Hráte s deťmi didaktické hry?

julia1717
28. feb 2017

My napr. pexeso, tiež Meno,mesto zviera, vec rastlina, ale nič iné ma nenapadá. Inšpirujete ma,prosím?

sykorkauhliarka
28. feb 2017

nenapisala si vek..to je podstatne

alaguema
28. feb 2017

@julia1717 hrá Alias, Svet - otázky odpovede, Slovensko - otázky odpovede, rýmovačky - jeden povie slovo, ostatní hľadajú rým, doplňovačky (spolu vyskladáme jeden príbeh, každý povie slovo - veľmi zábavné a kreatívne), blábol - sranda, nákupný zoznam (podľa abecedy sa pridávajú jednotlivé položky do zoznamu, ktorý každý po pamäti opakuje - výborné na pamäť), Intuition (vopred odhaduješ výsledok hodu kockou, alebo otočenie kartou)

dai
28. feb 2017

@julia1717 tych hier je milion, len treba prisposobit veku a schopnostiam, ci zaujmom dietata... my hrame vela clovece - rozvija to v dietati schopnost vyrovnat sa s prehrou, komunikovat, cisla... hrame karty kde musia kombinovat , rozmyslat, pamaetat si, mame logico a k tomu karty prisposobene schopnostiam ( vesmir, telo, cinnosti, abstraktne pojmy, pocitanie etc. ...), puzzle roznej narocnosti, lego, aktivity, slovensko - otazky, odpovede, detske monopoly... mame hry pre hovoriace pero - pocitanie , hudobne, rocne obdobia etc. ...
ja mam 5 a 9 rocne deti - snazim sa hladat take veci ktore bavia oboch...

alaguema
28. feb 2017

@sykorkauhliarka keď už dávajú meno, mesto...tak asi už školáci, predškoláci

sykorkauhliarka
28. feb 2017

@alaguema skolak moze mat 7 ale aj 12

julia1717
autor
28. feb 2017

Vek - predškoláčik a mladší školský vek.

pribinak
28. feb 2017

@julia1717 skus napr hru doble, je to za par ecok v dracikovi, je to dobre na postreh a koncentraciu dietata. my sme hravali aj clovece, syn sa naucil fakt dobre pocitat, bavili ho aj detske monopoly

eliska13
28. feb 2017

@julia1717 hravame "obesenca "viete tu slovnu hru co sa hadaju pismenka, potom lodicky na kockovanom papieri, dobble je super, teraz sme kupili tu krabicku v Draciku su tam na vyber zvierata, svet, historia cena je 13 eur a super hra na postreh a vela sa z toho nauci
karty zolik, sedmu, kvarteto, pexeso
aj clovece u nas leti
syn ma 9 rokov ....este je fajn hra Kvadrillion tie rebusy tiez kupis v Draciku
zvykneme hravat taku slovnu hru, ze na ake pismeno konci slovo dalsi musi pokracovat slovom s tym pismenom
alebo si vybereme pismeno a pokusime sa vymysliet co najdlhsiu vetu napr.
tlsta teta Tereza telefonovala Tomasovi....

janci05
28. feb 2017

My sme sa hrávali napr. Hadáj kto? od Hasbro, ale sú aj iné varianty. Dieťa sa učí otazkami opisovať postavičky a rozširovať si tak slovnú zásobu.

slavka_gav
12. aug 2018

Ahojte, rada by som Vám predstavila nový detský herný klub zameraný na hranie spoločenských hier a riešenie hlavolamov pre deti od 7 rokov - BRATISLAVA. Okrem toho ponúkame aj zapožičanie hier - pre členov klubu zadarmo, pre nečlenov za veľmi priateľský poplatok. Všetky potrebné info a prihlášku nájdete tu: https://cbgameclub.webnode.sk/

Tešíme sa na nových detských členov 🙂