Dá sa u vás v škole odhlásiť z krúžkovej činnosti?

ovaaa
18. feb 2017

Ahojte maminy, prosím o radu. Dá sa u Vas v škole odhlásiť z krúžkovej činnosti??
Syn je prvak, takze tento rok sme len tapali v kruzkoch..... Okrem Vv sme vybrali hrave doucovanie ale dost dlhu dobu ho nebaví.
Chodí nan 2x do týždňa a radsej by uprednostnil behanie s druzinou po vonku.
Syna som odhlasila oznamom tr.. ucitelke, ze ho odhlasujem z kruzku avsak bolo mi to zamietnute, ze na kruzok musi chodi cely rok podla sk.poriadku, kt. som ani nevidela. Tak teraz neviem aky ma vyznam ho tam tlacit pre spokojnost ucitelov.... Co stzm...da sa na to nejak odvolat.....pripadne zakony ???

vulka
18. feb 2017

No ak tam prestane chodiť, tak tam nebude. Učiteľka síce môže na Teba apelovať, aby tam chodil, keď sa prihlásil, ale inak Ťa nútiť nemôže. Škola dostáva podľa počtu žiakov v krúžku peniaze.

ovaaa
autor
18. feb 2017

@vulka problém je , že po škole ide priamo do družiny a ich triedna si ich vyzdvihuje, takze ucitelku nezaujima, ci tam chce ist alebo nie. Je prihlaseny, musi ist. Je to chore, skola sa stava biznisom. Buduci rok budem opatrna, kde ho prihlasim, ked je s tym taky problem. Deti ani rodicia nevedia odhadnut, ci ich dany kruzok , kt. spolu vyberu bude bavit a zvlast u prvaka, ked si to nevieme porovnat.

kysucania
18. feb 2017

odporucim napisat oficalnu ziadost asi nejako, ze ziadam, aby moj syn v druhom polroku nechodil do zaujmoveho kruzku xy a dorucit (lepsie postou ako osobne) veducemu kruzku(asi triedna ucitelka), riaditelovi skoly, pre istotu aj vychovavatelke, nech vie ze ma byt v druzine. Ak sa nic nebude diat, mate pravo sa obratit na Radu skoly kedze nebola Vasa ziadost riesena.

ovaaa
autor
18. feb 2017

@kysucania Oznam o ukonceni kruzku ku dnu...som odovzadala tr. ucitelke, kt. vedie kruzok. Ta ju posunula p. zastupkyni , kt. mi napisala, ze podla skolskeho poriadku nie je mozne zrusit kruzok ten trva cely rok. nevidela som skols. poriadok no napriek tomu je to chore.

ovaaa
autor
18. feb 2017

syn svoj nezaujem odovodnil tym, ze chce chodit s detmi z druziny von. Myslela som, ze tento kruzok bude prinosom ale bohuzial.

evittam
18. feb 2017

@ovaaa Ved kruzok rusit nemusia. Proste by som isla za riaditelkou. To co je toto-preco by teba alebo niekoho ineho mali do niecoho nutit?! Ja som len ustne triednej oznamila,ze nebude chodit na ten kruzok a vybavene.

kysucania
18. feb 2017

@ovaa kruzok sa zrusi ak nebude zapisanych minimum ziakov. je to na dlhsie, ale ak mate skutocne zaujem, lebo je to naozaj chore! obratte sa na mediatorku (bezplatne) ktora pomaha nielen ucitelom a je neskutocne mila! dolezite je, aby dieta netrpelo za nedostatok ziakov na kruzku alebo staznost maminy. pokuste sa o zmier, mediatorka Vam poradi ako na to. drzim palec.
http://www.zberstrachu.sk/wp-content/uploads/20...

veronikaszabova
18. feb 2017

Nas syn, tiez prvak, chodi v skole na pocitacovy kruzok. Niekedy ide, niekedy nie - ako sa mu chce, nikto ho nenuti. Ani triedna, ani druzinarka. By som sa nato pozrela, aby mi dieta nutili sa zucastnovat takych aktivit, o ktore nejavy zaujem.
Ak tam nechce chodit, nech tam len tak sedi, nech nepise, nezucastnuje sa diania - doslova "kto z koho" ;)

hettinka
19. feb 2017

@ovaaa no podla mna si na začiatku syna precenila, ked si mu hned naplánovala 3 popoludnia do týždna (VV + 2x hravé doučovanie). Asi to naozaj treba dobre premyslieť a nie hurá systém, nahlásiť prváka na tolko krúžkov, že sa nemá kedy pohrať.
Na druhej strane, dieťa by si malo zvykať na povinnosti, kedže si to sám vybral, tak nech tam pekne chodí do konca roka ... moje deti tiež špekulovali, ale dochodiť museli. Beriem to ako výchovný moment, lebo ešte v živote budú musieť prekonať iné veci, ktoré ich "nebudú baviť". Dcéra takto vymýšlala, že ju nebaví gitara, povedala som OK, na budúci rok chodiť nemusíš, ale mame zaplatené a školský rok dochodíš ... a nakoniec sa chytila, bola to len taká kríza a z tej gitary mala už aj absolventský koncert.

Pre školu to je naozaj komplikované, prestane chodiť jeden, potom druhý, krúžok sa rozpadne a ak to maju financované cez vzdelávacie poukazy, tak je s tým byrokracie že až, musia vracať peniaze, vedúci krúžkov maju podpísané dohody atď. ... nečudujem sa, že to ošetrili v školskom poriadku. Druhá vec je, že si ho doteraz nevidela. A je smutné, že sa on zaujímaš, až ked ty máš problém.
Skús pozrieť, väčšina skôl ma takéto dokumenty zavesené na svojej internetovej stránke, alebo jek nahliadnutiu u triednej učiteľky.

225lenka25
19. feb 2017

Neviem ako inde ale podľa osobnej skúsenosti u nás V škole keď jeden môj žiak nechcel po 3 mesiacoch chodiť na krúžok tak to povedal p. učiteľke a ona povedala, že v poriadku a nechodil tam. Tak možno závisí aj od vedúceho krúžku ako sa K tomu postaví.

ovaaa
autor
19. feb 2017

@hettinka to ze existuje nejaky vzdelavaci preukaz som sa dozvedela z jednej odpovedi tu mk inak som nemala ani sajnu, ze nieco take je. Skola nam ziadny preukaz podpisat nedala a ani nam ziaden nevydala. Vv zboznuje chodi tam rad bohuzial hrave ucenie mu nesadlo. Riesila som uz viac krat a nie zrazu.chcela som len vediet ci na inych skolach sa to da....nic viac

ovaaa
autor
19. feb 2017

ĎAKUJEM za Vaše názory , tému ukončujem.

gita17
19. feb 2017

vidim, ze temu ukoncujes, ale mna napadlo, ze by bolo dobre si s ucitelkou o tom osobne pohovorit. Oficialne ho odhlasit ocividne nechcu, lebo by mali birokraticke problemy s platenim kurzu koli preukazom. Cize kamen urazu su peniaze. Nevidim z ich strany ziaden dovod, preco by mali trvat na tom aby tam aj realne chodil. Cize podla mna ked sa neoficialne dohodnes s ucitelkou, tak by mala suhlasit s moznostou, ze dieta sice bude oficialne zapisane, ale chodit nebude. Ja si myslim, ze tento problem nastal, lebo si to riesila oficialne ziadostou, ine ti ani odpisat nemohli, ale teda ucitelka si ta mohla potom odchytit a dohodnut sa tebou. Mozno caka, ze ty za nou prides. Inak take tie riesenia co ti ponukali damy vyssie, ze nech decko protestne sedi na hodine a nic nerobi, to hadam nemoze nikto mysliet vazne, takto to vyhrocovat a decko traumatizovat neakym 'bojom' s autoritou

hettinka
19. feb 2017

@ovaaa na našej škole sa decká prihlásia a potom tam polovica nechodí ... ale nie sme ZŠ, takže tak
účasť sa vykazuje, ak by nejaký rodič bol zvedavý, či mu tam syn/dcéra chodí ... ale zatiaľ nikto zvedavý nebol.