Helen Doron Baby's Best Start od 3 mesiaca bábätka

baklik
15. mar 2012

Ahojte, má niekto z vás skúsenosti s kurzom Helen Doron Baby's Best Start pre bábätká od 3 mes. do 22 mes.?
Je tento kurz skutočne vhodný už pre pár mesačné bábätká? Viem si to predstaviť od cca 1,5 roka vyššie, ale pre niekoľko mesačné bábätká ani veľmi nie...
Budem rada za vaše akékoľvek postrehy pri využití tejto metódy pre bábätká od 3 mesiacov. Prípadne zoznamovali ste bábätko už v takomto nízkom veku s cudzím jazykom a malo to prínos? Ďakujem 🙂

weri1
15. mar 2012

tak já si neumím představit co by to mohlo mít za efekt? já jsem ráda, že syn začíná mluvit česky 🙂

sisaha
15. mar 2012

@baklik viem si predstavit, ze kurz od 3 mesiacov pre vyucbu anglictiny je vhodny iba pre toho, kto na tom zaraba, pripadne ak je rodina bilingvalna.. 3 mesacnemu dietatu je uplne jedno v akej reci sa mu prihovaras, jeho potreby su matka, dostatok mlieka, pozornost, neha, prijemny hlas, dobre naladení rodičia...
Ak cudziu rec, tak potom pravidelne od utleho veku, nema vyznam asi 2x do tyzdna na 45 minut...

benne
15. mar 2012

@baklik myslím, že taky raný balík nie je ktoviečo, pokial v tom nemieniš dieťa podporovať až do školského veku

baklik
autor
16. mar 2012

tak sa nikto nenajde, kto absolovoval tento kurz s babatkami v takom utlom veku???

mimave
26. mar 2012

baby ja s tym nemam sice skusenost, ale ak niektora budete chciet mam kupon na 10perc. zlavu na tento kurz, je platny len do 30.06tak treba rychlo vyuzit. nic za nho nechcem, len postu si cvaknete ak chcete napiste mi.

hanaflint
19. aug 2012

@baklik
Maminky, prinasim svou zkusenost. Navstevujeme tento program s Karolinkou od jejich 4 mesicu (momentalne ma 1 rok). Uvedomuji si vyhodu mluvit cizim jazykem - predevsim AJ - protoze jsem ji v praci uzivala na denni bazi. Ale netyka se to jen profesniho zivota. Dovednost ovladat svetovy jazyk otevira neskutecne moznosti. Precetla jsem si mnoho diskuzi, clanku a nazoru o Aj pro nejmensi. Existuji rovnez dohledatelne vyzkumy, kde se odbornici a psychologove schoduji na tom, ze cim drive se u deti s vyukou ciziho jazyka zacne, tim je to lepsi. Kriticke obdobi je do 7 let veku. V tomto obdobi jsou deti schopne ucit se cizi jazyk stejne jako materstinu v ramci prirozeneho vyvoje - vsechny vjemy tykajici se reci a jazyka jsou ukladany do stejne oblasti v mozku. I jazykovedci dokladaji, ze je vhodne s cizim jazykem vedle materstiny zacit co nejdrive, jak je to mozne. Baby's Best Start si s Karolinkou moc uzivame, u takto malych deti nejde samozrejme o "vyuku" - je to prijemne setkani, kdy si dite zvyka na ostatni deti, jsou mu zprostredkovany variabilni zvukove i obrazove vjemy, znakuje se prostrednictvim prirozenych gest a take se rozviji psychomotorika. Mam nacteno opravdu mnoho a tento kurz splnil ma ocekavani a potvrdil vse, co jsem nacetla. Predevsim je vsak pro me podstatne, ze si kurz uziva i Karolinka a bavi ji. Vzdy, kdyz si pripavujeme batuzek, tak se raduje. Hodlame pokracovat i v dalsich programech, protoze jsme opravdu spojene - obe dve, takze za me - ANO, doporucuji 🙂 - navic se blizi zari - budou jiste ukazkove hodiny, bezte si kurz vyzkouset a uvidite🙂

zuzik311
22. jan 2014

@hanaflint ahoj nepredáš materiály na helen doron best start? ak hej prosim IP

stela63
18. nov 2015

Ahojte, ja chodim na kurz s mojou 11 mesacnou dcerou. Aj mne sa to spociatku zdalo neuveritelne, ako by sa mohlo babatko, ktore este nevie poriadne hovorit chodit na kurz cudzieho jazyka,. Ale susedka mi dala vyborne referencie na Helen Doron baby´s best start a tak som sla na ukazkovu hodinu, pacilo sa mi a hoci to nieje lacny spas, skusila som to, pretoze jej deti tam chodia odmalicka a dnes / jeden ma 4 a druhy 8/ su v anglictine vyborny, ten starsi s nou nema ziaden problem v skole. Ide o to, ze dieta jazyka vnima, neuvedomuje si, ze je cudzi a takto hravo sa mu dostava do povedomia.. Ja urcite odporucam.

titinka1985
6. feb 2016

@stela63 Ahooj 🙂 mozem sa opytat na cenu kurzu kludne aj do IP vdaka krasne 🙂