Čo si myslíte o skákaní detí do mlák?

ciriklora
8. júl 2014

Mile mamicky, po povzbudeni jednou mamickou a po diskusii hadzanie kamienkov na smykacku som sa rozhodla spytat vas na nazor, co si myslite o skakani deti do mlak? Dovolite to detom? Vzdy, obcas, vobec? Do akych typov mlak, ci do vsetkych?Ake su vase zazitky? Skakali ste uz s nimi?atd...popripade pridruzena otazka: chodite von s detmi do dazda?dakujem

tova
9. júl 2014

neda sa to zovseobecnit. ak ideme k dr. alebo do skolky v cistom obleceni a maju gumaky tak pomaly prejst mlaku necham, ale aby sa nezaspinili.. ak je sa hraju pri dome , kde ich mozem hned prezliect, skacu kolko chcu ale nikdy sa nespinia ako prasiatka. myslim ze je to ina tema ako o smykackach kde niekomu mozu ublizit alebo znicit smykacku, mlaku neznicia a tiez nikomu neublizia

zutera
9. júl 2014

@ciriklora my jsme v mlakingu v podstatně na nejvyšší úrovni. Myslím že se tomto sportu může moje dcerka věnovat na profesionální úrovni. My totiž málo kdy skočime jen s mokrými botami, ale skaceme do kaluzi i po hlavě jak to jde.Už jen čekáme na zařazení tohoto sportu na olympiádě 😀 😀 😀

monicm
9. júl 2014

@ciriklora nás presne ako @tova ,ak sú v čistom,pomaly môžu prejsť,ak sme kúsok od baráku na prechádzke,či už ideme domov z obyčajného nákupu,tak môžu aj skákať,vyslovene blatové majú zakázané,ale inak,nech sa vybláznia 😀 a do dažda už nechodíme,ked boli v kočíku,tak sme chodili,teraz už nie,nakoľko len tak chodiť ich nebaví a ak im dovolím sa trochu blaznieť,tak sú mokrí do 10 minút aj tam,kde mokrí nemôžu byť 😀 😀 😀 😀

orlik4
9. júl 2014

@ciriklora ja rovno skombinujem temy. my hadzeme kamienky aj do mlaky 🙂 ak si nahodou zabudneme cizmicky, ked si myslim, ze bude sucho, a predsalen sa najde nejaka ta mlaka, tak si aspon zahadze. a mame rozdelenu velku vodu a malu vodu. cez malu vodu moze ist vzdy, cez velku len v gumakoch. a v dazdi je najlepsia hra. minule chcel ist von do burky, lebo sme mu predtym ukazovali cez okno blesky, a ked dosla dalsia burka, chcel ist von na blesky :D

k_a_j_k_a
9. júl 2014

@ciriklora u nas je to jednoduche. Ked maju gumaky, mozu 🙂 to znamena, ze cielene ich obleciem do dazda. Ale musim vtedy ratat s tym, ze vodu budem z gumakov vylievat 🙂 ked som bola na MD s detmi, neraz sme isli na prechadzku pocas dazda. heh, pamatam si za akych exotov sme byvali. Mnohokrat na nas tuzobne pozerali deti z vnutra tych detskych centier za obchodnym domom, kde boli najvacsie a najlepsie mlaky 🙂 pravdupovediac aj ja som sa obcas pridala 😀
teraz uz nie je tolko casu 😒

cairka
9. júl 2014

Keď ideme niekam - nákup, doktor, knižnica, tak nie, nedovolím. Keď ideme na prechádzku, má na sebe gumáky a gumené nohavice, tak nech si aj zapláva - to sa držíme v dostupnej vzdialenosti od domu a vieme sa ísť schovať kedykoľvek.

ichbinich
9. júl 2014

Mlaking praktizujem/e nasledovne: ak niekam ideme, tak maximalne prejst pomaly po mlake. Ak sme uz na ceste domov, nech si skace. No a o level vyssie je samozrejme, ked ma syn gate do blata a gumene cizmy, to nech si robi, co chce. Ale inak ob vedel byt mokry aj POD gumenym oblecenim do dazda 😅
Uz sa "tesim", ako to bude s dcerou, ta zasadne opakuje vsetko posynovi, a cim vacsia hovadina, o to lepsie. Ale zase, gumeneho oblecenia mam po synovi dost v kazdej velkosti 😉 😀

U nas pri ihrisku je jedna mlaka, co ma asi pod sebou studnu, tam je skoro vzdy voda... A ta samozrejme vsetky deti magicky pritahuje. Syn sa raz v nej hral a vozil sa po nej na BobbyCar auticku, az ho to prevratilo a do tej mlaky spadol. Chudak, ta hnusna spinava studena voda mu zasla okolo krku az po pas, vnutri po oblecenim, lebo tak blbo spadol... Chudaka som ho vytrepala hore, umyla najprv jeho, potom bobbycar a potom som hned dala vsetko prat. Ta mlaka straaasne smrdela. Ale nasledky to nezanechalo ziadne, pri najblizsej prilezitosti uz do nej zase chodil 😀

siska53
9. júl 2014

@ciriklora dovolim chodit cez mlaky a jasit sa v nich za podmienky,ze,su na to vystrojeni- gumaky,nepremokave nohavice ci teplaky.
mame heslo: len ten,kto ma gumaky,moze vstupit do mlaky.
inak nesmu. Resp.dcerka,tym,ze je,mensia,tak obcas pravidlo porusi,ak ju nestihneme zachytit .starsi syn to uz respektuje. Jemu este dovolim,ist cez mlaku na,kolobezke za,podmienky,ze naokolo nie su ludia a on ma,pri prechode cez mlaku druhu nohu vo vzduchu a vo vode sa,teda neodraza.

vlani pred zahradou sa jasil skakanim,do vody v gumakoch,so,svojou babkou,mojou vrrdy takmer 74rocnou svokrou. 🙂

ja som,zboznovala a doteraz to mam rada,chodenie cez mlaky,nasi so mnou museli cvcodit von za kazdeho pocasia,takze u nas to gumaky a prsiplast istili.
ja s detmi sice do dazda az,tak,nechodievam (uz mi ten dazd trohu prekaza),ale su dni,kedy ideme,nie vsak,ked,vyslovene leje. Len taky jemny dazdik.
no a po dazdi sa obcas vyberieme na mlakove jasenie. A stretavamr sa s pozitityvnymi reakciami zo strany,doselych,zatial nam,nik nevynadal.

jahodka8
9. júl 2014

Ja som občas ani nestihla nič nepovedať, takže neviem či som dovolila, len som potom ukazala synovi ake to je špinavé, ale chlapcom to zjavne vôbec nevadí do určitého veku, aj ked sme mali tepláky a crocsy sme išli občas cez mláky - hned som tepláky doma preprala.

mawka
9. júl 2014

najkrajsie detstvo je, ked sa mozu deti vyblaznit. my sme neboli ini. vonku v kazdom pocasi, no a co. aky zmysel ma zakazovat? ziadny. a jasne, ked ideme na navstevu, medzi ludi, tak neskacu, ale ked maju volnocasovu aktivitu, nech sa aj vyvalaju, ved toto je prave detstvo. lozit po zemi, skakat v mlake, vyjasit sa na kupalisku, vymyslat kraviny v ramci istych hranic. ja som take detsvo mala a nelutujem a take maju aj moje deti.

1982zuzka
9. júl 2014

chodíme von za každého počasia - mám porekadlo: neexistuje zlé počasie ale zle oblečený človek (a máme psíka takže min 2x denne nech sa deje čokolvek).

Kauza mláky: ako už niekto spomínal vyššie - áno dovolím len iba v špeci oblečení do dažda a gumačikoch. a ak prší a nemusíme ísť niekde kde treba byť čistý ale iba tak sa prejsť tak automaticky ide daždové oblečenie a šup do mláky. Tá radosť v očkách sa neda ničím nahradiť.

a vôbec prečo by deti nemali zažiť tú radosť z detstva čo sme mali my? 🙂

moni244
9. júl 2014

my sme ešte malking neskúšali ☹ nezohnala som jej gumáky, ale už to mienim napraviť a jasné že jej to dovolím 😉 a v daždi von nechodíme, má 1,5 roka a to je nemožné zohnať pršiplášť, ale tiež závisí kde ideme, lebo ešte dosť chodíme kočíkom, čiže ak ideme kočíkom, cez mláku môže len prejsť, ale keď zoženiem gumáky, tak ju zoberem len pred barák a môže si skákať do sýtosti

cyclo_danka
9. júl 2014

Ja sa mlakingu venujem uz od destva, vystroj kupujem na specialnej stranke venovanej mlakingu (link sem nedavam, aby som nerobila reklamu). Mlaking nasu rodinu pravdu povediac uz nebavi, rozmyslame, ze prejdeme na snorchlovanie v mlakach.

jolinka
9. júl 2014

@zutera "mlaking" 😀 😀 😀 tak to je super vyraz

jolinka
9. júl 2014

moj starsi syn prevadzkuje "cyklomlaking" , minule mu nevysla ostra otocka v mlake a pekne v nej zaparkoval aj s bicyklom ...ale mozno ze to bol zamer 😉 😀 😀 😀

mawka
9. júl 2014

@moni244 zozenies v pohode prsiplast aj na take male dieta. mne sa podarilo sice len v cinskom obchode, ale ono je to fuk. sak cina je na toto ako stvorena 😀

@cyclo_danka my sme zacali s geochacingom a tam sa decka vyjancia do sytosti, ked preliezaju vselijake hustiny, lozia po kolenach, ked hladaju kešky, takze pre mna je to uzasna vec v tom, ze decka mozu robit vsetko, co inym pride spinave a ble 🙂

vulka
9. júl 2014

@ciriklora Máriška bombuľkavá aká dobrá téma. Zrovna som prišla s deťmi z prechádzky. Leje, tak sme sa čvachtali v mlákach. Všetci čižmy(samozrejme aj ja). Deti som naučila, že do mláky chodíme v čižmách. Máme blízko do prírody, tak je bežné, že chodíme vypúšťať mláky - čiže si zoberieme poriadne papeky(palice) alebo z domu lopatky a robíme tým mlákam jarčeky, aby odtiekli.Parádna zábava.
Skákať do mlák majú dovolené, ale musia rátať s tým, že bude mokro aj v čižmách - nevadí im to, takže v pohode.
Mláky proste milujeme a cielene vyhľadávame. Mlaking to je naše.

moni244
9. júl 2014

@mawka mne čínske obchody nevadia, nevedela som, že tam zoženiem pršiplásť aj na malé dieťa, no super, o 1,5 týždna cestujeme na východ, chcem tam u číňana kúpiť gumáky a rovno pozriem aj pršiplášť

siska53
9. júl 2014

@tova neublizia,ale mozu zastriekat ciste oblecenie. Takze,tu,davam,pozor,aby neostriekali okoloiducich.

mawka
9. júl 2014

@moni244 nezarucujem, ako dlho vydrzi, ale u nas maju za 1,50 malicke, takze malej aj ked som za rok kupila 5 prsiplastov, tak ma to nestvalo. treba sa pytat kde su a maju uz od roka myslim. a ked bol aj vacsi, ohrnula som rukavy, bol dlhsi, ale ked si po tom neslapala, dobre bolo 🙂

moni244
9. júl 2014

@mawka ja som na oblečení a obuvi od číňana vyrástla, čiže životnosť poznám a za tú cenu aj keď to vydrží aj mesiac, my to nevadí 😉

mawka
9. júl 2014

@moni244 tak skusila som aj vychyrene znackove prsiplaste v nejakom osiali a jedine plus, ze to dobre vyzeralo, inak sa to rozpadlo rovnako ako tie cinske. akurat rozdiel bol v cene 15 eur vs. 2 eura 😀
takze som si velice rychlo zratala dve a dve a taketo veci na "znicenie" kupujem u cinana.

Dokonca aj znackove topanky stoja za prd, v tomto som uz silne zufala. je jedno, ci maju moje decka topanky za 60 eur alebo z protetiky alebo od cinana, deichmanna, batu, zlikviduju vsetky do cca 3 mesiacov. a pri tych znackovych to naserie. spoliahas sa na kvalitu a ziistis, ze nie je ziadna.

stzu27
9. júl 2014

Nádherná téma, tlieskam 🙂
Mlaking praktizujeme ako vrcholový šport, odkedy deti vedia chodiť. V gumákoch, bez gumákov, s bicyklom, bez bicykla, skrátka všetky variácie. Do všetkých mlák. Ja neskáčem.
Odpoveď na pridruženú otázku - moje deti chodia radi aj do dažďa. Ja už nie.

jolinka
9. júl 2014

este dodam...ze u nas aj starostka obce vsetkymi desiatimi podporuje mlaking 😀 😀 😀 vytlky na cestach nie su opravovane {chodniky nemame} a na nasej ulici je to uplne najlepsie, nemame vobec spevnenu cestu len tzv. polnu ... kazda mlaka ma tak pekne blatove dno 😝 😝 😝 a tak prevadzkujeme tzv. "Blating" 😅 😅 ako vylepsenu verziu mlakingu 😀 😀

barunka
9. júl 2014

Ja deťom dovolím v rámci možností. Ak ideme k lekárovi, skáču do mlák až po ceste domov, aby sme k lekárovi neprišli mokrí až po vlasy 😀 Ak ideme na prechádzku, tak skáču počas celej cesty, zo zásady v období výskytu mlák nosím zo sebou náhradné šaty na prezlečenie. 😀 Ak mám vhodnú obuv, súťažíme, kto vyšplechne najviac vody 😀 😀 😀 (ešte nikdy som nevyhrala)
V daždi von chodíme, dokonca som si zadovážila aj pršiplášť, nech mám voľné ruky a môžem decká chytať. Výnimkou je, keď je vonku búrka, vtedy von nejdem 😀 😀

natuska87
9. júl 2014

@jolinka teraz si ma dostala...konecne som pochopila o co v nasich obciach a mestach ide....neodstranovanim jam a vytlkov vlastne myslia na blaho nasich deti a rozvoj sportoveho ducha....!

moni244
9. júl 2014

@mawka mne veľa vecí číňana za pár eur vydržalo dlhšie ako značkové, takže veci na zničenie tiež kupujem u číňana alebo v Pepcu, Kiki a tak

mawka
9. júl 2014

@moni244 ale ved vsetko je z ciny, akurat niektore veci sa vyrabaju za inych podmienok. v pepcu maju genialne bavlnene leginy, tricka. vela tam malej nakupujem, lebo to je nicitelka oblecenia. kik detto. potom ma to aspon neserie, ked tam je dierka, ked to roztrha. lebo ma aj HM veci, CA a podobne, znici to rovnako. ako vcera. tricko za 15 eur, len sme nasim boli zaniest nieco na otocku, no neobtrela sa o cerstvo natretu volaco? zrovna v spalni, kde u nasich takmer nechodieva. podlaa farby mam pocit, ze tatko moril zarubne. nedostanem to z tricka aj keby som neviem co pouzila. dovidenia 15 eur. kaslem uz na to. neoplati sa. a hulakat po nej, nech sa nechyta toho a tamtoho nema zmysel. je to dieta, skuma, hraje sa a oblecenie nie je prvorade.

niki101988
9. júl 2014

@ciriklora Dcére som mlaking dovoľovala vždy keď sme sa blížili smerom domov nie z domu. Potom v gumákoch mohla chodiť aj smerom z domu do mlák, ja som sa gumákom dlho predlho bránila. Pred 3rokmi mi ich môj manžel kúpil ako nevyhnutnosť na pobyt v Londýne a odvtedy mlaking milujem, s dcérou bláznieme spolu len musíme dávať bacha čo má MM na sebe lebo ak má oblek bolo by zle. Berieme aj mláky s blatom, velké malé je to jedno
Myslím, že v mlákach sa vraciam do detstva a gumákov už mám asi tak zo 6 párov a nosím ich už aj bežne do mesta ak prší a pod.

moni244
9. júl 2014

@mawka jasné a vieš kde sa mi ešte oplatí nakupovať? na burzách detského oblečenia v materských centrách, odtiaľ má najviac vecí