Kto holduje severskej chôdzi?

janasim
4. jan 2018

Ahoj zaujímali by ma vaše začiatky s týmto športom, dojmy, účinky na zdravie, hmotnosť, je tu niekto kto pravidelne chodí seversku chôdzu? Nikto nechce so mnou začať, že je to vraj pre dôchodkyne...

lussy211
4. jan 2018

Ahoj, nie je to len pre dôchodkyne je to pre všetkých.Je to perfektné na odbúranie stresu a celkové posilnenie tela , teda pri správnej technike.🙂Na chudnutie by som to asi moc neriešila ale môže byť že sa dá záleží od toho koľko km denne chceš prejsť🙂

janasim
autor
4. jan 2018

V sobotu idem na taky minikurz Nordic walkingu, naučiť sa správnu techniku, trpím na chrbát, mam vysunutu platnu, dúfam ze mi to pomôže a samozrejme aj nejaké kilečko dole by ma potešilo

dorottka
4. jan 2018

@janasim schudnes s tym, samozrejme, ak to budes robit pravidelne. Kazdym pravidelnym pohybom sa schudne, chodza je nam najprirodzenejsim a najucinnejsim typom pohybu, ma blahodarne ucinky na vacsinu svalov a aj chrbticu samozrejme. Nordic walking je posunuty o krok dalej a tym, ze efektivnejsie zapaja nielen ruky, ale aj celu vrchnu cast tela, ktoru pri beznej chodzi zanedbavame. Velmi to odporucam, nie je to pre dochodkyne, ja sa tomu tiez venujem a nedam na to dopustit.

janasim
autor
4. jan 2018

@dorottka len keď bývam na sídlisku, rozmýšľam kde si vybehnem s tými palicami

dorottka
4. jan 2018

@janasim ja chodim normalne aj po sidlisku, trebars ako vecernu prechadzku. Niektori ludia sice pokukuju, ale to je tak so vsetkym... neexistuje, aby ma to zastavilo 🙂

kmirkav
6. máj 2018

@janasim ahoj, walkujes este? Ja som tiež po mini kurze (včera) a kvôli chrbtici som šla do toho. Pociťuješ zmeny, hlavne čo sa týka chrbtice?

kmirkav
6. máj 2018

@dorottka ešte teba som sa chcela opýtať, či Nordic walking má dosah na celú chrbticu, či hlavne len krčnú?

dorottka
7. máj 2018

@kmirkav jasne, ze na celu, zapajas predsa vsetko. Ved skus urobit par krokov s pohybom ruk kludne aj bez palic a hned to ucitis, ze sa hybe cela chrbtica 🙂