Historický šerm - krúžok pre deti

22. jún 2023

Ahojte chodí niekomu dieťa na historický šerm? Zaujímala by ma cena a náklady spojené a tým. Syn má 14 a zaujalo ho to. Ďakujem pekne za každú radu.

pettsak
1. aug 2024

Ahoj!

Můj syn sice na historický šerm nechodí, ale sám jsem se o něj nedávno začal zajímat, tak mohu sdílet pár informací, které jsem zjistil. Obecně se cena a náklady mohou lišit v závislosti na místě a vybavení, které si zvolíte. Většinou budete potřebovat základní výbavu jako meč a ochranné vybavení, což může být zpočátku trochu investice.

Narazil jsem na blog https://www.5mfencing.com/video-navody/ , kde mají spoustu užitečných návodů, i když je zaměřený spíše na sportovní šerm. Myslím, že by vám mohl poskytnout dobrý přehled o tom, co je potřeba. V prvním videu je seznam základního vybavení, což by mohlo být užitečné pro základní orientaci.

Možná by bylo fajn se zeptat přímo v klubu nebo škole historického šermu, kam by váš syn chodil, protože ceny a potřeby se mohou lišit. Některé kluby mohou mít i vybavení k zapůjčení, což by mohlo snížit počáteční náklady. Hodně štěstí a snad se vašemu synovi bude šermování líbit!