Čo robíte s detičkami počas chladných/škaredých dní?

25. sep 2024

Ahojte maminky, zaujímalo by ma, čo robievate s detickami počas skaredych dní. Mam na mysli dní, keď je všade mokro, na ihrisku sa byť nedá, lebo je všetko mokré, von je zima, fuka..? Nedá sa byť každý deň v nejakom detskom kútiku a dookola prechádzať ich nebaví. Hľadám inšpiráciu, ďakujem🙂

really8
25. sep 2024

No normalne sme doma a hrame sa s tym co mame doma. To asi moc inspirativne nie je😀

nika23t
25. sep 2024

Maľujeme, kreslíme, vytvárame dekorácie, ktoré potom nenapadne vyhadzujem, napr z gaštanov, na tie maľujeme, lebo so sparadlami to malej nejde, alebo šišky, tiež vymaľovať jednotlivé časti, ja vystrihnem časti tváre alebo tela, ona lepí, magnetky, lego, kniha, rozprávky, náramky z koralok alebo cestovín. Upečieme niečo, pričom deti pomáhajú (ten neporiadok ma síce potom dosť dráždi, ale nejako tie dni musíme zvládnuť).

btus
25. sep 2024

hrali sme sa hry, vymýšľali pohladnice, niečo kreatívne, kreslili, skladali kocky, lego. Čítali si knihy alebo pozerali rozprávku. Dcéra milovala pečenie ( dotreraz to miluje) tak od malička ( cca 2,5 roku).mi pomáhala piecť. Tak sme niečo piekli. Mali sme doma knihy zázračný atelier a tam sú tie inšpirácie tiež. https://sk.pinterest.com/lbarenkov/tvorenie-s-d... https://sk.pinterest.com/betakova/tvorenie-s-de... https://najmama.aktuality.sk/clanok/308952/pece...

mclissa
25. sep 2024

Okrem prechadzky a detskych kutikov. Chodime plavat casto, hrame sa doma, ideme do kniznice, na kavu, na zmrzlinu, do kina…

earlgrey
25. sep 2024

My ideme von aj keď prší a fúka (jasné, že nie nejaké tornádo 😁), gumáky, nepremokave oblečenie a šup skákať do mlák 😁 alebo blata...ale tak mne nevadí ak sa dieťa zašpiní alebo zašpiní mňa...a keď sa nám nechce ísť von, tak kreslíme, maľujeme, plastelína, najnovšie samotvrdnúca hmota z ktorej vytvárame rôzne postavičky, ktoré keď uschnú, dá sa s nimi pekne vyhrať...pečieme, upratujeme, triedime hračky...tancujeme, spievame...atď.
Napr. tieto postavičky sme vyrobili z tej hmoty, potom z kartónu domček pre ne a poobedie zabité 😁

bellaa3007
25. sep 2024

@earlgrey jej to je uzasne, da sa s tým potom aj hrať? alebo to je na princip plasteliny?

bellaa3007
25. sep 2024

Ja už mám školkarku, ale kým neprsalo isli sme sa aspon nachvilu prejst a potom klasicke kreslenie, na pintereste je toho vela čo môžeš vyrabat.
a striedam hracky, niektoré schovam po čase vytiahnem.
Detske kutiky..

mclissa
25. sep 2024

@earlgrey Zeny ja vas obdivujem, ze takto tvorite s detmi. Mna toto nebavi od malicka 🙈 neznasala som vytvarnu pocas celej skoly. Najviac sa donutim so synom kreslit a malovat.

ina2405
25. sep 2024

@mclissa detto 🫣
Obdivujem aj tú fantáziu, mňa to ani ako dieťa nebavilo.
My si pustíme pesničky, rozprávky, pečieme, napustím dieťaťu vaňu a tam sa hrá (pod dohľadom).

nika23t
25. sep 2024

@mclissa mňa to napríklad tiež nebaví, robím to, lebo musím 😁🥴

tamky123
25. sep 2024

Ja mám 7 ročného, takze stavia si lego, hrá hry na PS, rád si kreslí a aj maľuje vodovými, hrá sa rolové hry, napustím mu vaňu a tam sa hrá, pečieme pizzu, pozerá rozprávky, číta a pozerá encyklopédiu, hrá sa so sestrou pol ročnou, hráme karty a človeče..

earlgrey
25. sep 2024

@bellaa3007 Samozrejme, ono to stvrdne...v priemehu niekoľko hodín, niekedy aj hodina stačí, len treba priebežne otáčať, nech schne z každej strany...a potom sa s tým dá pekne vyhrať...my doma máme toho veľa 😉myslím postavičky...samozrejme po čase sa to môže "polámať" lebo keď to vyschne je to ako pena, lahučké, alebo ak príde do kontaktu s vodou, tak je tomu koniec 🤣 ale toto u nás fičí už asi 2 roky. Kupujem v Tedi balenie za 3.55 tuším, rôzne farby. A priznávam, že mňa to baví viac ako dcéru...ale potom ju baví ten výsledný produkt 😉

earlgrey
25. sep 2024

@mclissa No ja som v tomto ako malé dieťa 🤣 koľkokrát ja prehováram dcéru, aby sme išli niečo tvoriť 🤣 ona skôr kreslí, maľuje..ja som skôr na takéto piplačky, ale keď začnem, tak sa rada pridá

kavasmliekom
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bellaa3007
25. sep 2024

@earlgrey prosím nahodou doma nemáte obal? ako sa poznam prídem do Tedi a nebudem vedieť kde hladať 😀

hederamonstera
25. sep 2024

Mam este len 2 a 1r, s nimi sa zatial tvorit velmi neda. Takze u nas najviac ficia knizky, potom sa valame v posteli (ja sa valam a oni sa jasia), nieco pokreslime (vecny boj, ze sa kresli len na papier), mozno nieco uvarime, potom sa vedia aj sami pohrat s hrackami, teraz u nas ficia take kartonove trhlicky a z toho staviame nieco a ked je najhorsie a mna to uz s nimi extremne nebavi a buraju dom, telka je zachrana

earlgrey
25. sep 2024

@bellaa3007 Bohužiaľ nemám, ja to mám vo veľkom sáčku, ale skúsim na internete pohľadať.

earlgrey
25. sep 2024

@bellaa3007 Našla som na nete, nech sa páči.

bellaa3007
25. sep 2024

@earlgrey moc dakujem

earlgrey
25. sep 2024

@bellaa3007 Za máličko 🙂

nevenka
25. sep 2024

@mclissa mna to aj bavilo, ale ja nemam trpezlivost ich usmernovat, aby z toho daco nakoniec bolo, to ale asi bude tym, ze mam 3,5 rocneho, ktory ani krelsit nic nevie, nechce a 1,5 rocbu, ktora mu vsetko berie a rozhadzuje. Ja rada tvorim, ale take ako sitie, hackovanie, na to su este mali. A skor sama. No...tak dnes som vymyslela, lebo je chory a ja tiez, ze ideme drvit orechy, este vlanajsie, a to ho teda bavilo, trieskat tlcikom po skrupinach 🙃😅. Mala sa mi skoro zadrhla orechami, co si ich napchala plnu pusu v nestrazenej chvili. A brala mi nozik 🤣. Ale tak zabavili sme sa a ja mam aspon trochu orechov do zavinu.

vilma7
25. sep 2024

Dá sa toho robiť aj doma veľa, záleží koľko.maju rokov. .my si niečo upečieme, ozdobíme izbu, tvoríme z papiera, kartónu atď...hráme sa rôzne hry alebo rôzne situácie.
Koľko majú tvoje deti rokov?

autor
25. sep 2024

Kočky ďakujem vám. Niektoré ste teda veľmi kreatívne🙂 deti majú 1r 9m a 3.5r. Čiže starsi by aj chcel čosi tvoriť, ale krpec len robí zlobu a kreslí po koberci 🙈 televízor im nedovolím. Chcela som nejaké inšpirácie, lebo mne dochádzajú nápady a niekedy teda idem osediviet 🤣

pe_mi
25. sep 2024

Chodíme von za každého počasia.iba keď prší nie.
Decká sa prehrajú samé našťastie.
Tiež nie som typ robiť každý deň program.
Varíme, pečieme, dáme prať, pomôžu triediť oprane veci, kreslia si , postavame si puzzle, zahráme kvarteto.ale ja mám toľko roboty cez deň, že jednoducho sa hrajú sami.su tak naučené.

podbel2512
25. sep 2024

Nic take, pozera telku vacsinou. Kresli chvilu, chvilu sa zahra ale samu ju to nebavi. Nastastie uz chodi do skolky. Lebo mna to veru nebavi velmi sa s nou hrat 😂