Jazdenie na koni

julkaa_a
7. aug 2024

Dobrý podvečer,
chcela by som sa opýtať tých čo majú skúsenosti s koníkmi.
Mám 14, už od malička som mala rada zvieratká a koníky. Nuž teraz by som chcela aj jazdiť a starať sa o ne. Tu prichádza moja pointa - Je neskoro? Babka hovorí, že hej. Mama ma ignoruje a to aj ostatní ktorým poviem o mojom sne. Ak mi viete niekto nejako pomôcť tak ďakujem.🙏🏻

Julka 🙂

haley7897
7. aug 2024

@julkaa_a určite to nieje neskoro.

cristy
7. aug 2024

@julkaa_a ahoj, podľa mňa nie je neskoro, na koni bežne jazdia aj 60 ročný ľudia. Dcéra chodí do jazdeckej školy a normálne tam chodia aj dospelí, ktorý teraz začínajú jazdiť.

pribinak
7. aug 2024

Neskoro? Ale čosi….zacat jazdiť môžeš kedykoľvek…to nie je športová gymnastika

haley7897
7. aug 2024

Aby som to trochu rozvinula. Ja som zástanca toho aby deti začínali jazdiť v trochu neskoršom veku. Motať sa okolo koní a nechať sa povoziť je jedna vec, jazdiť druhá. A nieje to ako balet, ze treba začať asap. Podľa mňa je vhodné ak má dieťa nejakú fyzickú silu a kondíciu a je aj mentálne vyspelejsie. A 14 rokov určite nieje neskoro...

ukgirls
7. aug 2024

neskoro iste nieje otazne je ak ta mama vysmeje ako to chces financovat .. niekto dava zlavu ak si to tam odpracujes ale takych dnes vela nieje ..

ivka225
7. aug 2024

Kamoškina dcéra začala jazdiť v tvojom veku… Dnes má 26 rokov, licenciu trénerky a niekoľko pohárov za víťazstvo v pretekoch

katarinaba
7. aug 2024

A preco chces jazdit? Pre potesenie, alebo "karierne"? V podstate ani na jedno nie je neskoro, ale na to karierne treba vela penazi. Pre potesenie - ja som zacala jazdit ma koni ako 32 rocna, teraz mam 44. Jazdim pre svoje potesenie, pohyb, radost. Plnim si sny - najskor samotne jazdenie, tento rok sa mi podarila jazda po pusti a plavanie v mori. Dalsim cielom je safari na konoch. Uvidime, ci sa podari.
Kazdopadne, chod za svojimi snami, nenechaj sa odradit. Drzim palce.

julkaa_a
autor
8. aug 2024

@katarinaba Ahoj, určite by som chcela jazdiť len pre potešenie. Hlavne čo som čítala, že to je dobré na stavbu tela/chrbtice s ktorou mám problémy. Ďakujem 🙂)

katarinaba
8. aug 2024

@julkaa_a ano, jazda na koni nie je len sedenia a vozenie sa. Je to regulerny sport, velmi dobre vplyva prave na pohybovy aparat, drzanie a posilnenie tela. A mnohym zenam pomohol aj v otehotneni (kedze sa uvolnia a zaroven posilnia aj svaly panvoveho dna, i ked tebe je momentalne tat info na nic 🙂 ).
Vobec sa netrap vekom, ked ti to cas a financie, zacni jazdit teraz. A ked nie, kludne pockaj, ked uz budes dospela, zarabat a budes samostatna, neobmedzovana, stale mas dost casu zacat. Nikdy nie je neskoro.

maickamf
8. aug 2024

@julkaa_a nikdy nie je neskoro.
Kone bol moj detsky sen. Zial, neboli take moznosti niekam chodit ako teraz.
Dceru som v jej 7r prihlasila na kurz do jazd.skoly. Jazdi uz vyse 3r, vyskusala aj par westernovych sutazi a pred 2r som sa prihlasila aj ja, mam 35r a naucila som sa vsetko od zakladov.
Jazdime spolu a je to uzasne, o to viac, ze som si splnila moj sen a zdielam tie krasne chvile aj so svojou dcerou.
Takze smelo do toho. Nedaj sa odradit.
Sice je to financne drahsia zaluba,ale napr. za pomahanie maju decka jazdu zadarmo a pod.
Treba sa informovat niekde v mieste bydliska 😉