Kedy je vhodný čas dať dieťa na krúžky?

saska124
29. dec 2012

Ahojte maminy...
Potrebujem radu,nasa mala bude mat za tri mesiace tri roky a chela by som aby sa niecomu venovala,len neviem ako na to.
Je nato este malinka alebo ju mam na nieco prihlasit? Sama neviem,ci ju mam dat na nejake kreslenie alebo tancovanie,v kazdom pripade by bolo asi fajn,keby niekde vybila tu nadbytocnu energiu.....🙂)))...len ju zase nechem do niecoho nutit.

mummy01
29. dec 2012

No nasa zacala chodit na tanecnu a anglictinu ako 6 rocna.Tvoja sa mi zda este dost malinka,mojho 3 rocneho si teda neviem predstavit ze by chodil na kruzok....

sandorkak
29. dec 2012

saska, tiez mam trojrocnu a tiez by som rada s niecim zacala hlavne preto, ze by nam vsetkym dobre padlo mat nejaky program popoludni. som pripravena tiez "tancovat" ako bude treba 🙂

janinah
29. dec 2012

pôjde do škôlky? tam niečo bude,napr. tančeky,flauta,kreslenie...na taký krúžok,že ju niekde budeš vodiť,je ešte maličká,nesústredí sa,škoda peňazí,má to čas

zuzanockamt
29. dec 2012

podla mna je este dost mala ... napr. aj kruzky v skolke su az od 4 rokov

baklik
29. dec 2012

su predsa "kruzky", ktore navstevuju aj maminy s detmi - napr. plavanie, hudobna skola yamaha, anglictina hravou formou pre male deti. decka maju zmenu, su medzi rovesnikmi, aj mamina ma zmenu. ja s malym chodim a ked vidim, ze ma z toho radost, ze je medzi detmi, ma zmenu a aj mne den rychlejsie ubehne. ja hovorim - preco nie? ty musis poznat, co by sa jej pacilo, a ak si si nie ista, tak vyskusaj podla vlastneho uvazenia. nasmu malemu sa najviac paci na fitloptach, vyblazni sa tam, maminy si pokecaju a hned je veselsie...
kamaratka chodila s 3r. dcerkou na tanecnu a ju to strasne bavilo 😉

sedem
29. dec 2012

ahoj, ja si myslim, ze takmer trojrocne dietatko uz smelo moze navstevovat nejaky kruzok, ale zalezi to samozrejme od dietatka, ci uz je pripravene, su deticky, ktore maju viac energie a nevedia, co s nou a takym to moze celkom pomoct, nehovoriac o tom, ze trojrocne dietatko uz urcite uvita spolocnost inych deticiek, ale samozrejme treba prisposobit vyber a narocnost kruzku jeho/jej zaujmom, mozno by som skusila najskor nejaku jednu hodinu na skusku zaplatit a az potom, ak by to drobca bavilo, tak zaplatit kurz...ja teraz tiez uvazujem nad tanecnom pre moje kocky, dokonca aj pre mensiu, ktora este nema ani dva rocky, pohybovo je velmi sikovna, ma vynikajuce priestorove videnie, po byte mi lieta ako strela, co nevie, co s energiou a hudbu a tanec ma rada, aj ked v jej prevedeni je to este take "medvedku daj labku" a "kolo kolo", ale to je jedno, hlavne, ze sa zabavi 🙂 A napr. na plavanie uz mozu chodit aj babatka 😉 Vzdy sa da najst nieco, ak sa chce a ak sa nechce, tak nenutit 😉 Ja som napriklad sklamana z ponuky skolky, vsetko je tam pre starsie deticky, pre drobcov nic ☹

karmelka77
29. dec 2012

mame rovnako stare deti a ja som to vyriesila tym ze som maleho dala do skolky sice zatial do sukromnej ale dala...chodi na pol dna a predstav si maju anglictinu a francuzstinu ale samozrejme hravou formou a dokonca tanecnu 1 x do tyzdna a sama ucitelka v skolke hovorila ze je prekvapena ze sa deti tak chytili ze nikto neveril ze taketo male deti mozu robit nieco organizovane ale ze to funguje, ale myslim ze ide hlavne o to ze to robia v skolke, kebyze ho dam niekde sameho myslim ze by to neslo...a dalsia vec mozes s nou chodit ty na rozne aktivity, aj ked mne to maly odmietal ked som tam bola s nim...v skolke si nedovoli🙂) cize bud vydrz este do skolky, alebo chodte niekam spolu ak mate tu moznost...minule som sa pytala jedneho co robi pre Laci Strike napr. ze od kolkych rokov beru deti a ze od 5 tich az:(( tiez povedal ze mali uz 4 rocneho ale nestihal...takze vsetko ma svoj cas a strasne zavisi od kazdeho dietata ndividualne a hlavne aj od tych co vedu tie kruzky ci vedia tak zaujat aby sa take male deti sustredili...🙂)

saskarisko
29. dec 2012

@saska124 - to zavisi od dietata. ak by mala ist na kruzok bez rodica, tak ci tam vydrzi, lebo predsa len je to novy kolektiv, a ako ten kolektiv zvlada. nemyslim si, ze je mala, lebo dieta je prisposobive, a ak je spolocenskejsie, tak je to pre neho len plus. moja ako 3-rocna slecna chodila na tanecnu pohybovku (vystupovat napr. nechcela), teraz ako 3,5 rocna slecna ma gymnastiku (uplne jednoduchu, len zaklady), a divadelnu improvizaciu. nic narocne, a oboje ju bavi. a neustale sa pyta na plavanie (to asi najskor az v lete), a lyzovanie (absolvuje s nami).

digysa
30. dec 2012

@saska124 Vrelo odporucam zacat plavanim. V prvom rade plavat by malo vediet kazde dieta, koli bezpecnosti a cim skorej zacnes, tym lepsie... Cize plavanie je jeden "kruzok" (sport), ktory mozes zacat uz od utleho veku...
Ak je to dievca, tak dalsi kruzok by bol asi tanec.... Tiez sme zacali, ked mala dcerka tri roky a stale v nom pokracujeme...
Taktiez me nacas hrali futbal....tu je oblubeny ako o chlapcov, tak i u dievcat....zial pri nom sme nezostali.
Zato sa venujeme tenisu, ktory sa snazim silno presadzovat nad ostatnymi kruzkami (kedze som sama tenistka) 🙂

Co, sa tyka kruzkov, ze dieta zavezies a potom prides pre neho, s tym by som ja vobec neratala....Je prilis mala. Som si ista, ze vsetky mimoskolske cinnosti v takomto veku budu vyzadovat pritomnost rodica.

mamavera
30. dec 2012

súhlasím s digysou, plávanie je super, ale s ostatným by som ešte chvíľu počkala a zistila, k čomu maličká inklinuje. Možno to je jasné už teraz - stále spieva, tancuje alebo kreslí, miluje pohyb, s tým ti pomôžu učiteľky v škôlke. Inak v predškolskom veku by som volila jeden, maximálne dva krúžky. Dieťa potrebuje aj čas, ktorý si organizuje samo, ak sa nedokáže aj samé pohrať, je niekde chyba. Teraz je tendencia vopchať deti do všetkého, čo sa naokolo deje - tenis, plávanie, spev, tanec, výtvarná, angličtina....tieto deti nie sú nejako extra šikovnejšie v týchto oblastiach od ostatných, ale už v piatich, šiestich rokoch majú psychické poruchy, lebo sú preťažené a mamičky ich tam často vodia len preto, aby sa mohli pred ostatnými pochváliť. Píšem z vlastnej skúsenosti, som učiteľka. Každé dieťatko je iné, verím, že nájdete niečo, čo ju bude baviť. 🙂

anuska74
30. dec 2012

záleží od dieťaťa, ak máš v okolí krúžok napr. tanečný a malý tam vydrží bez teba vyskúšaj, učiteka ti povie či sa zapája.
ale ja skôr odporúčam aby ste spolu napr. 1x do týždna niečo navštevovali a zapájali sa spolu, napr. aj to plávanie je fajn, to je dobre ked si dieťa zvykne na vodu.

dixie_chick
30. dec 2012

Ahoj, my sme na tom podobne ako @baklik . Naše deti sú mladšie ako je tvoja dcérka, ale už chodíme na krúžok pre ich vekovú kategóriu - je určený pre deti od 1,5 do 2 rokov. Majú tam aktivity prispôsobené ich schopnostiam, niečo sa naučia, sú medzi detmi a čas utečie rýchlejšie...určite odporúčam.

riverparkdanceschool
25. sep 2013

Začať s tancom je vhodné v každom veku. Čím skôr s Vašim dieťatkom začnete, tým lepšie urobíte preňho a jeho pohybové dispozície, či svalstvo a pohybovú pamäť. Príďte k nám na kurz Jazz detí, ktorý otvárame už budúci týždeň 23.9.2013 - 12.2.2014 , tento kurz bude prebiehať každý pondelok o 16:00 a každú stredu o 17:00. Viac infomácií o všetkých kurzoch pre malých aj veľkých z ponuky Riverpark Dance School na nasej stranke alebo mailom a telefonicky. Tešíme sa na Vás 🙂

00patuska00
17. jan 2017

moje obidve baby chodili od dvoch rokov na angličtinu helen doron. tiež sa moji rodičia čudovali, či som normálna, také malé deti na krúžky, čo z toho budú mať.... a napodiv, vôbec sa tam nenudili, dokázali sa sústrediť a bavili sa tam. nútiť, by som ich nenútila. staršia už má angličtinu aj v škôlke, ale na helen doron sa teší viac. 🙂
a teda päťročná už chodí aj na ľudovky do súboru a to ju tiež veľmi baví. 🙂
teraz vyzniem, že si cez deti riešim to to, čo som ja nemala a trochu je to pravda, ja som ako malá nechodila na žiadne krúžky a veruže mi to chýbalo potom.