Je dôležitý mimoškolský športový krúžok?

nelinka2009
1. okt 2017

Ahojte. Chcem sa spytat hlavne maminiek zakladoskolakov. Minuly rok dcerka nastupila so prveho rocnika a kedze je kazdy den do 16.00 v skole a domov prichadzame cca 17.00, potom este riesime ulohy... Nejak pravidelne dcerka nenavstevuje ziadny sportovy kruzok. Nestihalo by sa to. Je to podla vas chyba? Sportujeme cez vikendy, ale nijak specialne sa nicomu nevenujeme... Sem tam ideme na bicykle, inokedy ideme na plavaren.. V zime sanky... Ale nic pravidelne, uskodi jej to???

acer11
1. okt 2017

A v škole nemajú žiadny šp.krúžok?

ivec16
1. okt 2017

Ja som zacala hravat hadzanu ako 12 rocna ked uz som sa sama mohla presuvat po meste autobusom... myslim ze ma este cas, ak nema problem s nadvahou. My sme byvali vonku okrem toho kazdy den po skole, sme sa s kamaratmi vybehali. Skuste sa informovat ci maju nejake kruzky v ramci skoly, aby si ju tam nemusela vodit a by sapresunula len v ramci skoly. U nas tak bola gymnastika vytvarna dramaticky kruzok plavanie

nelinka2009
autor
1. okt 2017

V skoke mavaju... No je to len na papiery malokedy aj realne sportuju. Nadvahu nemame, aj ked sa neradime medzi najstihlejsich... No mala dost rada spi a vidim na nej, ze uz zo skoly ma dost... Po skole von uz ist nechce. Chodime peso do skoly cca pol hodka a aj domov peso.

ivec16
1. okt 2017

@nelinka2009 tak ju nechaj tento rok tak, predsalen je to nove prostredie kedze je prvacka... nech sa vklude zadaptuje zvykne na novy rezim... postupne sa poobzerate co by ju bavilo a pacilo sa jej...

dskjhfdlkdjhl
1. okt 2017

Moje deti mali od prveho rocnika vzdy nejaky sportovy "kruzok". Nieco mali v ramci druziny a potom aj mimo skoly. Nemyslim si, ze je to nutnost, ale moze to detom vela dat. Nie je to len o sporte, nauci to (ak je to kolektivny sport) aj k spolupraci, k zodpovednosti, ale toto sa samozrejme da rozvijat aj na inych, nielen sportovych, aktivitach. Ja som rada, ze obe deti sportuju a mrzelo by ma keby prestali. A mnohe deti idu z druziny az okolo tej stvrtej a na trening az potom.

slunce3
1. okt 2017

Vef aj v tej druzine sa hyby, teda nasi idu o 14:00 von a su tam min. Do 16:00 kym nieje nejaky lejak... tam sa ponahana,pobeha po preliezkach.. tiez nechodi na ziadny pohybovy, chcela kreativny a aj jej to velmi ide tak co, vyblbne sa v druzine,cez vikend, vecer pred spanim sa nahaname 45 min. S deckami po byte. 😂 ja ledva funim a leje pri tom zo mna a to sa flakam nie jak ona... neboj to staci,treba mat aj cas na nudenie,este maju cas, cely zivot budu pretazovane tie decka, nie jak my na zakladkr,ulohy hotove hned po hodine uz a dojst dom,hodit tasku a domou sa chodilo s prvou lampou.... nemali sme toho tak vela, ano mali sme viac pohybu ale aj v tej druzine pohu maju. Teda aspon u nas su furt vonku

nelinka2009
autor
1. okt 2017

@slunce3 dakujem si ma ukludnila. Dufam, ze ked bude trosku vacsia, tak k niecomu si snad najde cestu, budem sa ju snazit motivovat, ale twraz mi ta skola pride az az. A ano v druzine sa aj hybu, ale oni sa aj vela ucia. Nechodi na klasicku skolu, no ona je ten typ, ze ucenie je jej hobby a nic ine nepotrebuje. Len ten pohyb... To je hrozne tazke ju aj presvedcit, ze pod ideme na lezecku stenu... Ma to ako za trest zatial.

kofilka33
1. okt 2017

@nelinka2009 nemyslím si ,že je to chyba ,že nenavstevuje športový krúžok.Je ešte malinká a myslím,ze má tak akurát pohybu podľa toho čo píšeš.Teraz je dôležité venovať sa škole keď je prváčka ako ju zaťažovať nejakým krúžkom.Chodite domov o 17h.Co je už dosť neskoro,musi sa ešte pripraviť do školy a kedy by si oddýchla? Ja keď som bola malá som začala hrávať hádzanú až keď som bola 4 ročníku.Bavilo má to asi pol roka.Potom som zistila ,že šport nieje to pravé a začala som chodiť na výtvarný krúžok vo má bavilo až po 8 triedu .

pribinak
1. okt 2017

Nema kamosku, ze by spolu chodili tancovať, alebo proste nieco?
Šport je dolezity, ale zas na silu to nema zmysel

nelinka2009
autor
1. okt 2017

@pribinak kamosky ma spoluziacky a s tymi na sport nechce, zevraj jej staci hrat sa s nimi v skole...

pribinak
1. okt 2017

@nelinka2009 skúšala si ju nejak motivovať?

slunce3
1. okt 2017

@nelinka2009 aj moja 😂

nelinka2009
autor
1. okt 2017

@pribinak no najvacsia motivacia je novy petschpak a tymto snerom sa moc nechcem uberat... Velmi ju bavi ucenie, a v podstate som rada, ked som dnes zacala temu podme si pobehat a ponahanat sa, tak zmenila temu a chcela pisat diktat...

pribinak
1. okt 2017

@nelinka2009 no koniec. Ja keby poviem synovi, ze podme pisat diktát, tak bud zuteka z domu, alebo sa rozplače 😂

nelinka2009
autor
1. okt 2017

@slunce3 no aspon nirsme sami 😁😂

siska53
1. okt 2017

@nelinka2009
Nas sice chodi,ale napr.ja som nikdy na ziaden kruzok nechodila. Ja som.nechcela. Aj som skusala ako starsia,ale nejak to nevydrzalo..

Len jeden rok som chodila na volejbal. Ale az ako siedmacka.
Podla mna ani dcera nebude chodit. Nie je az tak spolocenska (po mne,mame a spol).
Chodili sme,kym boli mali,aby boli viac v kolektive aj takom organizovanom,tak sme chodili plavat a na cvicenie s detmi neskor. Ale nemyslim si,ze silou-mocu tlacit do nejakeho kruzku je nutne.

nelinka2009
autor
1. okt 2017

@pribinak ononkazde dieta tusim fakt na nieco... Len si myslim, ze aj ten pohyb je dolexoty a slecna teraz cita knihu v izbe... Mba z nej prosye porazi... Ono jej ani clovek nema co vytknut, lebo co ju mam trestat, ze sa chce ucit a ze cita encyklopediu??? Lenze aj ten pohyb aspon obcas, ale vzdy ma takto odrovna a je vebavene... Porazi ma z nej

dskjhfdlkdjhl
1. okt 2017

@nelinka2009 sotva Ti niekto rozumny napise, ze ak nebude mat sportovy kruzok, tak je to tragedia. Skor Ti moze niekto napisat, ake su vyhody a pozitiva toho, ze dieta sportuje. Ale nie sme vsetci rovnaki, ja jednoducho viem, ze moje deti bavia rozne sporty, preto take aktivity robia. Keby nechceli, tak ich k tomu nedotlacim, aj keby som neviem co robila. Robila si Ty nejaky sport? Ak nie, ublizilo Ti to? Ak ano, tak isto pozitiva poznas. Ja som robila a preto som rada, ze deti robia tiez, ale keby nechceli, nenutim.

nelinka2009
autor
1. okt 2017

@dskjhfdlkdjhl no nerobila, v podstate mi to ani nechybalo... Ale, mam taky pocit, ze ju o nieco ukracujem... Ale v podstate mas pravdu, je taka,ako ja a moj muz... 😁 s tym asi nic neurobim, len si myslim, ze aj sport by ju obohatil a otvorili by sa jej nove obzory... Ale adi to fakt nema vyznam ust hlavou proti muru...

dskjhfdlkdjhl
1. okt 2017

@nelinka2009 urcite by ju obohatil, aj napr. hra na flautu by ju obohatila, aj vytvarna-je tolko moznosti, aj milion by sa ich dalo vypisat. Otazka je, ci sa da robit vsetko, co ma obohati a ci nie je lepsie robit to, co ma bavi, byt v tom dobry a zazit uspech. Jednoducho, mna keby do niecoho nutili, tak to just robit nebudem. Niektore deti robia, co chcu rodicia a niektore nie. Za mna je lepsie, ked deti idu svojou cestou. Tiez som si naivne myslela, ze dcera bude robit ten isty sport, co ja, aj zacala, ale nebavilo ju to, nasla si nieco ine a chvilu ma to aj mrzelo, ale pochopila som, ze tade cesta nevedie.

sisaka
1. okt 2017

@nelinka2009 ja si myslím, že športový krúžok je dôležitý, viac než kedykoľvek predtým, dieťa by som ale do žiadneho nenútila, skôr by som hľadala niečo, čo by ju mohlo osloviť, čo by sama chcela. Spoločenské, či moderne tance, skauting, turisticky krúžok a pod. Viem, že dostať dievčatá von je náročnejšie ako chlapcov, nemá žiadnu kamosku v okoli, s ktorou by mohla vybehnúť na bicykel, ihrisko - preliezky, zahrať sa s loptou a pod? Cez vikendy skúste niečo vymyslieť vy rodičia, nech ho nepresedi dnu - sedí cely týždeň dosť v škole, treba to kompenzovať pohybom, koli správnemu vývinu tela.

slunce3
1. okt 2017

@nelinka2009 oprava vlastne uz 8r. Chyta sportovo ryby,kedze sme vsetci rybari ale to je taky sport ze viac sedis a zeries 😂 este tak na clne sa opalis,dostipu ta komare a, zas len zeries 😂 ale zas lepi sasom na nu ucta k prirode,sposnava druhy ryb, chodi na sutaze ked sa jej chce aj vyhrala aj z vytvarneho kruzku ma diplomi... ked ju to bavi,aj to je forma psychohygieny...

mamutka
1. okt 2017

@nelinka2009 naozaj chodíte pol hodinu ráno do skoly pešo a potom rovnako domov? To je predsa dosť. Môj syn je besny za pohybom, ale keby mal 5x do týždňa takto pešo chodiť, už by šport po skole nechcel. Hlavne, keď tie úlohy treba robiť. Ak cez víkendy plavate a pod., tak je to super, každý má proste rád niečo iné. Dnešné deti sa hýbu veľmi malo, ale dcérka podľa mňa s ohladom na čas a zaluby robí čo môže. Je ešte mala, potrebuje aj relax po škole

nelinka2009
autor
1. okt 2017

@sisaka tak to ano cez vikend to je bez debaty a v poho to musi byt... Bicykel inak zboznuje... Presli sme cele centrum mesta v lete na bikoch... Len proste tie tyzdne mi pridu takw, ze len v sedavej polohe a lezmo... Ale je fakt, ze ani ten cas nejak nieje odkedy je skola.

nelinka2009
autor
1. okt 2017

@mamutka ano chodine naschval sa priznam... Auto zoberie manzel do roboty a je to. Ale na tie cesty do skoly a zo skoly si ponwrne dobre zvykla a ideme za kazdeho pocasia... Len to su len prechadzky... Bicykel tiez len take ako prechadzka... Nerada sa hyba takym sposobom, ze kotrmelce, alebo vesanie,sa dolu hlavou na preliezky.. Neviem to ibak opisat no vidim, ze ibe deti s tym problem nemaju a viem, ze deti sa benaju porovnavat...

hettinka
1. okt 2017

@nelinka2009 my sme mali športový krúžok v rámci školy, v podstate niektoré dni syn nechodil do družiny, ale na futbalový krúžok, také nemáte?

Inak tiež len tak cez víkendy, v zime lyže (začal v 2. ročníku), v lete bicykel, plávanie a tak ... bežné činnosti. Strašne chcel chodiť na futbal, ale nedá sa to, cez týžden 2-3x tréningy, cez víkendy zápasy a to sa mi zdalo aj moc, nezvládali by sme to ... keby sa niekde dalo chodiť si tak 1x do týždna zakopať (bez tlaku na výkon a bez súťaží), to by som ho prihlásilo.
Dcéra od 2. triedy trénovala mažoretky, 2x do týždna chodila na hodinku, súťaže len občas, to sa ešte dalo stíhať.

katinka71
1. okt 2017

my mame dokonca od riaditelky skoly prikazom chodit do a z skoly peso,jedna cesta trva polhodinu,tiez od septembra zacal chodit do skoly,kruzky v skole nemaju,do druziny chodi 2x tyzdenne,na mimoskolske kruzky mame vyhradeny piatok vtedy sa zacina priprava na lyziarsku sezonu najskor sucha v telocvicni a potom uz ked sa da zasnezovat svah tak uz vonku, buducu sobotu sa mu zacne plavanie s vodnymi zachranarmi,tuto sobotu sme vyuzili jednorazovy kruzok strelbu z luku v lese,potom este jednorazove malovanie 2 h raz do mesiaca s akademickou maliarkou,

jantato
1. okt 2017

ahoj, moj je tretiak a zacal az teraz v auguste karate 2x do tyzdna, tiez sme stym mali problem ze kedy ale stale som chcela aby aspon niejaky sport zacal... v druhom sme tiez zvazovali ale som videla na nom ze ma dost zo skoly,tak som si povedala ze druhy necham tak a teraz sme zacali a je to v poho, vyhovuje mi ze len 2x do tyzdna to je a aj blizo domu....

kittykat22
1. okt 2017

@nelinka2009 spytaj sa dcery co by chcela. Chce vobec chodit na sport? Nechce spev alebo vytvarnu? Pokial nemate doma problem s nadvahou alebo obezitou tak nevidim dovod preco by musela nutne chodit na sport.

kateklaudia
1. okt 2017

U nás prváci ani nemajú veľmi krúžky vrámci školy a ani to od nich nevyžadujú, skôr nám prízvukujú, že ich nemáme zaťažovať. Samozrejme mnohý navštevujú mimo školy rôzne aktivity. Rodič vie najlepšie ako to dieťa zvláda... Naša má raz do týždňa ľudové tance, vtedy ju vyzdvihujem okolo 13.-tej, následne sa presúvame na krúžok. Inak je v družice do 16.-tej, domov prichádzame okolo 17.-tej.