Chodili ste na babyplávanie s 8 mesačným dieťaťom?

25. jan 2022

Zaujíma ma, či je tu maminka,ktorá chodila na plávanie s 8 mesačným dieťaťom a povedala by mi svoje skúsenosti.
Veľmi by som s malým chcela chodiť, len neviem ako to časovo vyjde, keďže má ešte dva spánky, či sa to nebude prekrývať.
A tak celkovo ako to brali vaše deti.
Malý sa rad kúpe, zatiaľ sa v pohode správa aj k cudzím ľuďom a nemáme žiadnych kamarátov rovesníkov tak aj v tom smere mi to príde fajn.

lucka114
25. jan 2022

Chodila som s dcérou od 5 mesiacov do 3 rokov, teraz, keď sa dá, chodím so synom od 6 mesiacov. ... Ten jeden deň mali vždy trochu prehodeny režim, ale nič hrozné... Čas som si orientačne dohodla tak, aby "plávali" vždy medzi spánkami ....

juliet86
25. jan 2022

chodila som. od 10mes. skor sa nedalo lebo lock doen. mala 2 spanky chodoli sme na 12 00 myslim. bolo to fajn. vyber si slanu vodu ak sa da

zuzkacik4
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mer12
25. jan 2022

Ja som chodila s malým od 4 Mesiacov, bolo to skvelé, malý miluje vodu, nemá z nej strach, nevadí mu ani v očiach, socializoval sa trošku....so spánkom nebol problém ten 1 deň v týždni sme sa prispôsobili, väčšinou mi spával hneď po plávaní

lianka123
25. jan 2022

Je to otravne. V zime ho 15min obliekas, prides tam 10min vyzliekas, potom ho mas 45min na rukach, niektore deti revu. Potom sa snazis obliect seba aj babo a dojdes vycerpana domov. Radsej by som sla kocikovat.

lianka123
25. jan 2022

Nehovoriac o tych kecoch co tam mamicky vedu pocas a po plavani

zuzanka.zuzu
25. jan 2022

tiez som bola premotivovana do toho ist, obaja s malym zboznujeme vodu ale toto nieee 😀 suhlasim s prispevkom vyssie, je to otravne a unavne 🙄 nie je delfin, nezomrie ak nebude chodit clupkat do vody (lebo plavanie to teda nie je)

lianka123
25. jan 2022

@zuzanka.zuzu presne. Mna to bavilo tak prvu hodinu. Potom som to vyslovene odtrpela. Je okolo toho vela prace a hlavne tak male deti nemaju ustalene spanky. Ked dieta kvoli tomu zobudis tak bude mrzute a prereve to

compra
25. jan 2022

Chodila som od 4 mesiacov. Za mna spokojnost. Maly ma uzasny vztah k vode. Ma 5. Uz vie od leta plavat.

katkasmacka
25. jan 2022

@lianka123 presne,mam to podobne🙂

jazula
25. jan 2022

Každému niečo iné vyhovuje, mne sa baby plavanie veľmi páči 🙂. Chodila som s malou od jej necelých 3 mesiacov, teraz má 8 mesiacov a po nútenej prestávke sme minulý týždeň zasa začali 🙂. Je to vítaná socializácia pre obe (nemáme v okoli známu mamičku s podobne starým bábätkom) a kocikovanie ma k smrti nudí, najmä keď nie sú nové diely podcastov 😂. Takže za mna super. Ja vodu milujem, stačí mi aj ten mini bazén, keď iné nie je. A na malej vidno, že sa tiež vie aj pekne uvoľniť vo vode. S takými malými deťmi to samozrejme nie je reálne samostatné plávanie ešte, rôzne ich hýbeme vo vode a spievame pri tom a tak. Ale v tejto vekovej kategórii sa deťom už aj pohára tvárička 🙂.
Majú tam aj saunu pre deti, takze po bazéne a sprche ideme vždy vysušiť vlásky do sauny.

jane1987
25. jan 2022

Hej, chodim s nim od 6 mesiacov. A ano, je to unavne a hlavne v zime a ano, nemusi ti sadnut kazda mamicka a aj dieta moze mat z toho rozhadzany denny rezim trochu. Ale uprimne, komunikaciu s mamickami vies vyselektovat a pocuvat len to, co ta zaujima a kocikovania mam denne az-az, a frflat doma lebo hento a tamto sa mi tiez nechce. Je to v pohode ozvlastnenie rodicovskej, vies mozno aj kontakty nadviazat, dieta sa socializuje, takze za pokus nic nedas.

lianka123
25. jan 2022

@jane1987 dieta sa v 8 mesiacoch socializovat naozaj nepotrebuje. Asi je blbe ist so stuplami do usi na lekciu "plavania". Nehovoriac ze po tej saune sa obliekat medzi dalsimi 5timi mamickami je fakt vyhra.

jane1987
25. jan 2022

@lianka123 ja stuple do usi nepotrebujem, ono je to o tolerancii, vsetko o com pises. Decka su tam temperamentnejsie a aj moj maly je kriklun a da sa to, aj ked ho nahanam po satni pri obliekani. Ked matka chce, vsetko sa da. Kazda tak, ako jej vyhovuje.
A o tej socializacii...mam 8 mesacne dieta, ktore vnima svet okolo seba a je zvedave, takze preco mu nedopriat spolocnost inych deti?

jazula
25. jan 2022

@lianka123 Stačí, keď sa potrebuje socializovať mamička 😉. Ale je super, že sú ľudia rozdielni a môžme si vybrať, vieš aký by bol nátresk, keby všetci milovali kočíkovanie alebo naopak sa všetci čľupkali v bazénikoch? 😉

lianka123
25. jan 2022

@jazula svata pravda. Ja som to kocikovanie milovala asi najviac zo vsetkeho. Ja som z toho asi taka znechutena lebo moje obe deti chodili na baby plavanie. V podstate taketo kruzky maju zmysel az vtedy, ak sa dieta vie samo vyzliect a rozumie o com trening je. Ten starsi sa v 4 naucil samostatne plavat v tom baby centre a to uz ma bavilo pozorovat pokroky. Mal trenera a to uz je o inom. Ale cele to plavanie s babom a premotivovanymi mamickami si pri tretom dietati uz odpustim.

jazula
25. jan 2022

@lianka123 Vidíš, možno v tom je ten rozdiel….ty to baby plávanie vnímaš ako tréning, ja ako socializáciu (hlavne pre mňa) a spoločnú hru s krpatou a tak ma to baví 🙂. Inak kočíkovanie je pre mňa za trest, tak si musím dávať drobné ciele (dnes pošta, zajtra trh atď.), aby som vôbec z domu vyšla. Na baby plavanie chodíme pešo, takže to mám dva v jednom a keď mi cestou domov zaspí, kočíkujem aj dve hodiny 😁.

titla
25. jan 2022

Chodila som so synom plavat od 4m do 2rokov. Kym mal viac ako jeden spanok, tak sa ten rezim v den plavania vzdy dal poposuvat a prisposobit. Najnarocnejsie to bolo ked presiel na jeden spanok, potom som mala uz len obmedzeny vyber kurzov, tak aby to nebolo v case obedneho spanku. To plavanie je pre deti znacna namaha, nevyspate a unavene dieta v bazene je trapenie. Moj to plavanie ale miloval. Avsak ako 8 mesacny ziadnu spolocnost inych deti nepotreboval. Ani ja nemozem povedat, ze by som si pri tom "pokecala". Prides do satne, musis v stanovenim case prezliect seba a dieta (hlavne v zime je to ostara), v bazene su riadene aktivity a potom mas co robit, aby si vas dvoch osprchovala, vysusila a obliekla... kazdy sa ponahla s unavenym dietatom domov. Nie je pri tom vela casu na socializaciu. Pre deti, co miluju vodu je to super, ale nie ako spolocenska aktivita.

11iva11
25. jan 2022

Neviem si predstaviť ťahať malé bábätko do prešťatej vody, neviem, či to chlórujú, a ako často tú vodu vymieňajú???.? Aké to už len môže byť "plávanie"? Mu radšej napustím doma vaňu čerstvej vody a tam môžem s ním plávať. A ešte počúvať tie mamičkovské bláboly, porovnávačky, že môj už dokáže malú násobilku, druhej zase už celú periodickú tabuľku ovláda, no otras...
A na margo kočíkovania - to nemusí znamenať len chodiť hore dole po ulici alebo okolo vlastného baráku a čumieť pri tom na telefón. To by bola mega nuda aj pre mňa. Ale si predstavte, že sa dajú robiť aj 25 km výlety po lesných asfaltkách a dokonca aj s dvojičkami!!

aurora33
25. jan 2022

@11iva11 presne. Známej dcéra mala po každom plávaní buď hnačky, alebo zápal uši, oči, proste vždy sa museli preliečiť aspoň týždeň dva. ! Ale bol to ,,Plavec" :D teraz ani do mora nevlezie.....

olivierko229
25. jan 2022

Ja som chodila s mensim, mal 9 mesiacov, spanok bol problem. Nemohli sme si vybrat cas, bol proste plan kto kedy ide. Nechcela som ho rano budit, takze boli aj lekcie, co boli trapenie, bol unaveny, mrzuty, alebo sa nestihol vykakat, lebo sme uz museli ist a to tiez je trapenie. A takmer kazdu lekciu sa naslo dieta, ktore to proste v ten den nedalo. Plac, plac a plac. Tiez som si myslela, ze socializacia, ale nie je to v tom veku potrebne. Potom som otehotnela, Tak som prestala chodit, chodili sme potom akoze uz Sami s oboma detmi, prislo mi to velmi narocne chodit s dvoma detmi na Kurz, zosuladit ich potreby a rezimy s konkretnym casom plavania a potom prisla korona. Ale. Je to ine, ist Sa cvachtat sa a ine chodit na Kurz. Naucia to dieta vela veci. Orientacia, potapanie, plavanie. Vidim rozdiel v detoch co chodia a co nie. Lutujem, ze nam to nevyslo. Starsi bude mat 4 a pol a nevie a ani sa nechysta plavat, mame sesternicu co na 5 plavala ako rybicka, chodili pravidelne na Kurz. Za mna ano, ale nie je to uplne ruzovucke.

jane1987
26. jan 2022

@11iva11 kocikovat nechodim 400 koliecok okolo baraku ale denne su to niekolkokilometrove prechadzky. No zial ale nemam dieta, ktore dokaze byt prilepene v kociari niekolko hodin a dalsi cas v autosedacke aby sme sa vyviezli na vysokohorsku turistiku. Je to jednoducho decko, co ma rado pohyb a inych ludi....takze mozno trochu brat ohlad na to, ze to decko je individuálne. Tak ako je pre teba tabu prestata voda, pre mna je tabu ho nechat tolko sediet bez pohybu. a ako som uz pisala vyssie, tie "blbe" reci si snad kazdy normalny clovek vie selektovat. A uprimne, nemam problem ani s inymi aktivitami, nemusi to byt len plavanie a neberiem to ako modnu zalezitost ale ako moznost ineho pohybu ako ma doma.

nwnw
26. jan 2022

Nikdy som to pri detoch neriesila. Zaspavali cestou tam v aute alebo cestou spat, obcas som doma prelozila spiace dieta. Obcas mi zaspalo pri obliekani v satni 🤣. Im je jedno kedy vytuhnu.

autor
7. feb 2022

Tak sme sa teda na to dali a teda za seba musím povedať, že super 🙂 aj tie veci čo ste písali, že vám prekážajú, že teraz v zime to obliekanie, prezliekanie, všetko fakt bolo super nič mi neprekážalo, takže za mňa odporúčam 🙂