solárnu plachtu,dala som na skúsenosť kolegyne,tá mal len plachtu a sama cez leto povedala,že tá voda sa rýchlo zohriala a ostala teplá,že to dobre drží až tak ,že sa sem tam nedalo ani do vody ísť lebo bola teplá moc,takže som sama zvedavá či to tak funguje ,ale nad solar.ohrevom absolútne nerozmýšľam,lebo sa nechcem osviežiť v teplej vode 🙂