Krúžok pre prírodovedne orientované 10 ročné dieťa

zuzuzu3
17. sep 2020

Ahojte, dcérka (10 rokov) miluje prírodovedu, biológiu, chémiu... . Má naozaj veľké znalosti a pamäť ako slon. Robí projekty, prednáša deťom v škole ... Chcela by som, aby sa ďalej vzdelávala, ale bohužiaľ ponuka krúžkov v tejto oblasti je žalostne malá. Na ich škole (bývame 30 km od BA) biologický krúžok nieje. Minulý rok bol aspoň chemický, kam veľmi rada chodila s oveľa staršími deťmi, ale tento rok ani ten nebude :( Neviete náhodou o nejakej možnosti vedeckého krúžku, prednáškach, alebo súkromných hodinách v okolí BA, ktorých by sa mohla zúčastniť ? Nemám problém ju voziť aj do BA. Ďakujem pekne za odpovede.

meluela
17. sep 2020

pokial viem tak v prirodovednom muzeu bol taky nejaky kruzok:https://www.snm.sk/?prirodovedne-muzeum-podujatia&clano... a tiez mozno aj astronomicky kruzok by ju mohol zaujimat .. ci uz tam v muzeu alebo aj v petrzalke je nejaky dalsi

zuzuzu3
autor
17. sep 2020

@meluela Ďakujem, skúsim im napísať a spýtať sa 🙂

zitaje
17. sep 2020

@zuzuzu3 v prírodovednom múzeu robia veľmi fajn krúžok, a existuje krúžok aj v zoo, skúste sa informovať priamo na ich stránke, dcéra tam chodila pred pár rokmi. Potom v DNV Sovule, ale to je asi skôr pre menšie deti.

zuzuzu3
autor
17. sep 2020

@zitaje ďakujem pekne 🙂 V tej zoo bola raz aj v tábore, ale je to pre malé deti a len také základy. Uvitala by som niečo pre staršie deti, niečo vedeckejšie a zložitejšie. V tom múzeu sa opýtam, ďakujem pekne🙂

medeaa
18. sep 2020

@zuzuzu3 Prirodovedne muzeum, ako pisali baby. Ja som iba chcela vyjadrit obdiv tvojej dcerke, vzdy som si zelala, aby moje dieta malo zaujem o taketo veci, ale jasne, ze ho/ju budem lubit aj ked bude futbalista 😂😁.

behulka
18. sep 2020

@zuzuzu3 odporúčam korešpondenčné semináre, dieťa rieši úlohy síce doma, ale má veľku podporu, dostáva kvalitnú a povzbudzujúcu spätnú väzbu od organizátorov. Raz za pol roka sa organizujú viac dňové sústredenia, niekde majú stretnutia aj raz za mesiac cez víkend, kde má možnosť stretnúť sa s deťmi s podobnými záujmami, zanietenými vysokoškolákmi a pedagógmi (v momentálnej situácií je to v online forme).
Tuto je pár tipov:
CH+Bio+F+M:
https://labak.net/
Matika
https://www.sezam.sk/
Fyzika
https://www.pikofyz.sk/

zitaje
18. sep 2020

@behulka aká škoda, že moje dieťa nie je na korešpondenciu, toto sú podľa mňa skvelé tipy. Zvlášť v našej situácii by to bolo super...

behulka
18. sep 2020

@zitaje možno ten labák by ju zaujal , tam stačil krátky popis k fotkám

zuzuzu3
autor
18. sep 2020

@behulka jeej super typy, ďakujem krásne, o tom labaku som už niečo počula, tak to idem hneď pozrieť 🙂

mimikas
29. máj 2023

@zuzuzu3 ahoj, prosím ťa, našla si nejaký krúžok? Ja márne hľadal nieco pre syna na štýl Biológie, ktorú on úplne miluje ale nevien nič nájsť.

zuzuzu3
autor
30. máj 2023

@mimikas nie, bohužiaľ sme nenašli, dcéra robí rôzne olympiády, a vzdeláva sa sama 🙂