Chémia do detského bezfiltrového bazéna

kristin16
22. jún 2017

Čaute žienky, prosím Vás, tie ktoré máte detské bezfiltrové bazény, ako ste riešili chémiu? My máme pre malého bazén 2m x 1,5m, nechcem tam veľmi dávať chémiu, ale taktiež nechcem riskovať nejaké baktérie vo vode. Ako ste to riešili vy? Ďakujem pekne za rady.

llucciaa
22. jún 2017

osobne, my sme zatiaľ nedávali žiadne chemikálie do bazénika. je síce pravda, že meníme vodu dosť často by som bola povedala. to je taká náhrada toho, aby sme tam nemuseli dávať žiadne chlóre a ja neviem čo, takže my to riešime takto

pekkka
22. jún 2017

... tak, že sme po roku vylievania vody kúpili filter a ohrev vody .... na ďalší rok solárnu plachtu a veľký bazén .... a tento rok záhradný stan nad bazén .... kúpeme sa každý deň spolu, keďže tiež milujem vodu. používame plavák s tabletami všetko v jednom ... a žiadne problémy sme nemali / vyrážky ekzémy, nič/ Tento rok nám vyskočil problém s Horčicovou riasou - keďže sa vďaka stanu voda zohrieva na príjemných 28°C a cez búrkové dni sme nedali prefiltrovať vodu . Je potrebné pridať viac chémie a častejšie sledovať ph vody.
... takže buď budeš často meniť vodu ... alebo sa budeš o vodu starať chemicky... ďalšia možnosť je nestarať sa a platiť na verejných kúpaliskách ... Chémiu do bezfiltrového bazéna som si tiež všimla v nákupných centrách , ale osobnú skúsenosť s tým nemám. PS: niet nič lepšie,ako sa čvachtať s deťmi vo vodičke ako kačička 😀

kristin16
autor
22. jún 2017

@llucciaa áno, aj to je riešenie, aj ja som ta uvažovala, ale pre istotu som sa chcela opýtať aj na skúsenosti iných.. Ďakujem pekne 🙂

kristin16
autor
22. jún 2017

@pekkka ďakujem pekne, jj, tiež máme radi letné čľapkanie, ale radšej doma ako na kupku 🙂

pekkka
23. jún 2017

Ešte by som pouvažovala o soli. Namiesto chémie sa používa aj soľ na dezinfekciu vody v bazéne. Soľ aj pekne uvoľňuje svalstvo, takže si človek lepšie oddýchne. K vlastnej skúsenosti sa nemôžem vyjadriť, keďže máme pieskový filter, do ktorého sa soľ nesmie používať, čo som v čase zakúpenia nevedela.

bosoriak
23. jún 2017

@kristin16 Maly bazen sa neoplati riesit, vylejes a das novu vodu, najlepsie kazdy den. Cim mensi objem, tym vacsie problemy pri udrziavani Ph, chemie a podobne, to sa vobec neoplati. Potom vo velkom bazene urcite ano.

@pekkka Slana voda v bazene je znovu len chlorid sodny, cize tiez chemia, akurat trochu ina, nez len cisty chlor, tiez treba filtre, naplne, davkovace a podobne.