Ahoj zaujímali by ma vaše začiatky s týmto športom, dojmy, účinky na zdravie, hmotnosť, je tu niekto kto pravidelne chodí seversku chôdzu? Nikto nechce so mnou začať, že je to vraj pre dôchodkyne...
V sobotu idem na taky minikurz Nordic walkingu, naučiť sa správnu techniku, trpím na chrbát, mam vysunutu platnu, dúfam ze mi to pomôže a samozrejme aj nejaké kilečko dole by ma potešilo
@janasim schudnes s tym, samozrejme, ak to budes robit pravidelne. Kazdym pravidelnym pohybom sa schudne, chodza je nam najprirodzenejsim a najucinnejsim typom pohybu, ma blahodarne ucinky na vacsinu svalov a aj chrbticu samozrejme. Nordic walking je posunuty o krok dalej a tym, ze efektivnejsie zapaja nielen ruky, ale aj celu vrchnu cast tela, ktoru pri beznej chodzi zanedbavame. Velmi to odporucam, nie je to pre dochodkyne, ja sa tomu tiez venujem a nedam na to dopustit.
Ahoj, nie je to len pre dôchodkyne je to pre všetkých.Je to perfektné na odbúranie stresu a celkové posilnenie tela , teda pri správnej technike.🙂Na chudnutie by som to asi moc neriešila ale môže byť že sa dá záleží od toho koľko km denne chceš prejsť🙂