Hokejová výstroj pre najmenších

pasonavi
14. aug 2024

Ahojte,
nášho syna chceme nachystať na hokej.
Akú prvú hokejovú výstroj by ste mu odporúčali?
Na nete som hľadala mnohé možnosti.
Je dôležitá aj značka?
Je dobré kúpiť napr. naraz celý hokejový set a mám pokoj?
Myslím niečo také:
https://hokejeshop.sk/sk/detsky-set/5840-detsky...
Alebo mám mu kupovať veci postupne po jednom?
Objednať to online, alebo navštíviť s malým radšej kamennú predajnu a tam si vybrať?
Aké máte skúsenosti?

iwuskaaa
14. aug 2024

@pasonavi ahoj😊.
Najdôležitejšie sú korčule, na nich si dajte záležať. Tam určite treba kvalitnejšiu značku, napr. Bauer, CCM. Najlepšie je vyskúšať korčule v kamennom obchode.
Pre začiatočníka je táto výstroj (v linku) postačujúca 😊.
Pri staršom je tiež dôležitá hokejka 😊.
My máme doma pomaly 16 ročného hokejistu, na ľade je od svojich 3 rokov, tak máme skúsenosti až až 😁.
Ak niečo ešte, kľudne sa pýtaj😊

compra
14. aug 2024

@pasonavi Nas maly vsetko v klube dostal pozicane. Kompletnu vystroj vratane tasky a novych korcul. Po sezone vratil. Takze zisti si to najprv v klube ako funguju.

andreatytler
14. aug 2024

@pasonavi Ja by som zacala korculami a prilbou specialne na hokej a rukavicami (nemusia byt hokejove, ale hrube (lyziarske) aby chranili ruky pri pade a v pripade ze mu niekto prejde korculou po ruke kym bude na zemi. Co sa chranicov tyka, ja by som pockala co oporuci trener. Ak sa len bude ucit korculovat na zaciatok, tak tie chranice nie su potrebne a kym prejde k hokeju a bude potrebovat chranice, moze sa stat ze mu budu male.

jesenzima
14. aug 2024

Úplne súhlasím s @andreatytler .. naša začínala rovnako. Bez chranicov, v overale do snehu, prilbe a hrubých rukaviciach. Časom sme kúpili vystroj-set ... Tréner sám povedal, že na začiatok chrániče netreba, len kvalitné korčule...

andreatytler
15. aug 2024

@jesenzima Ano oteplovacky su skvele. Tym ze su take hrube dobre tlmia pady a dieta sa tak rychlo nepremoci, lebo zo zaciatku lezi na tom lade dost vela.

pasonavi
autor
15. aug 2024

Náš klub žiaľ výstroj nepožičiava, takže musíme kupovať a tiež chceme, aby to mal malý kvalitné. Asi predsa len kúpim ten set, ostáva ešte otázka, akú značku BAUER, či radšej CCM? https://hokejeshop.sk/sk/196-detsky-set ?? Ci je to úplne jedno? Kvalita je rovnaká?

pasonavi
autor
15. aug 2024

Lebo cenovo čo vidím, tak trošku vyššie je na tom BAUER.

jesenzima
15. aug 2024

@pasonavi my kupujeme Bauer ... Je to kvalitné, a hlavne na začiatku určite nepotrebuje výstroj ako do NHL 😉 Bude sa učiť korčuľovať, žiadne trieskanie o mantinel ...

petulda333
15. aug 2024

Kolko ma rokov? Moj syn prvu sezonu chodil v oteplovackach. Prilbu s kosikom a korcule sme pozicali. Do toho treba investovat. Vystroj ako taku,az ked budu robit aj s pukom a budes vediet,ze to robit chce

petulda333
15. aug 2024

A vystroj si kludne pozri aj cez bazos

veronikacernickova
15. aug 2024

Na začiatok by som výstroj určite kúpila cez bazoš, lebo neviete, či ho to bude baviť a ako dlho tam vydrží. Príp. sa treba popýtať aj ostatných rodičov v klube, určite si medzi sebou posúvajú veci, z ktorých deti vyrastú. Jedine korčule by som asi kúpila nové, aby sa prispôsobili nohe. Pre malé deti netreba nejaké drahé korčule, stačia základné verzie Bauer/CCM, aby sa naučili korčuľovať. Čo sa týka večnej dilemy Bauer vs. CCM - v prípade detí je to podľa mňa úplne jedno, my to priebežne obmieňame podľa toho, čo synovi sedí na postavu (vysoký + chudý).