Ahojte. kupila som si obyčajné kolieskové korčule truli gretor ABCE je 7. no kolieska sa poriadne netočia... ked po nich prejdem rukou tak sa skoro vôbec netočia, musím použiť silu... čo s tým? dakujem za každú radu... (okrem tých, že som si mala kúpiť iné drahé korčule) dakujem z
@siusinocka ja mam drahe korcule fila s abec7. Ked rukou po kolieskach krutim tiez nejdu na volnobeh a nekrutia sa o 106. Ale ked si ich obujem na drahe idu perfektne.
Uz si v tych svojich bola korculovat?
pokial su nove, a netocia sa volne, podla moznosti vratit
ak sa uz nedaju vratit, skus rozobrat kolieska/vycistit /naolejovat
Kup si silikonovy olej v spreji, kolieska odmontuj, poloz na novinovy papier a do lozisiek nastriekaj olej. Nechaj chvilu stiect do vnutra, potom chyt koliesko v lozicku a potoc, nech sa olej roztecie vo vnutri loziska. Postup mozes viackrat opakovat. Daju sa vybrat aj samotne loziska z kolieska, ale to je uz trosku narocnejsie. Ja som svoje korcule roky olejovala tymto jednoduchsim sposobom a kolieska sa tocia uno-nuno 🙂.
@siusinocka . Ty si tie korcule neskusala v obchode? Podla toho co pises su chybne od vyroby, ja by som ich reklamovala hoci boli lacne musia sa predsa tocit a co ja viem najlacnejsie korcule stoja od 30eur a to je tiez peniaz. Ale musis pocitat aj tak s tym ze ti nevydrzia tolko co drahsie. Ja mam Fila Abec 7 tiez a idu bezchybne. Boli sice drahsie ale aj keby nie nenechala by som tak.
@siusinocka no, s tým už teraz nič, je potrebné kúpiť kvalitnejšie. Spravidla práve kolieska sú najdrahšie na korčuliach. Takže môžeš si kúpiť nové kvalitnejšie kolieska, príp. ložiská, len nebuď prekvapená, že budú drahšie ako tie korčule komplet. Netuším akú inú radu očakávaš. Ešte ich môžeš hodiť do skrine a tváriť sa, že si vlastne nič nekúpila.
ABEC ložiská nie sú dobré, preto ti veľmi nejdú, skús ich ísť vrátiť, a pozrieť korčule s ložiskami SG 7, ešte lepšie SG9