Ktoré postavy z obľubujú vaše deti - prvostupniari?

zelenystan
16. feb 2017

Ahojte. Chcem sa opýtať, čo teraz "beží" medzi deťmi na 1. stupni, čo sa týka knižiek. Ktoré postavy sú obľúbené u vašich detí? Chcem kúpiť darček krstňatám: tretiačka, druhák a chcem ísť do knižky, ale čo má "hodnotu" obsahovú. Neviem sa zorientovať, prosím poraďte. Ďakujem.

enka81
16. feb 2017

Môj syn je štvrták a jedine, čo okrem encyklopédií rád číta je Grázlik Gabo. Je to jeho obľúbená kniha snáď od konca druhého ročníka. Jedinú nevýhodu vidím v tom, že teraz prečíta knižku ,,na posedenie" a musím zháňať ďalšie.

ivana11155
16. feb 2017

Moja dcera tretiacka ma najradsej knihy od Gabriely Futovej, od nej su vyborne skoro vsetky, pozrite recenzie na martinus.sk a pre chlapca grazlik gabo alebo nieco od thomasa brezinu, napr.seria tigri tim, je aj od 7r aj od 9r.

nnjago
16. feb 2017

Grázlik Gabo

zitaje
16. feb 2017

No GrazlikGabo nie je zas nejaká hodnotná literatúra 😉
Ja odporúčam od Hawkingovcov Gregorove tajné výpravy do vesmíru, zábavné, napínavé a pritom poučné. Potom ešte Mimi a Liza, len si zisti, či to už nemajú.

zitaje
16. feb 2017

@zelenystan este Roald Dahl - asi hocičo 🙂 , alebo nejakú Astrid Lindgren, to je nestarnúca klasika.

belbel
16. feb 2017

@zelenystan dievčatku, R. Lagercrantz a E. Eriksson: Môj šťastný život + ďalšie diely zo série... pozri recenzie😉

hettinka
16. feb 2017

Roald Dahl, syn- štvrták ma prečítané úplne všetky knižky z jeho detskej tvorby ... pre dievčatko odporúčam Matilda, pre chlapca asi Kamoš Obor
okrem toho sme čítali Zošidlo, Grázlik Gabo, Denník malého bojka, Miles a Niles ... ale to je skôr také populárne, no nie moc kvalitná literatúra. Grázlika Gaba nám ani pani učiteľka veľmi neodporúčala, že s aj chlapci, ktorí sa tým inšpirujú ... no...
syn miluje aj knižky od D. Walliamsa, napr. toto http://www.martinus.sk/?uItem=217613
ale sú dosť hrubé a ak dieťa nezvykne veľa čítať, môže ho to aj odradiť (náš je knihomoľ)
Môže byť aj Astrid Lindgrenová a jej tvorba. Alebo Nesbo - Doktor Proktor (viac dielov je)

mne osobne sa páči Klára Jarunková - O psovi, ktorý mal chlapca
knihy od Hawkingovcov - Gregor... , to skor pre staršie deti, alebo malých "vedátorov"

janinah
16. feb 2017

seria Doktor Proktor