Ahojte, mám doma už skoro 7 mesačnú slečnu a chcela by som s nou začať plávať. Je už vhodný čas oboznámiť ju z vodou? Ako začať? Napíšte mi vaše skúsenosti. Ďakujem Mia
Ahoj,my sme zacali s plavanim,ked mala dcerka 8 mesiacov a lutujem,ze sme tak dlho vyckavali. Mala zboznuje vodu ale hlavne jej to pomohlo vo vyvoji motoriky. My sme totiz meskali za detickami,kedze mala je hypotonicka,ale tak teraz uz sme zajedno s rovesnikmi. A ako bonus,odkedy chidime plavat,tak sme uz nemali sople.
Takze ja len odporucam! Ale samozrejme plavanie v specializovanom plaveckom centre a pod dohladom odbornika. Na normalne kupko by so s malou este urcite nesla.
Ahoj, my sme zacali od pol roka a zdalo sa mi to idealne aj ked je pravda , ze mladsie deti sa menej brania a skor sa dokazu uvolnit napr. na chrbatiku. Ale kazde babo je ine. Malej sa velmi pacilo, nemala ziadne problemy ani s uskami ani ockami , co som sa celkom obavala zo zaciatku.
akurát dnes večer na STV 2 bol o tom celý dokument, skús pozrieť archív
My sme chodili na plavenie babatiek od 4 mesiacov a malemu sa to pacilo, no on mal rad kupanie od narodenia no kazde dieta je ine
So synom sme chodili plavat od 4 mesiacov do 1. roka. Potom uz sa nechcel ponarat a ja som bola tehotna. Dceru som ale ucila rovnakym kuskom ako syna, bola velmi sikovna aj bez kurzu. 🙂 No a po rokoch... minule leto som sa rozhodla ze ich idem ucit plavat, kedze som nazdatnejsi plavec v rodine 😀 Syn odmietal pocuvat, nechcelo sa mu... dcera nadsena. V septembri /mala este 7 rokov/ som ju zapisala na plavanie, syn /9r/ sa odrazu chcel pridat. Spociatku mu to islo ovela horsie ako jej, mal strach. Ale nakoniec vsetko prekonal a obaja plavaju pekne. 🙂 Nuz ale prvy start - plavanie babatiek na to asi nemalo ziadny vplyv.
Plavanie, clapkanie sa vo vode je skvele, ale ta voda... Dcera mala pocas celeho plaveckeho kurzu mocove problemy a s unikmi zotrvava doteraz, aj ked uz su 4 mesiace od skoncenia kurzu. ☹
Cim skor. Plaveme od 4m. A vidim ako starsie co len teraz zacinaju reaguju,a cim neskor tym horsie
my sme začali s plávaním ako 7 mesačný, a plávame doteraz každú sobotu a to už má môj syn 5 rokov. Zvykol si na to, že vždy v sobotu chodíme plávať a baví ho to, keď vynecháme, že niečo máme, alebo je chorý tak už mu to potom chýba a stále sa pýta kedy pôjde plávať.
7 mesiacov je uz aj neskoro. do pol roka vedia deti plavak akoby automaticky, pamataju si to z obdobia v brusku. cim skor treba zacat.
mi sme zacali od 6m plavat vo vanickach apotom v bazene a musim povedat super, strach z vody zmyzol rychlo dokonca teraz ked ideme na plavaren kazdy chvali ako nasa mala zvlada vodu sice sama este neplave ale uz vie ciastocne techniku ako plavat. vrelo odporucam. da sa na plavajuce deti od 4m chodit ked si babo drzi hlavicku
My plávame od 5 mesiacov. V podstate môžete začať ak dieťa pekne drží hlavičku to je veľmi dôležité. A odborná pomoc pri plávaní je na nezaplatenie. Kurzy sú síce predražené, ale najmä ak má dieťatko nejaký problém treba ísť do toho 🙂 A myslím že do nejakých 7-8 mesiacov detičky nemajú problém s ponáraním, potom už je to horšie.
moja Elisa zacala ako 3 mesacna, teraz ma 17 mesiacov...stale chodime. vodu miluje od narodenia, ani v malej vanicke sme nekupali dlho, lebo spliachala tak, ze som pol hodinu potom upratovala kupelnu. chodime do plaveckeho centra na to urceneho, ale aj na normalny bazen uz chodime cca od 10 mesiacov. chori, ani soplavi, ani s ocami, ani s usami problemy sme nemali.
tiez sme zacali s plavanim malej ako 5mesacnej.. Teraz ma 9 mesiacov, uzasne sa ponara, plavanim sa to neda este nazvat, ale neboji sa.... horsie je to asi s nami maminami... ja sa ponorit bez zapchateho nosa nemozem a oci otvorim pod vodou jedine s potapacskymi okuliarmi... zial v takomto veku toho uz vela nenarobim, ale snazim sa aspon o to, aby to bolo lahsie pre dcerku. Uz sme s plavanim chceli aj skoncit (zacala som totiz pracovat a je to casovo trosku narocnejsie) ale ked som videla ako sa tesi vode, bazenu, aka je sikovna tak pokracujeme.
my sme boli prvý krát ked mal 8mesiacov veeľmi sa mu páčilo.A budeme už chodievať stále 🙂
Ano, ale odporucala by som len bazen vylucne na to urceny, kde sa dodrziava prisna hygiena a kde nepouzivaju chlor, lebo ten je pre detsku pokozku velmi agresivny. Inak v takom veku sa o plavanie este neda hovorit, dieta je schopne plavat v pravom zmysle slova okolo 3 rokov.