Kúpele s deťmi Lúčivná verzus Horný Smokovec

sebastianmichal
12. máj 2020

Ahojte chcela by som poradit kde ist s detmi do kupelov? Lucivna alebo Horny Smokovec? Najme ma zaujima Smokovec ake subtam izby aj procedury a cenovo to ako vijde dakujem

vianne
4. jún 2020

Ak je to este aktualne, absolvovali sme so synom lucivnu aj Horny smokovec. Co sa tyka procedur, je pre mna top Lucivna, uzasny pristup, vela kvalitnych procedur, pekny areal...ubytovanie je niekolko kategorii, da sa cenovo vybrat , my sme mali najlacnejsie, sice mala ale dostatocna izbicka, sprcha bola na chodbe, ale dalo sa to prezit v pohode. Nevyhoda je, ze kupele su uplne mimo, bez auta problem dostat sa niekde, ale chodil autobus priamo z kupelov raz do tyzdna do popradu a samozrejme na vylety. Na druhu stranu Horny smokovec je priamo v tatrach, mensi arela aj ovela mensia kapacita, ale zasa v cene ubytovania som ako sprievodca mala aj 3xdenne stravu. Nepacilo sa mi malo procedur, plavanie je napriklad v hoteli belevue, treba dochadzat a platit zvlast. ale my sme si vynahradzali turistikou. Je to na zvazeni kazdeho. Ubytovacie cenniky si treba pytat priamo od kupelov, ceny s alisia hlavne v zavislosti od sezony.

sebastianmichal
autor
5. jún 2020

@vianne dakujem ti pekne mi sme uz boli v lucivnej preto sa pytam na horny smokovec a tam ake boli izby? V lucicnej ste asi boli v limba?

vianne
6. jún 2020

V lucivnej v Limbe na hornom poschodi 🙂 V Smokovci sme mali izbu v Smreku, tam boli s vlastnou kupelnou, na poschodi bola herna, malicka kuchynka, prat sme si davali do pracovne v Luci, s tymto som bola spokojna. Len vravim, ze procedury nam ovela viac vyhovovali v Lucivnej. My ideme tentoraz do Bardejova, tak som zvedava, co to bude do tretice.

sebastianmichal
autor
6. jún 2020

@vianne tak to napis ako je tam aj tam som zvazovala ist no neviem je to aj pre dospelých. A co presne ste mali za procedury iba?

vianne
7. jún 2020

@sebastianmichal bardejov ma aj liecebnu pre deti, ja som tentorat vyberala bardejov kvoli tomu, ze ja mam ochoreie pohyboveho aparatu a syn astmu, cize sme spolu, doteraz som chodila ako jeho sprievodca, tak som. Sama zvedava, ze ake to bude.
V hornom smokovci boli dobre cvicenia s rehabilitacnym, potom inhalacie ale iba nebulizatorom, a sauna. Do bazena bolo treba chodit do hotela vedla, a platit, co mi nevyhovovalo. Kedze doma chodime do sauny, aj inhalujeme, a caszo chodime do tatier, ten pobyt n3bol ziadnym prinosom. V Lucivnej je bazen k dispozicii, cvicenia tam boli 4 deti stale s rovnakym fyzioterapeutom, cize sa im venoval tri tyzdne a bolo vidno pokrok, synovi robili dobre aj cwlkove inhalacie a naucili ho preplachovat nos. Do Hornehi smokovca sme sli skor na dovolenku, chodili sme so synom vela po turistike. Ak by mal ist sam, tak jednoznacne Lucivna.

sebastianmichal
autor
7. jún 2020

@vianne a cenovo v tom hornom smokovci je ako prosim ta kedy idete do bardejova?

vianne
9. jún 2020

@sebastianmichal v hornom smokovci sme boli pred troma rokmi, nie som. Si uplne ista, zda sa mi ze nejak do 15 eur na den to bolo, ja som bola poiszovnou schvaleny sprievodca. Do bardejova mame termin od 18.8.

daruskak
19. apr 2021

@vianne dobrý deň, ak sa môžem spýtať, ako sa vám páčilo v tom Bardejove? V Lucivnej som tiež bola a povedala by som na ňu to čo vy, ale zaujima ma ten Bardejov, že čo je lepšie pre dieťa. Chcela by som skúsiť dcéru poslať samotnú, ale váham.

vianne
20. apr 2021

@daruskak ja som v Bardejove bola spolu so synom. Ubytovaný sme boli v Mieri, kde sú deti s doprovodom. Procedúry super, prostredie je nádherné. Prichádzali sme do styku aj s deťmi z ubytovne bez doprovodu. Bohužiaľ, bolo to cez prázdniny a bola som svedkom niekoľkých škaredých incidentov niektorých detí,ktoré som konkrétne aj ja riešila s personálom. Mala som rozhovor s vedúcou pani lekárkou, ktorá konštatovala, že v lete mavaju deti,ktorým rodičia doslova zaplatia celý pobyt,a sú absolútne drzé a nwvychovane. Išlo o pár jedincov, ale bohužiaľ dokázali za dva dni zničiť napríklad inhalacne zariadenie pre celé kúpele, vďaka nim sme nemohli túto procedúru absolvovať. Bola som dosť šokovaná. Ja osobne by som tam syna v lete nenechala samého, on je presne taká povaha, na ktorej sa budú takéto indivíduá vrsit. Inak musím personál veľmi pochváliť snažili sa veci riešiť, neprispôsobiví decká aj izolovali, aj trestali, ale evidentne im to bolo jedno. Ostatným deťom sa skvelo venovali, boli veľmi príjemní a ustretovi. Osobné obdivujem, že to tak s takými hajzlikmi zvládajú, ja by som to asi vytrieskala dorastu 😄Viem že niektoré deti dokonca poslali domov. Myslím, že cez rok zrejme takéto problémy nemajú, ide o prázdninových zaplatených klientov. Veľa detí si to tam chválili. Za mňa, ak poslať dieťa samé, určite nie cez prázdniny.

vianne
20. apr 2021

@daruskak ešte k proceduram, boli výborné, dobre naplánované, veľmi pomohli. Strava bola chutná, deťom varili aj podľa diéty, hladný nebol. Len sem tam.som.cosi dokupila. Priamo v areáli je napríklad predajnícka s pečivom, a domácimi výrobkami akonsyry,klobásky a pod. Tam sme sem tam nakúpili. Plánujeme sa do Bardejova budúci rok vrátiť, ale ja to beriem zároveň ako dovolenku, a chodím spolu so synom.

daruskak
20. apr 2021

@vianne ďakujem moc za vysvetlenie, asi ten Bardejov skúsime. Uprimne, tiez s tym mam problem aby isla sama, ale doma mám este maleho syna a platit plnu penziu za všetkých je pre nás nereálne. Cez poistovnu sa nedá, my dvaja sme papierovo uplne zdravý 🙃😉. Ale ďakujem za radu 🙂

vianne
20. apr 2021

@daruskak ja som chodila so synom do 6 rokov ako sprievod. Ale kvôli tomu som.sa nedostala do kúpeľov so sebou. Bardejov bol jediný, kde sa dala riešiť synovia astma a moja reuma. Zatiaľ sme boli najspokojnejší. Ale ak ho budem dávať samého neskôr možno zvážim aj tu Lučivná znova.

r3b3ka
22. apr 2021

@daruskak Zdravím 🙂 Ak by ste chceli poslať dcérku do kúpeľov samú, zvažovala by som najmä Lučivnú, (hovorim to ako pacient, tam na liečení viac krat, este nie som mamicka :D ), bola som tam aj s rodičmi, či v zimnom období alebo prelom máj / jún, tak aj sama, v júni/júli, velmi mi to vyhovovalo byt tam samej, na jednej strane ma dieta urcite aj oddych od rodicov (to urcite prospeje, najma pokial je na vas velmi naviazana, ale zalezi aj na veku, zvykne si na vacsiu samostatnost a na urcitej strane aj zodpovednost 🙂 ) deti bez sprievodu su ubytovane v LD LIMBA (2 - 7 posteľové izby, spolocne WC a sprchy), od juna je otvorene druhe poschodie, kde su starsie deti (cca 13+), dovtedy celorocne iba 1., kde su vsetky vekove kategorie spolu, ale dievcenska strana je oddelena od chlapcenskej, a na izbach zvyknu byt deti z jednej vekovej kategorie (takze ziadne 7 rokov a 14 rokov na jednej izbe :D ). Sestricky / Bracekovia, zlati, staci ich pocuvat, ochotni detom pomoct, v lete su tam animatori, davaju na deti pozor a tym mensim robia program. 1x tyzdenne je vylet (popr. s zastavia aj v obchode aby si deti mohli dokupit nejake sladkosti / slanosti, lebo so stravou je to tam celkom biedne, pre deti bez sprievodu je samozrejme ina jedalen no aj kuchyna, v tej varia neviem preco ale horsie, vedia sa bez problemov prisposobit aj dietam, no to jedlo je celkom mizerne, preto sa chodi do tych obchodov :D ) no najviac je urcite zazitkov, dieta si najde mnoho novych kamartov, partiu, zvyknu potom spolu chciet chodit aj dalsie roky. PROBLEM ale ktory tento rok nastal...tento rok do Lucivnej zrazu neprimaju deti bez sprievodu, ja som si preto podala do Horneho Smokovca, ktore uz ma na cele skoro plno, preto treba kupele vybavovat skor, alebo aspon zavcasu zarezervovat termin, nam sa to podarilo 🙂 S Bardejovom skusenost nemam, ale moc sa mi nepaci ze tam su vlastne vsetky vekove kategorie (od 3 do 70). Ps. Budem rada ak by mi niekto odovzdal nejake ich skusenosti s HS 🙂 Pekny den.

vianne
22. apr 2021

@r3b3ka boli sme aj v hornom smokovci,boli sme ubytovaný so synom tuším dome smrek. Decká bez doprovodu boli v hlavnej budove, tuším dve poschodia sú tam. Jedáleň je tam spoločná, celkovo kúpele sú malé, za mňa procedúry oproti licivnej veľmi slabé. Napríklad do bazéna sa chodí do vedľajšieho hotela a zvlášť sa za to platí. Super na HS je že je priamo v Tatrách. Čo nám umožňovalo takmer dennú turistiku. Strava priemerná, v licivnej sa mi zdala lepšia 🙂 v Bardejove najchutnejšie a najbohatšia 🙂

kaci311
10. feb 2022

Chcela by som sa spýtať na všetky tri spomínané miesta , ako to funguje s vychádzkami, výletmi mimo areálu? Vieme si naplánovať program aj samé? Alebo len v areáli to čo máme v rámci pobytu? Prípadne je reálna návšteva v areáli?

sebastianmichal
autor
10. feb 2022

@kaci311 po skončení procedúr niekedy aj o 11 mate po všetkom si môžte ísť kde kolvek mimo areálu aj s naustevou ešte aj nausteva môže prikúpiť izbu a byť tam. Super pre výlety prejdete si krásne miesta.

daruskak
10. feb 2022

@kaci311 Lučivná už je bohužiaľ zmená, môžu tam detičky len v sprievode rodiča. Maju to tam prerobené na akesi ubytovne a netusim ci sa tam da ist vobec cez poisťovňu. Ponúkajú to ako pobyty. Veľké sklamanie z tohto štátu, ze to dovolil. Bardejov je úžasný, veľa zabavy v areáli aj mimo. Dcera ako 9 ročná zvladla pobyt sama, ale boli sme to tam popozerat a vedela by som si tam aj dovolenku s rodinou predstavit 😉

rexona111
18. júl 2022

Ahojte žienky poraďte mi kam ísť do kúpeľov s dvoma malimi deťmi v zime. Doktor nechava výber kúpeľov na mňa rozmýšľam nad Lučivnou a horným Smokovcom kde je lepšie ísť v zime kde je viac aktivít? Alebo dáka vnútorna herňa na hranie pre deti. Ďakujem za každé info

majuska88
3. feb 2023

Ahojte prosím chcela by som znova otvoriť túto tému, nevieme sa rozhodnúť kam so synom do kúpelov.

bjanka00
20. feb 2023

@majuska88 ahoj ja hladam pre dve deti a seba, dva roky dozadu sme boli v bardejove, nemam co vythnut.
Ale riesim ten tatransky vzduch. Vsetci traja mame vaznu poruchu imunity a dookola 11 mesiac z roka hlieny kasel zapaly dutin atd.
Nasla si nejake info?

svetielkooo
23. mar 2023

Dobrý deň chcem sa opýtať ako to tam funguje ? Čo sa dá robiť vo volnom case ? Sú tam niake bazény a aké sú ceny? Aké máte skúsenosti? A čo strava ? Boli ste spokojný

alenka1986
5. mar 2024

ahoj chcela by som trosku obnovit diskusiu. V lete ideme do Smreku, liecit sa bude 9 r dcera. Ja idem ako neschvaleny doprovod a beriem aj 2 r dceru. Prosim ta, vies mi povedat ci starsia dcera bude byvat s nami? A bude len odchadzat na aktivity? Alebo bude nonstop s detmi? Dakujem
@vianne

bibiiana
7. mar 2024

@alenka1986 dobry mozem.napisat spravu ?

alenka1986
8. mar 2024

@bibiiana jasnee

alica_z_lesa
29. júl 2024

Ahojte, dovolím si vstúpiť do vašej debaty. Dievčatá prosím vás dcéra (17 rokov) ide prvý krát do kúpeľov. Astma, alergie. Nevieme sa rozhodnúť medzi Smokovcom a Lúčivnou. Pomôžete nám? Ďakujem

alenka1986
29. júl 2024

@alica_z_lesa ahoj moj nazor zo zdravotneho hladiska je ist co najvyssie, cize Smokovec.

alica_z_lesa
29. júl 2024

@alenka1986 ďakujem 🙂