Mali sme rodičko v škôlke a je taká možnosť že deti zapísať na krúžky. Konkrétne dva krúžky tanečná a výtvarná pre stredné triedy teda 4 ročne deti. Dvakrát mesačne by bol krúžok a platí sa zan 70 eur na pol roka.
Rozmýšľame nad tým doma, ja som navrhla na výtvarnú nech chodí syn lebo rád kreslí a určite s tým získa zručnosti čo využije aj neskôr v skole.
Manžel hovorí že nech chodí aj na tanečnú, poslednú dobu ho začalo baviť tancovanie na pesničky. Tak rozmýšľame čo si vybrať. Len tá suma keby chodil na obe 140 eur na pol roka je dosť vysoká cena.
No keď už chcete krúžok, zobrala by som syna na prvú hodinu a nech sa sám rozhodne, ktorý krúžok chce navštevovať.
Ja som počula prednášku uznávaného detského psychológa, hovoril, že deti v predškolskom veku žiadne krúžky nepotrebujú, takisto žiadne organizované hry za účelom podpory vývoja atď.... Potrebujú voľnú hru, behať, skákať bez účelu, byt špinavý na konci dňa.... A takisto netreba im všetok času vyplniť, je dobre, keď sa aj nudia, lebo to rozvíja kreativitu.
Takže nič sa nestane a určite o nič nepríde syn, keď na krúžky chodiť nebude, ak to finančne nemôžete dovoliť. Ak v budúcnosti bude sa chcieť venovať výtvarnému umeniu ci tancu, určite to osvojí aj bez návštevy krúžkov v predškolskom veku.
Ak ho to ale baví a chce chodiť, tak by som mu nechala voľbu výberu.
@monsterablue Toto maju chodiť profesionálne učiteľky z nejakej školy a ony budú učiť tie krúžky, preto tá cena
@bolarazjedna Neviem on sa tak ešte nevie rozhodnúť sa, keď sa ho opýtame povie že chce chodiť na krúžky.
Ja by som nedala. Podľa mňa takto malé deti nepotrebujú krúžky. Potrebujú čas na voľnú hru. Sú väčšinu dňa v škôlke, kde prevažná časť dňa je organizovaná. Nechajme im potom voľné poobedia.
Ja by som 4-rocne ešte tiež nedala a už vôbec nie za tú cenu... V škôlke sa dosť aj hýbe aj kreslí. Iné by bolo, ak na ňom vyslovene vidíte, že má talent, že to nesmierne miluje a má perspektívu, že v tom bude pokračovať, alebo ak niekto z vás rodičov je umelec alebo tanečník a chcete ho k tomu aj nejak profesionálnejšie viesť. Inak si myslím, že je to tiež zbytočne, ešte má na to čas ...
Dali sme... chodili obaja na skoro všetky... tanečný, futbal, zumbu, anglický 🙂 na všetko chceli, hlavne syn.
V akom čase sú krúžky? Ako dlho trvajú? Bývajú deti často choré, či zriedkavo?
My sme dali malú na angličtinu. Máme v Anglicku rodinu, tak hlavne preto. Kurzy sú 4x do mesiaca a platíme 16€/ mesačne.
Mali sme možnosť aj tanečnú, ale to mi prišlo zbytočné. Tancujú aj v školke.
70e za pol roka raz do týždňa je cena ani nie 4.50 za jedednu krúžkovú hodinu. Beriem 4 mesiace a 4 týždne. Mne to príde ako dobrá cena.
Ja by som skôr volila nejakú angličtinu alebo šport, niečo čo nemajú v rámci vyučovania.
Výtvarnú aj tanec majú určite.
U nas v skolke s ucitelkami v triede tie kresliace vysledky su na zaplakanie. Z kruzku hotovi umelci a este sa tam aj tesia.
Nie, nedala.Dieta má dosť po celom dni v škôlke a nie ešte krúžok.Ma ešte cas
Tak nech si vyberie on čo by viac chcel. Ja mám prvacku, od minulého roka chodí na folklor. Tento rok si v škole ešte vybrala aj angličtinu a výtvarný. Nechcela som ju dávať na toľko krúžkov ale zobronila že chce chodiť. Sama sa nahlásila učiteľke a doniesla papiere na podpis 🙈 výtvarná je ale na poukaz. Za aj sa platí 180€ za sk rok
Na vytvarnu a tanecnu by som dala, len ak by som videla, ze vyslovene tieto dve veci moje dieta extremne bavia.. inak len na anglictinu alebo konkretny sport..
My máme angličtinu za 180€ na rok, tam sme syna 4r dali, výtvarnú, to majú zo ZUŠ, takže tam bude podľa mňa dobrá cena, ale až pre predškolákov a ešte uvažujú urobiť nejaký športový, tam by som ho tiež dala. Angličtina 1 hodina 45 min, ja som tiež v škôlke už chodila na AJ a naučila som sa výborne. Aj športový je za mňa fajn, v zime sa aspoň vybláznia. Ak to dieťa baví, nevidím dôvod prečo nie. Prípadne v ZUŠ to možno bude lacnejšie, viem, že u nás na tanečnú berú už aj 4r, netere 5r sú vo folklórnom súbore napr.
Dala by som
1.po škôlke v zime tma, dážď, škaredo rovná sa nikto na ihrisku.
2.kreslenie neskutočne rozvíja jemnú motoriku čo pre skolkara je veľké plus. A zoznámi sa s rôznymi technikami aj takými, na ktoré v škôlke nie je priestor. Je úplne iné kresliť ceruzka mi a suchým pastelom, naučiť sa takú servítková techniku, áno 4 rôzne deti už to dokážu.
3.tanecna aj keď sa nezdá je občas pohybo viac ako šport ako taký. Bude mať pohyb naviac v zimnom období. Naučí sa držať telo a zlepší vnímanie rytmu. Čo je pre budúceho školáka tiež plus. Občasné vystúpenia pred publikom nie sú na škodu. A hlavne získa kamošov, kamošky aj mimo triedy kde chodí, to je tiež veľké plus.
Vychádzam z toho, že učiteľky sú profi ako si písala.
Zistila by som náplň hodín konkrétne a hurá do toho.
Nie. Dceru chcem na gymnastiku,mimo skolku. Chlapec si najde kruzky aj sam. Staci mat cas. Volno. Anglicky sa ucia doma. Sportuju von na preliezkach a bicykloch.. Tanec. No v tom ich nevidim. :D Mozno vas na to je. A tvori sa aj v skolke a my tvorime doma. 🙂
Dcera chodila najprv na tanecnu. Zo zaciatku chodila vela deti, nakoniec ostali 3 a to uz nechcela ani ona, ze ich je malo a nie je to taka sranda. Tak male dieta by som nezapisala na kruzok, kde musim platit na pol roka, lebo ono si to moze po mesiaci dvoch rozmysliet. Lenze presne toto je dovod, pre ktory chcu, aby sa to zaplatilo na pol roka, aby neboli stratovi a aby sa im to oplatilo.
Teraz zacaka chodit do prvej triedy, skola tiez poslala ponuku kruzkov. Ideme ju zapisat na vytvarnu/tvorenie. To ju bavi a povedala, ze chce. Ale teda tiez sa plati mesacne. Lenze u nas je to 39€ mesacne za 75min tyzdenne.
My mame klavir v skolke moje maju 4 a idu na prvy kruzok.Mali ma yber aj tenis ale to sa nik nenahlasil,tak sa neotvoril kruzok.Okrem toho pojdu na sezonne a to lyzovanie,a mozno aj plavanie,ale to skor nie.
Ja som dcérku prihlásila na výtvarnú a tanečnu. Uvidíme či sa jej bude páčiť a či bude spokojna. Ma 3,5 roka. Vyskúšame uvidíme 🙂
Nasi chodili od 3 rokov, ale na sport.
Za mna urcite ano. Ved vyskusajte a uvidite.
aj u nas v skolke bola moznost prihlasit na kruzok. ja som sa malej spytala ci chce chodit, povedala ze ano, tak som ju prihlasila, ked mi po polroku doma plakala, ze ona tam chodit nechce, tak som ju odhlasila a vybavene.
ja som ako 4rocna chodila na tanecnu a anglictinu. hodnotim to ako pozitivne rozhodnutie mojej rodiny 🙂
Moj maly chodil aj bude chodit na keramicky kruzok. Ale je to v ramci casu v skolke a je to podstatne lacnejsie nez to, co pises ty. Na kruzok mimo skolkoveho casu by som ho nedavala, on ma dost uz aj zo samotnej skolky.
Za taku sumu ani nahodou. U nas u predskolakov bol vyber Anj, a zo Zus chodili na Hv, VV a tanec pre deti. Moji mali len Anj, to bola ucitelka zo Zs. Vsade sa platilo par e/mesiac a hodina bola 1x/tyzden.
Ďakujem vám, no aj podľa mňa je to dosť peňazí. Ako máme na to keby malý strašne chcel chodiť, no rozmýšľame či tie peniaze dať na krúžok alebo niečo iné. Predsa je to veľká suma.
Ja som dala prvu dceru a idem dat aj teraz druhu v ramci skolky na tanecnu a spev. Chodia tam ucitelia zo ZUS. Pri prvej to bolo len tak, ze vsak nech chodi. Ale poviem Vam, nebyt toho, ze dva roky chodila v skolke spievat a tancovat, tak by asi teraz uz nechodila na spev na ZS, ale skor na nejaky sport. A mam doma pravidelnu vitazku Slavika a slusnu tanecnicu, ktora pokracuje v speve a tanci dalej. Nam to pomohlo a urcite odporucam. Velmi si v skolke ten spev a tanec osvojila.