Korčule 2v1- skúsenosti

zlatkale
16. nov 2014

Chceme kupit synovi nove korcule. Na trhu su aj take 2 v 1, s vymenitelnou listou. Na zimu nasadite nôž a v lete sa vymeni za kolieska. Ake mate s nimi skusenosti, oplati sa to kupit? Kde a aka znacka je najlepsia? Syn ma 7 rokov, a korculovat este nevie na ziadnych. par pokusov bolo, no bal sa.

Dakujem za vase odpovede

jankatrnka1
16. nov 2014

ahoj, ak mozem poradit nekupuj take, viem ze je to lacnejsie ale skor by som kupila posuvne korculky, aj na lad aj na kolieska, predavala som ich a bolo dost reklamacii, je to z plastu lame sa to a ani tie srobky co drzia noze nedrzia dobre

kengurica
16. nov 2014

@zlatkale Ja suhlasim s @jankatrnka1. Radsej kup dvojo, a posuvne-viacvelkostne. Uvazovala som nad takymi, ale manzel ma hned zrusil, ze nech nad tym ani nerozmyslam. Je hokejista, a ledva som ho ukecala na posuvne. Tie 2v1 su otrasne, labilne, oproti pevnym nozom, aj voci topanke mal velke vyhrady. Ta co je na nich, je typicka "koliskova" a na korcule na lad suhlasi jednine s "kanadovou" pevnou topankou, kde je noha dobre fixovana. Nastastie sme take nasli aj 3-velkostne, posuvne (posuva sa spicka).
A vacsinou tieto 2v1 mavaju take "menej kvalitne znacky".

zlatkale
autor
16. nov 2014

@kengurica a kde ste ich nasli , tie s posuvnou spickou. Nemam cas behat po obchodoch, najlepsie je pre mna ak mi niekto povie kam presne mam ist alebo odkial ojednat 😀

zlatkale
autor
16. nov 2014

super, vdaka. uz aj presne vieme o ktore napiseme Ježiškovi 😀

mimiatomi
16. nov 2014
miriamkac
16. nov 2014

Pridám názor:
najlepšie korčule sú naozaj každé samostatne a tak isto aj neposuvné s pevným číslovaním. Ako tu bolo spomínané hokejistické pre chlapcov sú s pevnou topánkou a šnúrovaním (dievčenské klasické "kraso" korčule tiež s pevnou topánkou a šnúrovaním).
Pri výbere korčúľ treba zobrať do úvahy niekoľko aspektov: ako často bude dieťa na nich stáť, akým spôsobom budú využívané /hokejisa, rekreačné korčuľovanie/ a samozrejme aj cena.
Čo sa týka kombinovaných korčúľ všetko má svoje "pre a proti" a len ako predajca môžem napísať, že zatiaľ reklamácie na kombinované korčule neboli, lebo na rekreačné korčuľovanie ako aj zimné aj letné sú dostačujúce.

janinah
16. nov 2014

syn je hokejista a odporúčam klasiku,neposuvné,neplastové a kľudne z druhej ruky z bazara/ja nemám problém takto kúpiť aj predať nám už malé/...v 7.r. začínať je trochu neskoro,no ale dá sa....menší by sa zrejme bál menej a dobré je,ak dieťa učí tréner nielen rodič,sú možnosti,opýtaj sa u vás na zimnom štadione,väčšinou začínajú sezonu v septembri,ale dá s apridať aj neskôr

tomaskovamaminka
16. nov 2014

Hm nas ma korcule uz 2 roky. Ma take posuvne, ze mu rastu s nohou a teda aj na lad a aj na kolieska sa daju prerobit. Chodi korculovat hlavne na lad a aj 2x tyzdenne, tie kolieskove aaz tak sme nevyuzivali, chodniky nic moc a v okoli taka vhodna plocha ani velmi nie je:/ A ked sa dalo, tak radsej bicykel🙂 Ale sme s nimi spokojny, urcite by som ich kupila znova. Este aj mensi snad vyuzije, ked mu noha dorastie a bude mat zaujem. U nas sa chodi uz v skolke korculovat. A mame zn. Tempish. Ale minule som veru videla 1 dievcatko sa jej korculka nejako pokazila, nieco je odtial vypadlo, neviem ci sa zlomilo a mala zrazu velku topanku , nedala sa zmensit:/

katrinka8
17. nov 2014

My máme tiež tie posuvné na 3 veľkosti a 2 v 1 (značku neviem teraz narýchlo a sú u našich, tak ani nezistím). Zatiaľ dcérka využívala len kolieskové, a spokojní sme (aj ona 😀 ) Je tiež len taká rekreačná korčuliarka, má 4,5 roka takmer a zatiaľ sa len učí. V zime snáď vyskúša aj "ľadovú" verziu. Na rekreačné korčuľovanie takýto variant podľa mňa, stačí.

alexmar
4. sep 2018

s kombinovanymi korculami nemam moc dobre skusenosti. odporucam radsej kupit klasicke zimne. ja som si ich zaobstarala v intersporte za celkom dobru cenu takze to nevyslo az tak draho:
https://www.kuponyzdarma.sk/insportline-sk/

beky1813
4. sep 2018

@alexmar este aj toti tu spamujes? Ty si otravna