ahojte mamičky,
Kedy ste svoje deti postavili prvýkrát na ľad? Kedy ste ich učili korčuľovať? Učili ste ich sami, ci ste mali trénera?
Syn má 5 rokov, tak uvažujem, ci už je čas začať. Manžel tvrdí, ze to je priskoro.
Korčuľovať? Tak 3,5 roka a lietal ako drak. Ale moje dieťa je pohybovo veľmi zdatne
Predskolaci už bežne korculuju, takze nie je priskoro. Kúp normálne korčule na ľad a daj ho na kurz
Povedz mužovi že 5 ročne decka už sú na hokejovej pripravke a dávno korcukuju, už sa učia dávať prihrávky
Urcite to nie je skoro. Moja bude mat 3 roky v decembri a cely tento tyzden chodia zo skolky na kurz. v pondelok stala na lade 1x v zivote, vcera uz par sekund dokazala stat normalne na lade aj bez tej brankovej opory. dnes sa uz urcite aj sama pohne na lade. deti sa ucia cokolvek velmi rychlo.
Od 3r zacali cca. Potom aj na lad
Syn mal 4 roky 2 mesiace kedy išiel na kurz a potom každý víkend s ním muž chodil na ľad, má 5 rokov a budúci týždeň začíname zas s korčuľovaním 😊
@mamamasama
@pribinak
@petulda333
@kris_tin257 ďakujem, tak idem popozerať kurzy.
@matkahelka to je super. Majú aj inštruktora, ci ich učia učiteľky zo škôlky? Prilby a korčule ste zabezpečovali vy rodičia?
Majú tam 2 lektorov, korčule a prilby sa dajú požičať na zimáku, prípadne priniesť vlastné 😊
cez víkend sa chystáme s najmenšou - 4-ročnou prvý raz 🙂 Minulý rok ešte na jej nohu korčule neboli a kačičky sme nechceli.
od 3 rokov deti v pohode zvladaju korcule aj lyze. treba instruktora alebo zdatneho rodica, ktory ten sport ovlada, urcite prilbu. na klziskach zvyknu mat take pomocky, aby sa ich drzali. na zaciatok je fajn, ak idu s tym a ked ziskaju trosku sebavedomia, mozu skusat bez
Dcéra korčuľuje na kolieskach od 4, na ľade od 5,5 .. syn stal na ľade prvýkrát ako 3 ročný, už sa vie korčuľovať sám, a zapája sa do tréningového procesu. ... Ale záleží od šikovnosti dieťaťa ...
V skolke ako 4 ci 5 rocne mali kurz korculovania, 5 rokov urcite nie je skoro.
cca od 4 rokov, učil manžel.
My sme isli na kurz v Pezinku 6 ročna ale boli tam aj mladaie deti
My sme učili syna od 4 rokov a rýchlo sa naučil. Aj na kolieskových vie ale na lade ho to baví viac🙂
Jasne, ze maju instruktorov. ucitelky su len ako dozor na suchu, na lad pristup nemaju. na 6 deti jeden instruktor. prilby aj korcule pozicali oni. u nas bol problem, lebo dcera ma len 23 chodidlo a take korcule nemali, tak hrozilo, ze kvoli tomu nepojde, ale nakoniec mi v nedelu vecer volala ucitelka zo skolky, ze jej volali zo stadionu, ze sa im podarilo zohnat aj taketo malicke. nam ucitelky robia aj videa kazdy den, tak kazdy rodic vidi, ako dieta napreduje.
naši od 3 rokov... korčule, lyže, bicykel👍
od 3 rokov a 3 mesiacov stali na ladovych korculiach. zo zaciatku sme ucili my, potom v skolke mali normalne kurz korculovania, 2 tyzdne tam kazdy den chodili. tam mali instruktorov.
korcule a prilba bola povinna, to riesili rodicia
nasi maju 6 a 8 a na lade este nestali. minuly rok prvy krat na lyziach, v lete na kolieskovych korculiach :D ale ja som sa na lade nikdy nenaucila korculovat, takze ja ich to zial nenaucim. ano, sme viac intelektualne orientovani, viac turistika, bicykel ako toto
Môj tínedžer je športové drevo, ale korčuľovať sa naučil sám ako štvorročný 🙂 kúpili sme korčule, vyšli na ľad, nikto ho nič neučil, skrátka to išlo tak nejak samé. Korčuľuje aktívne s kamošmi dodnes, lebo inak zvládne max túru, bicykel a plávanie. Určite treba čím skôr dať, lebo menšie deti sa ľahšie spamätajú z nejakých pádov atď., nemyslím len fyzicky ale aj psychicky, teraz by sa už hanbil učiť sa pred kamošmi 🙂
V 3 na kolieskových. Do mesiaca mu to už naozaj šlo. V 4 ľad, ale tam zatiaľ len s tučniačikom. Čím skôr tým lepšie.Učila som sama. Sme športová rodina