Krúžok pre štvorročnú dcéru

14. aug 2021

Caute, podľa čoho vyberáte kruzky pre deti, keď si zatiaľ nevedia vybrat sami?
Dcéra bude mat 4 roky, nevzali ju do statnej skolky(kvôli kapacite), takze ju chcem prihlásiť aspoň na kruzok 2x tyzdenne, nech sa socializuje okrem pobytu s mladsim súrodencom.
Mám na vyber tanečnú buď moderne blizko nás, alebo “latino” s cestovaním. Z oboch stran jej boli dane do vienka tanečné geny.
Alebo ist do sportovo - tenisového krúžku s tým, že na profi tenisovú uroven finančne mat nebudeme(od 8 rokov tie náklady sú 400eur a vyššie za mesiac a asi budeme mat iné priority ako dávať ich do športu). Na tento šport by mala telesne predpoklady.
Nie som premotivovana matka, len chcem vybrat niečo, čo by ju bavilo😺

bluka2
14. aug 2021

Však vyskúšaj ísť na skúšobnú hodinu na všetky 3 možnosti a uvidíš, čo sa bude jej a vám najviac páčiť

bluka2
14. aug 2021

V takom veku vyberám podľa toho, kde sa bude najlepšie cítiť, prípadne podľa sympatii k ľuďom, s ktorými tam bude tráviť čas

autor
14. aug 2021

@bluka2 už sme boli v maji na tom latino na skúšobnej hodine. Mne povedala, že sa jej pacilo, mužovi, že sa jej nepacilo. Ona je autentická, nehovori, čo chceme počuť, tak nechapem, prečo obom hovorila niečo iné. Bol to kruzok bez rodicov, čiže keď som tam bola, tak sa pekne zapájala, keď som sa vytratila, tak sa postavila do kúta a už sa len pozerala, čiže zrejme jedna hodina je pre ňu na aklimatizáciu malo, aby sa otukala.. tá Corona+neschopnosť mestskej časti zabezpecit miesta v škôlkach majú potom aj takéto dopady na deti, že nie sú zvyknute niekde zostať bez rodicov.
Ešte by som jej mohla zaplatit skúšobný mesiac na dvoch krúžkoch, len to mi už príde na take male dieťa veľa, aby niekam chodila 4x tyzdenne..

janinah
15. aug 2021

Čo máš najbližšie k domu.,..

evkamotka
15. aug 2021

@janinah suhlasim. Je mala, uplne to staci, zatancuje si. Syn ma o mesiac 4r, celkom som v obraze. A bude to aj za dazda, poladovice.... Nech nedochadza
Ten tenis by som vylucila ak vopred vies, ze jej to za par tokov zrusis kvoli cene

fiafia
15. aug 2021

Ma 4, to najbližšie k domu

bluka2
15. aug 2021

V tomto prípade fakt to najbližšie k tomu alebo kľudne aj oboje tie tance alebo tanec + tenis, nech si zvykne na cudziu spoločnosť

whatever1
16. aug 2021

Čo takto súkromná škôlka na pár hodín denne? V školke má viac rôznorodých aktivít. Na krúžku sa hrať nebude, tam bude trénovať tu istu aktivitu, ktorá ju môže rýchlo omrziet. Ja by som dala dieťa na krúžok až keď by sa samo pytalo, nie na slepo triafat, čo by ho mohlo asi baviť, keď ani samo nevie a je mu to jedno.

kvetinka75
16. aug 2021

skúsila by som asi tanečnú a uvidím časom či sa chytí alebo nie. Tenis by som skúsila asi až keď bude väčšia. A čo že nebude profík. Nemôže mať krúžok len tak pre radosť, ak by ju to bavilo? Moja dcéra chodila na krasokorčulovanie. Z klubu nikto nebol taký dobrý aby nejako prerazil. Ale deti mali z toho radosť, abavilo ich to. Keď na to ľudia mali, tak tam deti chodili. Možno ju bude baviť len tak hrať tenis a nie nejako súťažne s výziami olympiady a pod. Hlavne aby mali pohyb, nejaký režim a boli k niečomu vedené. Nie len tak doma sedieť, pred TV, PC a nudiť sa.

fiffinkaa
16. aug 2021

Skôr súkromná škôlka buď poldenna alebo aspoň 3 krát do týždňa, 4 ročné dieťa je už veľké, aby bolo doma, potrebuje socializáciu, kolektív, vhodné aktivity pre rozvoj,.naučiť sa pravidlá, atd..neprídete mi premotivovana..